Top 9 Backwards Compatibility Xbox One games - De favorieten van de fans!

  Er zijn van die momenten dat je even terug wilt gaan naar de gloriedagen van je inmiddels verouderde console. Gelukkig is het bij de Xbox One mogelijk om veel van die oude spellen op je huidige console te spelen, maar welke games spelen de Xbox-fans nu eigenlijk het liefst? Lees het hier in de backwards compatibility xbox one top 9!

  Toen de Xbox One werd uitgebracht aan het einde van 2013 ondersteunde console geen backwards compatibility. Oftewel, je kon de console niet gebruiken om je oude Xbox 360 games op te spelen. Tijdens de E3 gamebeurs in 2015 loste Microsoft dat probleem voor ons op. Via een gratis emulator kun je nu weer een hele hoop Xbox 360 games op je Xbox One spelen en het lijstje hieronder kunnen de fans en wij zeker aanraden.

  9. Call of Duty Black Ops

  We trappen de backwards compatibility Xbox One top 9 af met de allereerste Black Ops. Deze Call of Duty kwam uit in november 2010 en werd gemaakt door ontwikkelaar Treyarch. Ondertussen zijn er ook al een Black Ops 2 en Black Ops 3, maar fans grijpen blijkbaar toch graag even terug naar dit eerste deel. Niet gek, want de game scoorde maar liefst een 8,5 in onze review.

  De game bevat een sterk, enigszins kort verhaal, maar het is vooral het multiplayer gedeelte waar de fans zo van genieten. De multiplayer van Black Ops staat als een huis en daarnaast is de zombie-modus ook een van de meest geliefde modi in de franchise. Wie herinnert zich het rondjes rennen door de Kino der Toten niet? Er zijn genoeg redenen om Call of Duty Black Ops weer een keertje op te pakken.

  8. Red Dead Redemption

  Eind vorig jaar werden de Red Dead-fans eindelijk verrast met de aankondiging van een vervolg op deze klassieker van Rockstar Games. Deel twee moet naar verluidt eind dit jaar uit gaan komen, maar in de tussentijd lijken de fans zich nog prima te vermaken met het vorige deel. Red Dead Redemption stamt alweer uit 2010 en gooide destijds hoge ogen. In iedereen schuilt een cowboy, toch?

  In Red Dead Redemption stap je in de laarzen van cowboy John Marston. Een voormalig crimineel die nu zijn oude gangmaatjes aan het opjagen is om zelf vrijgesproken te worden van zijn misdaden. Dat gaat natuurlijk niet geheel zonder slag of stoot, maar de wereld van Red Dead Redemption is er een waar je met plezier uur na uur doorbrengt.

  De game scoorde niet alleen bij ons een 9,5 in de review, maar wereldwijd was het cijfer gemiddeld hetzelfde. Mocht je dit eerste deel nog nooit gespeeld hebben, dan moet je eigenlijk gewoon wel. De fans die hem wel al gespeeld hebben, kunnen de game weer eens herhalen als opwarmertje voor het langverwachte tweede deel. Is het al november?

  7. Call of Duty World at War

  Menig Call of Duty-fan vroeg zich bij Black Ops misschien al af of zijn voorloper ook in het lijstje voor zou komen. En ja, dat komt Call of Duty World at War inderdaad! Alsmede gemaakt door ontwikkelaar Treyarch kwam World at War uit in 2008. Bijna tien jaar geleden al. Geloof je het zelf? World at War was ook de laatste Call of Duty die zich afspeelde in de Tweede Wereldoorlog.

  Deze stap terug naar de Tweede Wereldoorlog vonden veel mensen een beetje apart na het succes van Call of Duty Modern Warfare, maar het heeft toch een goede indruk achtergelaten. World at War scoorde maar liefst een 8,5 in de review. De game zag er voor zijn tijd grafisch goed uit en had wederom een ijzersterke multiplayer neergezet.

  Wat World at War daarnaast zo tof maakte was de verhaallijn die je met zijn vieren tegelijk kon spelen en natuurlijk de introductie van de Zombie-modus! De Zombie-modus is tegenwoordig niet meer weg te denken bij Call of Duty. Zullen er nog meer Call of Duty games in deze backwards compatibility Xbox One top 9 voor komen?

  6. Mass Effect 3

  We vervolgen de backwards compatibility Xbox One top 9 met Mass Effect 3 van ontwikkelaar BioWare. Dit derde deel van de Mass Effect-franchise stamt uit 2012. Het verhaal speelt zich af zes maanden na de gebeurtenissen uit het voorgaande deel. Commander Shepard, de protagonist, is opgesloten in Vancouver voor enkele misstappen die hij (of zij, afhankelijk van je keuze) heeft gemaakt.

  Doordat de aarde wordt aangevallen door Reapers kan Shepard gelukkig ontsnappen om hulp te gaan halen. Hoewel Mass Effect 3 voornamelijk wordt geprezen door de sterke verhaallijn, bevatte dit deel ook voor het eerst een co-op modus voor vier spelers, waarmee je zelfs invloed kon uitoefenen op je singleplayer verhaal. Het is geen verbazing dat de game een 9,4 scoorde in de review.

  Ondertussen staat het volgende deel alweer voor je klaar. In Mass Effect Andromeda ga je aan de slag met een nieuwe protagonist om leefbare planeten te vinden in het Andromeda sterrenstelsel. Ondanks een hoop kleine technische foutjes, scoort Andromeda alsnog een 9 in de review en lijkt deze game ook zeker de moeite waard om op te pakken.

  5. Mass Effect 2

  Wat is er nog beter dan Mass Effect 3? Juist, Mass Effect 2. Deze voorganger kwam uit in 2010 en volgt alsmede het verhaal van Commander Shepard. Het is dus aan te raden deze eerst te spelen alvorens je aan deel drie begint. Of eerst deel één, mocht je zelfs die nog niet gespeeld hebben, maar wat doe je dan eigenlijk met een Xbox in huis?

  Hoewel bij ons Mass effect met een 9,3 in de review een schare 0,1 lager scoorde dan het derde deel, scoorde dit deel wereldwijd juist hoger dan deel drie. De Xbox 360 versie scoort een torenhoog gemiddelde van een 9,6. Precies de reden dat hij bij de fans een plekje hoger staat in de backwards compatibility Xbox One top 9! Of vind je zelf toch het derde deel beter?

  Misschien is het wel een goed idee voor de eerstvolgende vakantie: even alle Mass Effect-games opnieuw spelen en daarna gelijk door met de nieuwste Mass Effect Andromeda. Voor nu laten we Mass Effect even achter ons. Het eerste deel komt niet ook nog voor in deze top 9, beloofd! Welke games dan nog wel?

  4. The Elder Scrolls 4 Oblivion

  De volgende game in de backwards compatibility Xbox One top 9 is ondertussen al een echte klassieker. Deze maand is het elf jaar geleden dat The Elder Scrolls 4 Oblivion uit kwam. Het verhaal speelt zich zes jaar na de gebeurtenissen uit The Elder Scrolls 3 Morrowind af, maar is ondanks dat geen directe opvolger als je naar het verhaal kijkt.

  Zoals elke The Elder Scrolls-game speelt deel vier zich af in de wereld Tamriel met deze keer de provincie Cyrodiil in de hoofdrol. Je neemt het onder andere op tegen de demoon-achtige Daedra en hun prins Mehrunes Dagon. De game scoorde een welverdiende 9,5 in de review. Sommigen Elder Scrolls vinden hem zelfs beter dan zijn opvolger The Elder Scrolls 5 Skyrim.

  Tegenwoordig kun je je in bijna geheel Tamriel verliezen met de MMORPG-versie The Elder Scrolls Online. In deze online wereld speel je met vele andere mensen samen, dus daar moet je natuurlijk wel van houden. Ga je liever solitair op avontuur, dan is The Elder Scrolls 4 Oblivion zeker de moeite waard om nog eens op te pakken. Deze keer via de Xbox One!

  3. BioShock Infinite

  En dan nu is het tijd voor de drie favorieten van de backwards compatibility Xbox One top 9! Met op de derde plek BioShock Infinite. Deze game kwam uit in 2013 en is daarmee de meest recente game in het lijstje. BioShock Infinite is ontwikkeld door Irrational Games, maar deze studio gaat sinds kort door onder de naam Ghost Studio Games.

  BioShock Infinite is het derde deel in de BioShock-serie. Het spel speelt zich af in een alternatief universum in 1912, in een vliegende stad genaamd Columbia. Je speelt als Booker DeWitt, die een nogal grote schuld heeft opgebouwd door teveel te gokken. Om deze schuld af te betalen moet hij Elizabeth redden, die al sinds haar geboorte is opgesloten in Columbia.

  De game scoorde een torenhoge 9,5 in de review vanwege het toffe verhaal, de mooie visuals en heerlijke gameplay, maar zoals gezegd is dit het derde deel in serie. Het is ook zeker de moeite waard om eerst de twee voorgaande delen nog op te pakken. Misschien vullen BioShock Infinite's voorgangers de laatste twee plekken van het lijstje wel op?

  2. BioShock

  Oké, we lichten alvast een tipje van de sluier op: niet allebei de andere BioShock delen komen voor in het lijstje. Het deel dat er wel nog in voor komt, is het eerste deel simpelweg genaamd BioShock. Dit deel stamt uit 2007 en zette de scène voor de overige delen in de serie. Het speelt zich af in 1960 in een onderwaterstad genaamd Rapture.

  Nu denk je misschien: "Hoe kan dat dan iets te maken hebben met BioShock Infinite, als dat zich in 1912 afspeelt?" Zonder spoilers te geven, er zitten connecties in de games, dus gewoon lekker bij het eerste deel beginnen als je ze nog niet gespeeld hebt! Protagonist Jacks verhaal is minstens zo interessant als dat van Booker DeWitt.

  Net als zijn tweede opvolger scoort BioShock dan ook een 9,5 in de review. Voornamelijk vanwege het sterke, unieke verhaal. Destijds werd er nog op neergekeken dat er geen multiplayer in zat, maar tegenwoordig weet iedereen dat multiplayer niet thuis hoort in een BioShock game. Dit speel je alleen, speciaal voor die unieke ervaring.

  Dan is het nu tijd om te kijken wie er op de eerste plaats is geëindigd in de backwards compatibility Xbox One top 9. Heb je al enig idee welke game het is geworden? Lees snel verder om de onbetwiste nummer één te ontdekken!

  1. Grand Theft Auto 4

  Het is geworden: Grand Theft Auto 4! Een verbazingwekkende favoriet onder de Xbox-fans? Nee, niet bepaald. De Grand Theft Auto-serie weet keer op keer hoge ogen te gooien en bij het vierde deel was dit niet anders. Deze klassieker kwam uit in 2008 en zal door menig fan jarenlang gespeeld zijn. Zelfs nu er al een opvolger is, blijkt de game mateloos populair.

  In GTA 4 speel je met Nico Bellic, een Oost-Europeaan die naar de Verenigde Staten is gekomen om samen met zijn neef Roman de Amerikaanse droom waar te maken in Liberty City. Zijn neef heeft zichzelf echter al in de problemen gebracht en Nico gaat dat wel even oplossen. Eerlijk gezegd was Nico het probleem: "Hey cousin, want to go bowling?!" Nee Roman!

  De game scoorde in de review een 9,6 en wereldwijd gemiddeld zelfs een 9,8. Een welverdiende eerste plaats in de backwards compatibility Xbox One top 9. Dit zijn de ultieme favorieten van de Xbox-fans. Ben jij het eens met het lijstje? Of is er nog een andere klassieker die je mist? Laat het ons weten in de comments!

  Grand Theft Auto IV: The Complete Edition

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.