De beste Companion apps - externe game apps

  We maken steeds vaker gebruik van onze smartphones. Game-ontwerpers en uitgevers spelen hier steeds vaker op in met companion apps. In deze special vind je een overzicht van de beste Companion apps.

  Companian apps zijn externe game apps die gebruikmaken van smartphones, tablets en PC’s en die dienen als tweede scherm voor aanvullende informatie en opties.

  Fifa 15 Companion app (Android, iOS , Windows Phone en PC)

  Met de Fifa 15 Companion app heb je FIFA Ultimate Team altijd bij de hand. Met de app kan je jouw Ultimate Team altijd en overal beheren.

  Bereid je voor op een wedstrijd door je opstelling, spelers en teamgeest te optimaliseren. Je kunt verbruiksitems toepassen om spelers te verbeteren. Werk aan de toekomst van je club met het maken van conceptteams.

  Plaats spelers onderweg in de trein met je smartwatch op de transferlijst of koop Messi en Ronaldo vanaf je mobiel en plaats ze in je selectie om daarna op je console aan de slag te kunnen gaan met jouw Ultimate Team.

  Call of Duty: Advanced Warfare Companion app (Android, iOS, Windows Phone en PC)

  De Call of Duty: Advanced Warfare Companion app is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het experimenteren met verschillende Call of Duty uitrustingen.

  Waarom? Eén woord: toegankelijkheid. Hoe vaak heb je niet een interessante nieuwe uitrusting in gedachten terwijl je console of PC niet in de buurt is? Nu kun je onderweg via je smartphone toegeven aan die wens.

  Daarnaast is het mogelijk om aan de slag te gaan met uitgebreide tools voor clanmanagement. Dit is vooral handig als jij de leider bent van een clan.

  Destiny Companion app (Android en iOS)

  Blijf in contact met de wereld van Destiny wanneer je onderweg bent in de echte wereld. Laat je Guardian aan je vrienden zien en vergelijk ze met elkaar. Daarnaast kun je uitrustingen en wapens samenstellen voor je volgende gevecht. En in een catalogus kun je alle ontdekkingen uit de wereld van Destiny terugvinden.

  Titanfall Companion app (Android, iOS, Windows Phone en Windows 8)

  De Titanfall Companion app biedt spelers een mogelijkheid om met een tweede scherm kennis te vergaren over mappen, wapens en verschillende Titan loadouts. De app geeft ook inzicht in het Titanfall universum. Als aanvulling op het spel geeft de app mogelijkheden om carrièrestatistieken in te zien en een real-time tweede scherm minimap waarop de locaties van teamgenoten worden weergegeven.

  Call of Duty: Ghosts Companion app (Android, iOS en Windows Phone)

  Activisions Call of Duty: Ghosts Companion app dient als een tweede scherm voor je Call of Duty: Ghosts multiplayer-ervaring. Spelers kunnen met de app multiplater clans aanmaken, joinen en beheren. In een ingebouwde Clan Chat kunnen tactieken en tijden waarop wordt gespeeld worden besproken.

  Misschien wel het meest bruikbare van de app is een loadout editor waarmee spelers hun multiplayer wapens, perks en uitrustingen kunnen aanpassen. Daarnaast worden met de app spelers op de hoogte gehouden van het laatste Call of Duty nieuws en hun carrièrestatistieken kunnen onderweg worden inzien.

  Battlefield 4 Commander en Battlelog (Android en iOS)

  Verover het oorlogsgebied met de Battlefield Comander app. In plaats van als soldaat in het slagveld de strijd aan te gaan, kunnen Battlefield 4 spelers met de app een rol van commandant nemen. Dit geeft de speler de mogelijkheid om troepen te coördineren en killstreaks te gebruiken, zoals cruise missile strikes, UAV’s, gunship en andere support.

  Ingebouwde VOIP zorgt ervoor dat je in contact kunt blijven met je bondgenoten en bevelen kunt geven aan je strijdkrachten op de grond. Daarnaast kunnen alle carrière statussen worden bijgehouden en is het mogelijk om classes aan te passen en bewapening te kiezen met de Battlelog app.

  World of Warcraft Armory app (Android en iOS)

  Met de World of Warcraft Armory app kunnen World of Warcraft spelers hun personages op afstand beheren. Gilde chats zorgen ervoor dat je in contact kunt blijven met je gildematen en ze coördineren wanneer je niet voor je PC zit. Een veilinghuis geeft je karakter toegang om items te koop en administratieve zaken onderweg te regelen, zodat je tijdens het spelen op een PC echt los kunt gaan in het spel.

  GTA 5 iFruit app (Android en iOS)

  GTA 5 iFruit app is niet alleen een in-game gadget, het is een volledige Companion app die spelers met Los Santos Customs verbindt om hun design aan te passen en zo hun perfect auto te maken. Ieder aspect van het voertuig kan worden aangepast, van vermogen tot een spuitbeurt.

  Je kunt je voertuigen aanpassen op je app wanneer je bijvoorbeeld geen console in de buurt hebt of je bouwt hem onderweg en kunt hem daarna in het spel ophalen.

  Daarnaast bevat iFruit een Tamagotchi-achtige minigame waarin spelers de rottweiler Chop kunnen verzorgen en trainen. Als je Chop goed verzorgt in iFruit dan zal hij behulpzamer zijn in het hoofdspel van GTA 5, zoals verstopte items opsporen.

  Watch Dogs Companion app (Android en iOS)

  De gratis app van Ubisofts current-gen titel Watch Dogs geeft de spelers hightech Big Brother mogelijkheden. Spelers met een app kunnen helikopters naar beneden halen en politievoertuigen onderscheppen. Daarnaast geeft de app een mogelijkheid om nog meer in het spel te hacken. De app is gratis te downloaden en je hoeft hiervoor het spel niet aan te schaffen.

  Assassin's Creed IV Companion app (Android en iOS)

  De Assassin’s Creed IV Companion app verandert je smartphone in een gedetailleerde kaart van de speelwereld en bevat een database met informatie. Daarnaast geeft de mobiele app toegang tot de Kenways Fleet mini-game.

  Assassin's Creed IV: Black Flag

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.