Het Assassin's Creed Odyssey Mercenary systeem uitgelegd

  Het Assassin’s Creed Odyssey Mercenary systeem is een gloednieuw onderdeel van de game. Het is iets nieuws wat de Assassin's Creed Odyssey gameplay introduceert om de game nog leuker te maken dan eerdere delen. Je vraagt je misschien af wat het Mercenary-systeem is en dat gaan we hier voor je uitleggen.

  Er zijn verschillende onderdelen van het Mercenary-systeem die toelichting verdienen. Zo is het belangrijk om te weten hoe je het in de Assassin's Creed Odyssey gameplay terug gaat vinden en wat je er allemaal mee kunt. Dat en nog veel meer kun je ontdekken zodat je alvast duidelijk weet wat voor nieuws je te wachten staat.

  Assassin's Creed Odyssey Mercenary systeem bevat premiejagers

  Het basisprincipe van het nieuwe systeem dat de Assassin’s Creed Odyssey gameplay anders maakt dan de rest is dat slechte daden nu flinke gevolgen hebben. Elke keer dat je bijvoorbeeld iets steelt in een dropje of een vredelievende dorpsbewoner vermoordt, wordt dat opgemerkt en heeft dat gevolgen. Het zorgt er namelijk voor dat een meter oploopt die je rechtsonderin het beeld kunt zien.

  Wanneer deze meter een bepaald punt heeft bereikt, wordt er een prijs op je hoofd gezet door het volk en zal er dus ergens in de wereld een premiejager op je komen jagen. Dit heeft zowel zijn voordelen als nadelen, want het zijn goede gevechten om mee te oefenen. Daarnaast zorgen ze voor flinke beloningen waardoor je nieuwe wapens en een betere uitrusting kunt krijgen.

  Van grote klasse

  Er is nog een ander belangrijk element te vinden in het Assassin’s Creed Odyssey Mercenary systeem dat de gameplay meer diepgang biedt. Er zijn namelijk verschillende rangen te vinden binnen de premiejagers. Die rangen zijn erg belangrijk maken het hele systeem juist erg leuk.

  Elke rang zorgt namelijk weer voor zijn eigen voordelen voor wanneer je de weide, Griekse wereld weer induikt. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je een smid minder hoeft te betalen voor nieuwe wapens of uitrustingen. Het scheelt je weer een aantal Drachmae, de valuta van Assassin’s Creed Odyssey, en dus is het goed voor je virtuele portemonnee om op de rangen te letten.

  Beklim de ladder

  Die economische voordelen krijg je natuurlijk niet zomaar, want je moet er wel wat voor doen. Je moet namelijk de ladder zien te beklimmen en hogere rangen bereiken om die voordelen te vergaren. Dit doe je bijvoorbeeld door flink wat premiejagers te verslaan. Het is alleen wel verstandig om niet te veel in je eigen kunnen te geloven.

  Je zou het misschien niet verwachten, maar de premiejagers zijn snel en dodelijk. Ze weten namelijk in een mum van tijd je levensbalk tot nul te brengen, dus wees niet bang om een keer weg te rennen. Zelfs als je een gelijk level of zelfs hoger level hebt, kan het maar zo zijn dat je van kant gemaakt wordt en die schaamte wil je natuurlijk nooit leren kennen.

  Wordt de beste premiejager!

  Naast dat het dus verstandig is om te weten wanneer je een premiejager uit de weg moet gaan, zijn er nog een aantal handige tips om de beste premiejager van het Oude Griekenland te worden. Zo kun je het beste gewoon zo veel mogelijk van de wereld ontdekken. Hoe meer je de wereld verkent, hoe groter de kans dat je een premiejager zo maar tegen het lijf loopt.

  Het hoeft niet eens een premiejager te zijn die jou achterna zit, maar gewoon iemand die leeft in de wereld en in het netwerk hoort. Schrik dan ook niet wanneer sommige premiejagers die je tegenkomt een hoger level hebben dan jij. Elke premiejager die je tegenkomt, kun je terug zien op de kaart en wanneer je dus klaar bent voor de confrontatie kun je ze altijd terugvinden om ze af te slachten en een plekje te stijgen in het Assassin's Creed Odyssey Mercenary systeem.

  Assassin's Creed Odyssey komt op 5 oktober uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.