Assassin's Creed: Unity - Wat weten we van de game?

  Deze ochtend kwam het nieuws naar buiten dat Assassin’s Creed: Unity mogelijk gratis content krijgt als pre-order bonus. Chemical Revolution zou een kostenloze extra missie zijn voor de vroege vogels onder ons. Maar wat weten we eigenlijk al van Assassin’s Creed: Unity? XGN zet alles voor je op een rijtje.

  Natuurlijk horen we op de aankomende E3 waarschijnlijk veel meer over Assassin's Creed: Unity, maar toch is er al het een en ander bekend. Allereerst werd het spel op 21 maart van dit jaar officieel aangekondigd. Het grootste nieuws hierbij was dat de game alleen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 uitkomt. De eerste trailer verscheen eveneens op die dag, en deze is boven dit artikel te zien.

  Een releasedatum gaf Ubisoft nog niet, maar Assassin's Creed: Unity moet vermoedelijk aan het einde van dit jaar verschijnen. Wél werd de locatie waar het spel zich afspeelt bekend. Deze locatie is dit jaar niet het Carabisch gebied, maar Frankrijk ten tijde van de Franse Revolutie. Hiermee keert de franchise na twee jaar dus terug naar Europa.

  Assassin's Creed: Unity screen 4

  Hints naar Assassin's Creed: Unity al in Brotherhood?

  Op 26 maart werd vervolgens bekend dat de eerste hints van Unity al in Assassin's Creed: Brotherhood zouden zitten. Zo zou onder meer het logo van de Franse Revolutie in deze game te zien zijn. Dat zei Jeffrey Yohalem, de schrijver van de game, althans.

  Ongeveer een halve maand na de officiële onthulling van de game, op 8 april, verscheen het bericht dat Assassin's Creed: Unity wellicht zogenaamde free-run moves krijgt. Hiermee moeten spelers horizontaal over muren kunnen rennen om zo vijanden te ontwijken en uit te schakelen. Dit zou Jess La Flair, een professioneel free-runner, hebben gezegd op YouTube.

  Assassin's Creed: Unity screen

  4 speler co-op in Assassin's Creed: Unity?

  Even later, op 22 april, werd bekend dat Assassin’s Creed: Unity mogelijk een 4 speler co-op krijgt. Dat wist een bezoeker van NeoGAF althans te melden op basis van contacten met iemand van Ubisoft. Deze insider liet ook weten dat Ubisoft met twee demo’s van de game naar de E3 komt. Eén daarvan laat de normale singleplayer zien en die ander toont deze nieuwe coöperatieve modus.

  Dit zou in ieder geval een geheel nieuwe feature in de Assassin’s Creed-franchise zijn. Of deze modus offline, online of allebei te spelen is, werd overigens niet bekend. Dit horen (wederom) vermoedelijk pas volgende week.

  Ander nieuws van Assassin's Creed: Unity is dat je mogelijk speelt als de assassin Arno en dat Ubisoft al meer dan drie jaar bezig is met de ontwikkeling van de game. Details over het verhaal heeft de Franse ontwikkelaar en uitgever vooralsnog goed geheim weten te houden.

  Assassin's Creed: Unity screen 2

  Assassin's Creed: Unity op de E3

  Tot zover alle tot nu toe bekende info over Assassin's Creed: Unity. Op de E3 van volgende week verwachten we dus dat Ubisoft meer informatie over de game geeft. Zo is onder meer het verhaal van de game iets waar veel mensen naar uitkijken, alsmede nieuwe gameplay.

  Bekijk ons overzicht met E3-persconferenties voor de precieze tijd en datum van Ubisoft's persconferentie. Hier staan ook de andere persconferenties in met tijd en datum, alsmede de links naar alle livestreams. Zo kun je ook zelf rechtstreeks meegenieten van de E3.

  Assassin's Creed Unity

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.