Top 7 Black Ops 3 specialists - Welke specialist is populair?

  Een nieuwe week, een nieuwe poll. Deze week konden jullie stemmen op jullie favoriete specialist uit de futuristische shooter Call of Duty Black Ops 3. In deze top 7 laten we je zien met welke Black Ops 3 specialist de XGN-community het meest rondstoeit!

  7. Nomad & Prophet

  Op een gedeelde zevende plaats vinden we zowel de Nomad als de Prophet. Met vier procent van de stemmen zijn beiden klassen niet erg in trek binnen de community. De Nomad staat bekend om zijn passieve vaardigheden, waaronder de H.I.V.E. Met dit wapen plaats je overal op het slagveld pods met daarin nano-drones, die spelers levend oppeuzelen. Geen lekkere dood dus.

  Daarnaast kan Nomad gebruik maken van zijn Rejack vaardigheid. Hiermee kan hij weer tot leven worden gewekt nadat hij is doodgeschoten! Waartoe de techniek allemaal wel niet in staat is in Black Ops 3. Zo anders is Prophet. Met zijn Glitch vaardigheid kan hij letterlijk een sprongetje terug in de tijd springen, om vervolgens op zijn oude locatie weer tevoorschijn te komen. Ideaal om vijanden te slim af te zijn.

  Daarnaast heeft hij zijn Tempest, een groot wapen waarmee hij een bol met elektriciteit naar zijn vijanden kan schieten. Die elektriciteit is zo sterk dat je tegenstander meteen het loodje legt. Staan er andere vijanden in de buurt, dan elektrocuteer je die ook meteen! Erg effectief dus als je groepjes vijanden in één keer uit wilt schakelen. Het is echter niet interessant genoeg, want met een zevende plek doet het tweetal het niet geweldig.

  6. Seraph & Outrider

  Op plaats zes zijn Seraph en Outrider terug te vinden. Seraph is een uiterst precieze scherpschutter, die enorm gefocust is op het behalen van een hoge score. Zo kun je rondrennen met een variant van de ‘golden gun’, de Annihalator. Dit wapen klant je tegenstanders met een kogel richting het witte licht. Voor de mensen met een supersnel reactievermogen, is deze specialist dus uitermate geschikt.

  Ben je meer van de passieve skills, dan is de Combat Focus interessant. Deze vaardigheid zorgt ervoor dat je meer punten verdient voor je scorestreaks bij de acties die je tijdens het spelen voltooit. Heel spannend klinkt het niet, maar handig is het zeer zeker wel!

  De Outrider is iets minder van de actie, en pakt het wat stiller aan. Deze sluipmoordenaar heeft twee vaardigheden die je stil in kunt zetten. De Sparrow is de pijl en boog van de Outrider, en bevat exploderende pijlen. Ideaal dus om op een stille manier dood en verderf te saaien!

  Daarnaast kun je kiezen voor de Vision Pulse. Deze Pulse laat vijanden zien door muren heen, en geeft je daardoor de gelegenheid om tegenstanders in de val te lokken of op te wachten. Zeker bij objective-gamemodi is dit erg handig, omdat je precies weet waar iedereen loopt. Voor beide specialists hoef je echter niet heel bang te zijn. Met een zesde plek zal je ze niet heel veel tegenkomen.

  5. Ruin

  Op plek nummer vijf vinden we de Ruin terug. Dit is de eerste specialist die je vrijspeelt in de multiplayer, en ook een aantal van jullie springen rond met de krachtpatser. Met zijn Gravity Spikes kan hij groepjes vijanden in één keer uitschakelen, door zijn twee spikes keihard in de grond te drukken. De schokgolf die volgt is dodelijk. Super vet!

  Daarnaast kun je gebruik maken van zijn Overdrive vaardigheid. Met Overdrive krijgt de Ruin tijdelijk een peper in zijn spreekwoordelijke reet gedrukt, want je kunt voor een korte periode sneller rennen. Erg handig als je bijvoorbeeld Capture the Flag speelt, want het verschil tussen leven en dood in Black Ops 3 is enorm klein. Door zijn veelzijdigheid vinden we Ruin op plek nummer vijf terug in de lijst.

  4. Battery

  Battery is de specialist die op nummer vier is geëindigd. Deze taaie dame kan het best beschreven worden als een levende tank. Dat is ook terug te zien aan de vaardigheden die zij kan gebruiken. Ten eerste is daar de War Machine die granaten als tennisballen over het slagveld heen schiet. Eenmaal neergekomen, knallen die granaten ook nog eens uit elkaar in losse fragmenten, voor nog meer schade. Kom je iemand met een War Machine tegen, dan ben je je leven niet zeker.

  Tevens kan Battery kiezen voor Kinetic Armor. Deze bepantsering zorgt ervoor dat kogels tijdelijk van haar lichaam afkaatsen. Zo is ze zo goed als onsterfelijk! Alleen een headshot kan Battery op zo’n moment neerhalen. Ideaal als je even flink wil huishouden en niet meteen het loodje wil leggen.

  3. Spectre

  Dan de top drie! Welke drie specialisten worden het meest gebruikt onder de leden van XGN? Op de derde plek vinden we Spectre, een onzichtbare killer. Met zijn Active Camo kan hij zo goed als onzichtbaar rondrennen op het slagveld, en zomaar achter je opdoemen. De ideale manier om een vijand te besluipen en om te leggen.

  Daarnaast kan Spectre gebruikmaken van zijn Ripper messen. Deze messen zijn een verlengde van zijn armen, en hakken iedereen zonder problemen in mootjes. Deze vaardigheid is tevens erg snel weer opgeladen, waardoor je hem extra vaak in kunt zetten! Het is dus niet gek dat Spectre terug te vinden is op nummer drie.

  2. Reaper

  Het zilver is voor de specialist Reaper. Deze robot is een echte moordmachine, en dat blijkt ook wel uit zijn vaardigeden. Met de Scythe, een minigun die zit verstopt in zijn arm, maait hij vijanden zonder problemen neer. Tientallen kogels scheren door je vijanden neer, en dat met uiterste precisie. Mensen die vol in de aanval willen, kunnen met Reaper dus goed hun mannetje staan.

  Daarnaast beschikt Reaper over een Psychosis vaardigheid, die drie decoy Reapers op de map laat spawnen, en vijanden om de tuin leidt. Jij ziet er namelijk net zo uit als de decoys, en hierdoor kun je uit het niet toeslaan als je vijand is afgeleid. Jullie blijken deze agressieve speelstijl erg te waarderen, want de Reaper is terug te vinden op plek twee!

  1. Firebreak

  Dan komen we bij de eerste plek aan. Welke specialist is de meestgebruikte binnen de community? Dat is Firebreak. Deze specialist speel je als laatste vrij van alle specialisten, en is tevens de meest gestoorde. Zo heb je de beschikking over de Purifier: een vlammenwerper die alles in lichterlaaie zet. Je kunt hiermee zonder probleem hele kamers ontdoen van tegenstanders. Niet alleen spectaculair, maar dus ook erg praktisch.

  Daarnaast kun je als Firebreak kiezen voor Heat Wave. Deze vaardigheid ontketent een massieve vuurbal die vijanden stunt en tevens equipment vernietigt. Erg handig dus om je vijand een stap voor te zijn, en ze om te leggen zonder zelf ook maar een klein beetje schade op te lopen. Firebreak doet zijn naam eer aan en speelt graag met vuur.

  Het is dus niet zonder reden dat deze herrieschopper op de eerste plek is geëindigd, en er daarom met de gouden plak vandoor gaat!

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.