Battlefield 1 setting - Zo herken je WO1

  In Battlefield 1 kunnen we met z'n allen terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog, één van de meeste bloederige oorlog ooit. De Eerste Wereldoorlog zat vol met nieuwe uitvindingen en personen die de geschiedenis veranderden. Maar hoe zien we deze terug in Battlefield 1? Dat lees je in deze Battlefield 1 setting special!

  Voordat Battlefield 1 uitkomt op 21 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC, hebben Dice en EA ons al lekker gemaakt met meerdere trailers en een open beta. Hierdoor hebben we al veel informatie over de game gekregen, zoals bijvoorbeeld de locaties en wapens die we terug gaan zien in de multiplayer.

  Maar zijn de dingen die we te zien krijgen in Battlefield 1 ook echt gebeurd tijdens de Eerste Wereldoorlog? Tijd om de geschiedenisboeken open te slaan en een kijkje te nemen naar de Battlfield 1 setting.

  Postduiven

  Toch wel het meest spraakmakende stukje nieuwe singeplayer gameplay dat we deze week te zien kregen van Battlefield 1 was een gedeelte van het begin van de singleplayer campaign. Spelers moeten hier een postduif besturen die een belangrijk bericht met zich meedraagt.

  SPOILERS: de gameplay toont een tank crew die met hun tank vastzit in de modder. De tank is omringd door de vijand, en de commandant van de tank besluit met behulp van een postduif een luchtaanval op hun eigen positie in te roepen. Na de cutscene nemen spelers controle over de duif met de opdracht om naar het hoofdkwartier te vliegen.

  Postduiven speelden een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog. Met de gevederde vrienden kon het leger namelijk berichten naar elkaar overbrengen. Deze bevatte meestal informatie over de positie van de vijand en andere berichten die belangrijk waren voor het overwinnen van de vijand. Er is geschat dat tijdens de Eerste Wereldoorlog meer dan 100.000 duiven zijn gebruikt om berichten te versturen.

  Een grote oorlogsheld uit de Eerste Wereldoorlog is ook een duif. Ja, je leest het goed: een duif. Cher Ami is de naam van een postduif die in de Eerste Wereldoorlog het leven van 200 Amerikaanse soldaten redde.

  Een Amerikaanse commandant was omsingeld door de vijand wanneer hij Cher Ami naar de Amerikaanse thuisbasis liet vliegen met het bericht dat ze vastzaten. De postduif raakte tijdens de vlucht ernstig gewond, maar wist uiteindelijk de thuisbasis te bereiken en hulptroepen in te schakelen. Zo redde de duif het leven van een groot aantal soldaten, en kreeg zij later ook een onderscheiding.

  Bij aanschaf van de Battlefield 1 Collector's Edition krijgen spelers zelfs een duivenpost buisje bij de game.

  In de Battlefield 1 singleplayer campaign gaan we waarschijnlijk een flink aantal karakters en groeperingen terug zien die erg betekenisvol waren in de Eerste Wereldoorlog. Zo hebben we bijvoorbeeld in een paar trailers al de beruchte Rode Baron gezien, en toonde T.E. Lawrence, ook wel bekend als Lawrence of Arabia, zijn gezicht een paar keer.

  De Rode Baron

  We hebben allemaal weleens gehoord van de Rode Baron. In de eerste officiële Battlefield 1 trailer vingen we al een glimp op van de Duitse piloot. De echte naam van de Rode Baron is Manfred von Richthofen. Hij was piloot bij de Duitse Luftstreitkräfte, en is de beroemdste gevechtspiloot van zijn tijd.

  Von Richthofen is bekend geworden omdat hij 80 vijandelijke vliegtuigen heeft neergeschoten. Geen enkele andere gevechtspiloot uit de Eerste Wereldoorlog heeft dit kunnen overtreffen.

  Lawrence of Arabia

  Een ander legendarisch figuur uit de Eerste Wereldoorlog is Thomas Edward Lawrence, die beter bekend staat als Lawrence of Arabia. Bij het uitbreken van de oorlog zat Lawrence of Arabia in het midden-oosten. Hier nam hij tijdens de oorlog dienst in het Britste leger, en werd officier van de Britste inlichtingendienst in Egypte.

  In Battlefield 1 krijgen we Lawrence of Arabia niet alleen terug te zien in de singleplayer campaign. Er is namelijk voor de multiplayer een speciale Lawrence of Arabia Pack, waarin je een aantal nieuwe skins krijgt, beschikbaar voor Battlefield 1.

  Battlefield 1 setting Harlem Hellfighters

  De Harlem Hellfighters

  Naast deze twee hoofdrolspelers krijgen we in Battlefield 1 ook nog een heel regiment te zien dat een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog, namelijk de Harlem Hellfighters. Je hebt misschien al één van deze soldaten op de verschillende covers gezien van Battlefield 1, en als Collecter's Edition Statue in de Collector's Edition.

  De Harlem Hellfighters was een regiment van Afro-Amerikaanse en Puerto Ricaanse soldaten. Ze zijn bekend geworden omdat ze het eerste regiment waren met alleen maar zwarte soldaten, en omdat ze nooit een loopgraaf hebben verloren aan de Duitsers.

  Machinegeweren en gifgas

  De Eerste Wereldoorlog staat naast al het bloedvergiet ook bekend om de vele nieuwe oorlogstechnieken en wapens die werden uitgevonden. In Battlefield 1 krijgen we deze van dichtbij te zien en kunnen we de voertuigen besturen die de manier waarop we oorlog voeren voor eens en voor altijd veranderden.

  Eén van de grootste uitvindingen uit de Eerste Wereldoorlog is het machinegeweer. Deze veranderde voorgoed de manier waarop oorlog gevoerd werd. In Battlefield 1 is het machinegeweer iets breder beschikbaar dan in de Eerste Wereldoorlog.

  Bij het kiezen van je class in Battlefield 1 kan je gemakkelijk een machinegeweer uitkiezen. In de Eerste Wereldoorlog was dit niet het geval en maakte de meeste soldaten gebruik van semi-automatische of handgeladen wapens. In de Eerste Wereldoorlog werden machinegeweren meestal gebruikt door een groep mensen. In Battlefield 1 is dit niet het geval en kan iedere soldaat gebruik maken van een automatisch wapen.

  Daarnaast werd in de Eerste Wereldoorlog voor het eerst op grote schaal gebruik gemaakt van chemische wapens als gifgas. Dit gas verspreidde zich door de loopgraven en kostte vele tienduizenden soldaten het leven. Door het gebruik van gifgas werd de productie van gasmaskers versneld en verbeterd. Ook in Battlefield 1 zien we deze terugkeren. Spelers kunnen zelf gebruik maken van gifgas als wapen, of zich hier tegen beschermen door een gasmasker op te doen.

  Battlefield 1 setting Machinegeweer

  Voertuigen van klein naar groot

  Wat zou een Battlefield game nou zijn zonder voertuigen? In Battlefield 1 krijgen we de kans om rond te rijden en vliegen in de voertuigen die tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt werden. Tanks waren in de Eerste Wereldoorlog een nieuw soort technologie. Deze gepantserde moordmachines werden gebruikt om dichtbij de vijand te komen en om loopgraven makkelijk te overbruggen.

  Ook werden vliegtuigen voor het eerst als wapen gebruikt in de Eerste Wereldoorlog. Voorheen werden deze gebruikt om locaties te verkennen. In Battlefield 1 kunnen we ook gebruik maken van de vliegtuigen uit dat tijdperk.

  In de Battlefield 1 multiplayer zitten ook de zogenaamde Behemoths. Dit zijn grote voertuigen die beschikbaar worden gemaakt voor het verliezende team. Deze voertuigen verschillen per map, zo krijg je op de map Sinai Desert een heuse gepantserde trein en kan je op andere maps een luchtschip krijgen of een oorlogsschip.

  In de Eerste Wereldoorlog werd een gepantserde trein gebruikt in Verdun door de Duitsers en later ook door de Belgen. Wat veel mensen niet weten is dat tijdens de Eerste Wereldoorlog ook menig zeegevechten plaatsvonden. In Battlefield 1 krijgen we een groot oorlogsschip als Behemoth. Daarnaast kregen we in de eerste gameplay beelden van Battlefield 1 ook al de enorme zeppelin te zien. Deze werden in de Eerste Wereldoorlog ook gebruikt voor het voeren van oorlog en in Battlefield 1 is het een Behemoth.

  De facties

  Nederland was tijdens de Eerste Wereldoorlog onafhankelijk, helaas gold dit niet voor een groot gedeelte van Europa en overzees. In de Battlefield 1 multiplayer kunnen we spelen als de Britten, Duitsers, Oostenrijk-Hongaren, Italianen, Ottomanen en de Amerikanen. Helaas komen sommige andere grote facties, zoals bijvoorbeeld de Fransen, pas later in de game als DLC beschikbaar.

  Deze facties speelden allemaal een grote rol in de Eerste Wereldoorlog. Zij hadden voordat de oorlog begon namelijk allemaal allianties met elkaar. Toen de oorlog uitbrak steunden deze landen elkaar, waardoor twee grote groepen uiteindelijk tegenover elkaar stonden: de Geallieerden en de Centralen.

  Onder de Geallieerden vielen Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland. De Centralen bestond uit Duitsland, Turkije en Oostenrijk.

  De locaties

  Battlefield 1 neemt je weer de hele wereld over. In Battlefield 1 gaan we langs bijna alle strijdtonelen uit de Eerste Wereldoorlog. Zo krijgen we in de multiplayer maps te zien die gebaseerd zijn op locaties in België, Frankrijk, het Midden-Oosten en nog veel meer.

  De eerste map die we te zien kregen van Battlefield 1 was tijdens de E3 van dit jaar. Het ging hier om St. Quentin's Scar, een Frans platteland waar het Verenigd Koninkrijk en het Duitse rijk het tegen elkaar opnemen. De map vindt plaats tijdens de Battle of Mont Saint-Quentin in 1918.

  Ook hebben we in de open-beta allemaal al kunnen genieten van de map Sinai Desert. Een grote open map in de woestijn, waar de Ottomanen vechten tegen het Verenigd Koninkrijk. Sinai Desert vindt plaats in het Midden-Oosten, en bevat een gepantserde trein evenals een grote zandstorm die op ieder moment kan opwaaien.

  In de standaard versie van Battlefield 1 zitten uiteindelijk 10 mappen die ons allemaal meenemen naar een ander stukje uit de Eerste Wereldoorlog. Voor de verschillende game modi op al deze mappen, bekijk je onze special.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.