Apple Spring Forward event - de verwachtingen

Article
maandag, 09 maart 2015 om 15:12
xgn google image
Het Apple Spring Forward event staat voor de deur, maar wat kunnen we vanavond verwachten uit de hoge hoed van Apple? Hier vind je een overzicht van alle producten die we vanavond waarschijnlijk te zien krijgen. Het Apple Spring Forward event begint om 19:00 Nederlandse tijd, houd XGN in de gaten om de laatste ontwikkelingen live te volgen!

Apple Watch

Een ding is zeker: vanavond krijgen we meer details over de Apple Watch tijdens het ‘Spring Forward’ evenement dat om 19:00 uur Nederlandse tijd begint in de Verenigde Staten. De afgelopen weken zijn er al verschillende details van de Apple Watch uitgelekt, maar er komen ongetwijfeld ook andere aankondigingen. Hieronder vind je een kort overzicht van de geruchten.
Energiebesparende stand: Werknemers van Apple die aan de Apple Watch werken onthulden een nieuw onderdeel, namelijk een energiebesparende stand. Hiermee laat de Apple Watch nog steeds de tijd zien, maar is de rest afgesloten. Omdat er eerder zorgen waren over de levensduur van de batterij, komt dit als een aangename verrassing.
Horlogebandjes ook los verkrijgbaar: Apple is van plan om de Apple Watch horlogebandjes ook los te verkopen. Tot nu toe heeft Apple de smartwatch alleen getoond in een voorgemonteerde collectie. Bronnen zeggen dat de horlogebandjes bij de release van de Apple Watch ook los verkrijgbaar zullen zijn.
Apple Watch gezondheidsfuncties geschrapt: Apple zou een groot aantal Apple Watch gezondheidsfuncties hebben geschrapt. Apple wilde van de gadget een zeer geavanceerde wearable maken die geavanceerde gezondheidsmetingen kan doen. Dit bleek echter technisch niet haalbaar of de gezondheidsfuncties werden niet als betrouwbaar genoeg beschouwd om aan de eisen van Apple te voldoen.
Daarnaast blijven er een paar vragen onbeantwoord. Op deze vragen kunnen we vanavond een antwoord verwachten. Vanavond worden er meer details verwachten over
  • De (Nederlandse) releasedatum;
  • Welke apps er beschikbaar zullen zijn bij launch;
  • Wat de verschillende modellen gaan kosten;

iOS 8.2 en iOS 8.3

iOS 8.2 zal na het Apple Spring Forward event beschikbaar zijn. De nieuwste update van iOS bevat een ondersteuning voor de Apple Watch. De kans is groot dat er tijdens de Apple-keynote meer details bekend worden gemaakt over iOS 8.2.
Volgens geruchten is Apple ook bezig met de ontwikkeling van iOS 8.3. In maart zou er een publieke beta van iOS 8.3 beschikbaar worden gesteld door Apple. iOS 8.3 beschikt over een Nederlanstalige versie van Siri.
De kans dat iOS 9.0 zal worden gepresenteerd tijdens het Apple Spring Forward event is zeer klein, aangezien we eerst iOS 8.2 en iOS 8.3 kunnen verwachten. Volgens geruchten zou Apple iOS 9.0 willen presenteren tijdens het Worldwide Developers Congress (WWDC) 2015 in juni.

12-inch MacBook Air

Apple heeft nog niets openbaar gemaakt over het bestaan van een 12-inch MacBook Air. Toch zou Apple volgens meerdere bronnen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe MacBook Air met 12-inch scherm.
De compacte MacBook Air wordt dunner dan zijn voorgangers en de schermranden zouden smaller worder. De 12-inch MacBook Air zou aan bod komen tijdens de Apple-presentatie tijdens het Apple Spring Forward event.

Apple TV

Apple schijnt al ver te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe Apple TV. De laatste upgrade is alweer enkele jaren oud en veel gebruikers wachten dan ook op een nieuw model.
Apple zou bezig zijn met een nieuwe versie van de Apple TV die een berg aan vernieuwingen met zich mee moet brengen. Zo zou Apple een dunnere en snellere versie maken met een geheel eigen App Store. De huidige Apple TV komt met standaard voorgeïnstalleerde apps, de mogelijkheid om andere apps te downloaden is er niet.
Daarnaast zou Apple in onderhandeling zijn over Apple TV apps. De Apple TV zou een eigen App Store krijgen met speciale TV-apps. Apple schijnt al druk met contentproviders in gesprek te zijn over speciale apps.
Zo is Apple volgens de geruchten in gesprek met HBO voor een speciale app waardoor je HBO kan kijken zonder een televisie-abonnement.

Beats Music waarschijnlijk niet tijdens Apple Spring Forward Event

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid haar Apple Beats muziekdienst niet tijdens het Apple Spring Forward event op 9 maart presenteren, dit blijkt uit bronnen uit de muziekwereld. In plaats daarvan lijkt Apple bezig te zijn met de introductie van de dienst tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) begin juni.
Eerder werd al bekend dat de Apple Beats muziekdienst waaraan Apple momenteel werkt waarschijnlijk geen gratis versie krijgt. Zowel grote muzieklabels als Apple zouden van het gratis streamen van muziek af willen.

iPad Pro

Apple heeft de verkoop van de iPad zien stagneren. Nu loopt ook de start van de productie van een iPad met groter scherm, de zogenaamde ‘iPad Pro’ vertraging op en zal de productie pas later worden gestart.
De aanvang van de productie van een 12,9-inch iPad Pro staat nu gepland voor september als gevolg van vertragingen met betrekking tot de levering van display panels. Apple was oorspronkelijk van plan om dit kwartaal te beginnen met de productie van een grotere versie van de iPad.
Met de iPad Pro wil Apple zich gaan richten op de zakelijke markt. De iPad Pro zou over een USB 3.0 poort beschikken zodat data snel overgezet kan worden en er zou een toetsenbord en muis op de tablet aangesloten kunnen worden. Andere geruchten melden dat de iPad Pro zal beschikken over een stylus, zodat de iPad Pro gebruiksvriendelijker wordt.
Een vertoning van de iPad Pro tijdens het Apple Spring Forward event lijkt dus niet op de planning te staan en het lijkt erop dat er tot september gewacht moet worden op de iPad Pro.

iPhone 6s, iPad air 3 en iPad mini 4

Om het lijstje met mogelijk producten die verwacht kunnen worden tijdens het Apple Spring Forward event compleet te maken vermelden we de iPhone 6s, iPad air 3 en iPad mini 4 ook even. De kans is zeer klein dat deze producten tijdens het Apple Spring Forward event worden gepresenteerd, maar je weet maar nooit wat Apple tevoorschijn tovert om onderscheidend te blijven.