Ontvlucht de avondklok met 10 toffe games, films en series

  De avondklok om het coronavirus te bestrijden is dan officieel ingegaan en dat zorgt bij velen toch voor frustratie en een gevoel van hopeloosheid. Velen weten niet wat ze met hun avonden moeten doen en zijn hun ritme een beetje kwijt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg toffe games, films en series om je deze moeilijke tijd door te helpen.

  Als we het hebben over vermaak dat je tijdens deze lockdown, en nu dus de avondklok, kunt oppakken is er genoeg om van te genieten. Voor gamers is er nog een complete backlog om mee aan de slag te gaan, terwijl series om de haverklap verschijnen. Daar komt nog eens bij dat films om de haverklap verschijnen op streamingdiensten om het gat van bioscopen op te vullen. Met deze tien toffe games, films en series weet je de avonden dan ook goed te vullen!

  Game - Assassin’s Creed Valhalla

  We trappen af met één van de grootste games die in 2020 rond het einde van het jaar verscheen. Natuurlijk doelen we niet op Immortals Fenyx Rising (al is die wel leuk voor de wat jongere doelgroep), maar Assassin’s Creed Valhalla. De nieuwe game in de bekende reeks die alweer 14 jaar oud wordt dit jaar neemt je mee op een grandioze reis naar de vikingtijd.

  De open world RPG brengt dan ook vele, complexe verhaallijnen die in tegenstelling tot voorgaande delen in de Hidden Ones trilogie meer afwisseling bieden. Zo zijn de verhaallijnen van kleinere personages een stuk diverser waardoor je positief wordt verrast met gekke karakters die bizarre opdrachten hebben. Als je het verhaal wilt uitspelen ben je al met al meer dan 50 uur kwijt, terwijl je tot wel 180 uur aan plezier hebt als je alles in Valhalla wilt zien!

  Marvel Studios/Disney+

  Serie - WandaVision

  Wie toch liever lekker onderuitgezakt op de bank wil genieten van een serie is bij Dinsey aan het goede adres. Daar kan namelijk van gloednieuwe serie WandaVision genoten worden. Het betreft de eerste serie die officieel onderdeel is van het MCU dankzij Marvel Studios.

  De sitcom met mysterieuze ondertonen is de officiële aftrap van de vierde fase in het MCU en belooft nu al veel experimenteler te worden dan voorgaande projecten. Wanda en Vision komen namelijk aan in het vreemde dorpje WestView dat per aflevering naar een andere tijdsperiode springt. Zo is de eerste aflevering uit de jaren 50, terwijl aflevering 2 de jaren 60 aandoet.

  Pas vanaf aflevering drie is de serie volledig in kleur en wordt steeds meer duidelijk dat er een onheilspellend luchtje aan het dorpje hangt. De serie heeft in totaal negen afleveringen. Die worden wekelijks op vrijdag toegevoegd aan Disney+ waardoor je de komende weken flink wat vermaak hebt!

  Film - One Night in Miami

  Wie naar een goede film zoekt, mag One Night in Miami niet missen. Het regiedebuut van Regina King (Watchmen, The Leftovers) gaat over vier iconen die in 1964 voor één avond samenkomen. Het betreft Malcolm X, Sam Cooke, Jim Brown en Muhammad Ali die een bijzondere avond meemaken.

  Wat de film dan ook zo bijzonder maakt is dat de vier iconen in de tijdsperiode geplaatst worden en je daardoor een hele andere kant van de bekende figuren blootlegt. Met een tijdsduur van minder dan 2 uur kijkt de film dan ook lekker weg. Tel daarbij de scherpe pen op die voor constant boeiende dialogen zorgt en je hebt een film die je niet mag missen.

  Game - Hitman 3

  Wie het heeft over games om 2021 goed mee door te komen, moet natuurlijk weten dat Hitman 3 recent is verschenen. De nieuwe game van IO Interactive is misschien wel de beste uit de trilogie die de laatste jaren onze beeldschermen siert. Deel drie brengt namelijk nog meer mogelijkheden om als Agent 47 doelwitten uit te schakelen in combinatie met next-gen grafisch pracht en praal.

  Ook kun je Hitman 3 in VR spelen als je een PlayStation VR hebt, wat je een compleet andere ervaring bezorgt. Dit keer kijk je door de ogen van de kale knakker met een streepjescode op z’n achterhoofd. Hitman draait natuurlijk om het opnieuw spelen van levels en dat is natuurlijk ideaal gezien we nu in een lockdown zitten en de deur niet uit mogen.

  Netflix

  Serie - Lupin

  Wie een serie zoekt die niet wekelijkse aandacht nodig heeft, maar gewoon gebinged kan worden moet Lupin proberen. De nieuwe serie met Omar Sy (van Intouchables) in de hoofdrol is heerlijk als spionagethriller en heeft niet al te veel afleveringen. Hierdoor ligt het tempo dan ook lekker hoog en blijf je constant geboeid.

  Lupin is wat dat betreft een aanrader voor iedereen die van Luther en Sherlock heeft genoten. Hoewel Benedict Cumberbatch nergens verschijnt, past de serie prima in het straatje en staat de serie misschien wel schouder aan schouder met die andere bekende detectives. De hele serie staat gewoon op Netflix, dus je kunt direct beginnen met bingen.

  Film - Sound of Metal

  Als we het over films hebben van 2021 die je niet mag missen is Sound of Metal er zeker één van. Waar veel films uitgesteld worden wegens een bioscooprelease, staat Sound of Metal gewoon op Amazon Prime Video. Dat is maar goed ook, want daardoor kan een breed publiek genieten van deze prachtige film.

  De film gaat over Ruben (gespeeld door Riz Ahmed), een drummer die zijn gehoor begint te verliezen. Het verhaal klinkt niet heel bijzonder, maar door de manier waarop regisseur Darius Marder geluidstechnieken gebruikt weet de film onwijs te boeien. Tel daarbij een hoogtepunt in de carrière van Ahmed die de rol van zijn leven acteert en je hebt een film die je niet mag missen!

  Game - Cyber Shadow

  Als laatste game die je niet mag missen, kiezen we voor Cyber Shadow. De titel zegt je misschien weinig, maar de uitgever ken je van wel meer bekende indie pareltjes. Yacht Club Games is namelijk verantwoordelijk voor de release en dat bedrijf kennen gamers maar al te goed van het geweldige Shovel Knight.

  Cyber Shadow viel dan ook op bij Yacht Club waardoor de studio besloot de game uit te geven. In deze side scroller krijg je de klassiek 8bit-gameplay van vroeger inclusief een scala aan wapens en vaardigheden. De game doet daarmee denken aan Ninja Gaiden, Mega Man en Castlevania maar dan in een modern retro jasje, precies zoals Shovel Knight dat in 2014 deed.

  Serie - Fate: The Winx Saga

  Als laatste serie in deze lijst gaan we door naar Fate: The Winx Saga. Deze nieuwe Netflix serie is perfect voor iedereen die van een goede dosis nostalgie houdt. De Netflix Original is namelijk een live-action variant van de bekende Italiaanse cartoon die vroeger op Nickelodeon was.

  Hoewel de serie niet in de smaak valt bij critici denkt het publiek er duidelijk anders over. Die kunnen wel genieten van de nieuwe serie van de maker van The Vampire Diaries. Met zes afleveringen kun je dan ook direct in een bad vol nostalgie duiken.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Film - Soul

  De laatste film die we natuurlijk nog moeten bespreken is Soul. Deze nieuwe Pixarfilm staat sinds eind december op Disney+ en is het kijken meer dan waard. Ondanks een wat traag begin is de film van de makers van Inside Out ontzettend sterk door de thematiek de behandeld wordt. Het is daarmee een film die door volwassenen waarschijnlijk nog meer gewaardeerd wordt dan de kinderen.

  Die zullen vooral genieten van de vele kleuren die over het beeldscherm dansen. Ook de personages vallen bij de jeugd in de smaak al gaat de diepere laag van de dialogen waarschijnlijk bij velen over het hoofd. Als familiefilm is dit dan ook één die je niet wil missen!

  Anime - Attack on Titan (seizoen 4)

  Voordat we deze lijst afsluiten hebben we nog één laatste tip om de avondklok te ontvluchten. Op Crunchyroll kun je namelijk ook genieten van het vierde en tevens laatste seizoen van Attack on Titan. Wekelijks wordt er namelijk een nieuwe aflevering uitgebracht op het anime platform.

  Het laatste seizoen kan nu al gezien worden als één van de beste seizoenen van de show dankzij het torenhoge tempo en de onwijs vloeiende animatie die telkens weer doet verbazen. De kwaliteit van de serie heeft nooit hoger gelegen en zelfs als je de serie nog nooit gezien hebt, valt het aan te raden om dat alsnog te doen. Iedere aflevering duurt immers maar 20 minuten, waardoor je met een paar dagen bingen in de avonduren zo bij bent voor de finale van de serie!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.