Apple Event 2018 - Wat kunnen we verwachten?

Article
donderdag, 22 maart 2018 om 15:20
apple event 2018 wat kunnen we verwachten 128331
Wat kunnen we verwachten op het Apple Event 2018 in Chicago? Op 27 maart vindt het evenement plaats en Apple gaat naar eigen zeggen creatieve, nieuwe ideeën voor leraren en studenten onthullen. Wij zochten uit wat het techbedrijf zou kunnen laten zien.

Apple Pencil 2

Dit is Apple's eerste educatieve evenement sinds het evenement in New York City in 2012. Het bedrijf is al jaren bezig met producten en diensten voor scholen. Eén van die producten is de Apple Pencil. Vanwege de creatieve stijl van de uitnodiging (zie onderstaande tweet) wordt er verwacht dat Apple een nieuwe en verbeterde versie van de Apple Pencil gaat onthullen op het evenement in Chicago.
De huidige Apple Pencil werd in november 2015 uitgebracht, exclusief voor de iPad Pro. De stylus is ontworpen voor creatief werk op het tablet. Het apparaat pikt op hoe hard je drukt en vanuit welke hoek je werkt voor optimale prestaties. Op het aankomende evenement kan een nieuwe Pencil worden onthuld, misschien voor meer apparaten dan alleen de iPad Pro? De uitnodiging lijkt wel ergens naar te hinten.
128332

Nieuwe iPads

Rond deze tijd vorig jaar kondigde Apple een nieuwe iPad aan. Het tablet was weliswaar de goedkoopste 9.7 inch iPad die Apple had uitgebracht, maar naast betere ondersteuning voor nieuwe iOS updates bracht het apparaat niet veel nieuws. De paradepaartjes van de tablets van Apple zijn de 10.5 inch en de 12.9 inch iPad Pros, maar het kleinere broertje kan ook wel een echte update gebruiken.
Over die 10.5 en 12.9 inch iPad Pros gesproken, ook deze apparaten zouden zomaar nieuwe versies kunnen krijgen. Er liggen veel nieuwe functies in het verschiet voor deze apparaten, namelijk OLED schermen, Face ID en TrueDepth camera's. Op dit moment lijken het nog onwaarschijnlijke toevoegingen, maar wie weet wat Apple nog meer in petto heeft.
128333

iPhone aankondigingen

Op een educatief evenement gericht aan leraren en studenten, lijkt het een beetje vreemd om een onthulling te doen over een telefoon, een apparaat dat vaak verboden is in de les. Toch zijn iPhone aankondigen niet helemaal uit te sluiten in de belangrijke maand maart. Apple bracht in maart 2016 de iPhone SE uit en vorig jaar rond deze tijd werden er rode versies van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht.
De geruchten over een iPhone SE 2 worden ook steeds sterker. Er wordt gespeculeerd over meerdere veranderingen aan de 'Special Edition' versie van de iPhone, waaronder een 4.2 inch scherm en een design gebaseerd op de iPhone X. Voor dit evenement ligt het meer voor de hand dat er hooguit nieuwe kleuren worden aangekondigd, maar je weet maar nooit...
128335

Goedkopere MacBooks

MacBooks zijn ongelooflijk populair onder studenten. De apparaten zijn alleen wel prijzig, wat er toch voor zorgt dat er nog veel studenten zijn die liever voor een Chromebook gaan. We gaan er niet van uit dat Apple een qua prijs gelijkwaardige concurrent voor de Chromebook uit gaat brengen, maar dat het bedrijf een goedkopere MacBook gaat onthullen kan zeker niet uitgesloten worden.
Eerder deze maand deed het gerucht van een nieuwe en goedkopere MacBook Air al de ronde. De Air is nog erg populair omdat het de goedkoopste laptop is die Apple aanbiedt. Een nog goedkopere versie zou dus zeker een hit kunnen worden, zeker onder studenten. Het is dus niet zo vergezocht dat Apple tijdens het evenement in Chicago een beter betaalbare MacBook onthult. Al is het geen nieuwe MacBook Air, dan misschien een goedkopere 12-inch MacBook.

Apple Event 2018 gericht op educatie

Apple heeft onlangs een tweede beta voor iOS 11.3 uitgebracht, die laat zien dat Apple een nieuw framework voor ontwikkelaars lijkt te introduceren, genaamd ClassKit. Deze is gericht op educatieve apps, dus het lijkt er sterk op dat we ook hier op 27 maart meer over horen. Wat Apple precies gaat onthullen op het educatieve evenement in Chicago is nog onduidelijk, maar reken maar dat wij jullie op de hoogte houden!

Populair Nieuws