Asus Zenfone 3 - Alle modellen op een rij!

Article
dinsdag, 06 september 2016 om 18:08
xgn google image
Asus was op IFA 2016 groots aanwezig, en daar liet het onder andere alle aankomende Asus Zenfone 3 modellen zien. XGN.nl bracht een bezoekje aan het bedrijf, om wat dieper in te gaan op alle Asus Zenfone 3 smartphones die binnenkort in de winkels liggen.

5. Asus Zenfone 3 Max

Naast een heleboel andere producten, stelde Asus op IFA 2016 zijn nieuwste Zenfone 3 telefoons tentoon. De eerste smartphone in dat rijtje is de Asus Zenfone 3 Max. De telefoon is gericht op het budgetsegment van de smartphone markt, en de specificaties zijn daar dan ook naar. De Asus Zenfone 3 Max heeft een 5,2-inch IPS-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Geen geweldig hoge resolutie dus.
De Asus Zenfone 3 Max wordt verder aangedreven door een quad-core Mediatek MT6737, een processor die eveneens binnen het budgetsegment valt. Met een hoeveelheid RAM die verschilt per model van twee tot drie gigabyte, is dit ook niet om over op te scheppen.
Het speciale zit namelijk in de batterij van de Asus Zenfone 3 Max. Met een imponerende 4130 mAh kun je de smartphone, mede dankzij de zuinige hardware in het toestel, uren gebruiken op een lading. Ideaal dus als je bijvoorbeeld urenlang Pokémon wilt vangen zonder powerbank.

4. Asus Zenfone 3 Laser

Een andere telefoon die meer bedoeld is voor de budget-georiënteerde mensen, is de Asus Zenfone 3 Laser. Toch haal je met dit model iets meer luxe in huis dan met de Asus Zenfone 3 Laser. Zo heeft de Asus Zenfone 3 Laser een 5,5-inch Full HD IPS paneel, dat wordt aangedreven door een octa-core Snapdragon 430. Verder heb je de keuze uit en twee en vier gigabyte RAM in je toestel.
De Asus Zenfone 3 Laser heeft, zoals de naam van het toestel al doet vermoeden, een enorm snelle laserfocus voor de camera ingebouwd. In slechts 0,03 seconden kan de camera zich scherpstellen dankzij de hulp van deze laser autofocus. Dit samen met de 13 megapixel camera van de Asus Zenfone 3 Laser resulteert in scherpe kiekjes in een handomdraai.

3. Asus Zenfone 3

En van de budgetmodellen stappen we over op het premium aanbod binnen de Zenfone-lijn. De Asus Zenfone 3 is binnen die groep de kleinste en tevens het goedkoopste. De smartphone heeft een 5,5-inch Super IPS+ scherm, met een resolutie van 1920x1080. De octa-core Snapdragon 625 zorgt, in combinatie met drie tot vier GB RAM, dat de telefoon aan rekenkracht niks ontbreekt.
De 16 megapixel camera op de Asus Zenfone 3 heeft eveneens laser auto-focus, en ook is er optische beeldstabilisatie op het toestel aanwezig. Filmen met de Asus Zenfone 3 moet daardoor scherpe en stabiele video's opleveren. Die video's kunnen maximaal in 1080p gefilmd worden, met een maximum van 30 frames per seconde.
Met een batterij van 3000 mAh moet je de dag prima doorkomen, maar daarna zul je toch echt een laadpunt moeten gaan zoeken. Aan de onderkant van de Asus Zenfone 3 vind je een USB-C poort voor het opladen van de telefoon. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat het hier wel om een USB 2.0 spec gaat, waardoor datasnelheden niet zo hoog zullen uitvallen als je de Asus Zenfone 3 bijvoorbeeld aansluit aan de PC.

2. Asus Zenfone 3 Deluxe

Het grotere en duurdere broertje van de Asus Zenfone 3 is de Asus Zenfone 3 Deluxe. Met een groter AMOLED scherm van 5,7-inch, en een resolutie van 1920x1080, belooft de Asus Zenfone 3 Deluxe betere kleuren dan op de IPS-panelen van eerder genoemde modellen. Tevens is het scherm gemaakt van Guerilla Glass 4, dat meer bescherming biedt dan Guerilla Glass 3, dat op de goedkopere telefoons te vinden is.
Onder de motorkap vinden we een quad-core Snapdragon 821, een van de beste nieuwe processoren van het bedrijf. Hiermee heeft de Asus Zenfone 3 Deluxe dus meer dan genoeg rekenkracht in huis om de concurrentie te kunnen bevechten. Met een hoeveelheid RAM-geheugen dat varieert tussen de vier en zes gigabyte hoef je niet bang te zijn dat de Asus Zenfone 3 Deluxe sommige taken niet aan kan. De telefoon is een harde werker.

Scherpere video's door hogere resolutie

De indrukwekkende 23 megapixel camera is eveneens voorzien van laser auto-focus en optische beeldstabilisatie, net als bij de reguliere Asus Zenfone 3. Echter kan er met de Asus Zenfone 3 Deluxe gefilmd worden met een maximale resolutie van 2160p. De Asus Zenfone 3 Deluxe levert hiermee dus scherpere video's af.
De batterij in de Asus Zenfone 3 Deluxe is met 3000 mAh niet zo denderend, en zeker met de iets minder zuinige hardware is het aan te raden om je lader bij de hand te houden. Het opladen van de telefoon gaat opnieuw via USB-C, al is de aansluiting op de Asus Zenfone 3 Deluxe de USB 3.0 variant. Dataverkeer gaat op de Asus Zenfone 3 Deluxe dus een stuk sneller.

1. Asus Zenfone 3 Ultra

De laatste telefoon in dit rijtje is ook meteen de grootste van de familie. De Asus Zenfone 3 Ultra is met zijn 6,8-inch scherm gigantisch, en het stelt dan ook teleur dat de resolutie slechts 1920x1080 bedraagt. Hierdoor oogt het scherm meteen een stuk pixeliger dan op de andere Asus Zenfone 3 modellen, en zeker anno 2016 had een hogere resolutie niet misstaan.
Ook de processor is niet zo imponerend als die van de Asus Zenfone 3 Deluxe, al zul je met de SNapdragon 652 octa-core die in de Asus Zenfone 3 Ultra zit ook niet tegen veel problemen aanlopen. met drie tot vier gigabyte RAM tot je beschikking kun je met gemak al je dagelijkse bezigheden op de Asus Zenfone 3 Ultra uitvoeren.

Foto's maken ook hier super snel

Gelukkig levert de Asus Zenfone 3 Ultra op cameragebied niet in. Met dezelfde 23 megapixel camera als op de Asus Zenfone 3 Deluxe kun je scherpe foto's maken met de laser autofocus, en met de optische beeldstabilisatie moeten ook video's er degelijk uit zien.
Het grootste pluspunt aan de Asus Zenfone 3 Ultra is toch wel de grotere 4600 mAh batterij. Natuurlijk heeft een telefoon als deze met een een groter scherm meer power nodig, maar met deze capaciteit zul je naar alle waarschijnlijkheid ook nog wat extra schermtijd hebben in vergelijking met andere Asus Zenfone 3 modellen.

Asus Zenfone 3 beschikbaarheid eind dit jaar

Met zo'n uitgebreide line-up binnen de Asus Zenfone 3 serie vraag je je natuurlijk af wanneer je zelf een Asus Zenfone 3 in huis kunt halen. Asus heeft nog geen specifieke release aangekondigd, maar wel is bekend dat de telefoons nog voor het einde van het jaar in de schappen moeten liggen. Het is dus nog even geduld hebben totdat duidelijk is wanneer je zelf met een Asus Zenfone 3 aan de slag kunt!