Alles wat je moet weten over La Casa de Papel seizoen 5

  De razend populaire Netflix-serie La Casa de Papel komt terug voor een vijfde seizoen. Hoewel Netflix nog niks bevestigd heeft, meldde de producent van de serie dat wel al. In aanloop naar het vijfde seizoen van La Casa de Papel zetten wij alles wat je moet weten op een rijtje.

  Netflix

  Let op! Dit artikel bevat spoilers over de al te bekijken seizoenen van La Casa de Papel, met name seizoen 4. Als je deze nog moet kijken, stop dan nu met lezen.

  Het kan eigenlijk niet anders dan dat La Casa de Papel een nieuw seizoen krijgt. De serie is een van de meest populaire Netflix shows van het moment en bovendien eindigde het afgelopen seizoen met een enorme cliffhanger. Seizoen 5 is nog niet officieel aangekondigd door Netflix, maar in de wandelgangen gaat het gerucht dat niet alleen dit seizoen, maar ook seizoen 6 al afgenomen is door Netflix.

  Een nijpende situatie

  La Casa de Papel seizoen 4 eindigde met een enorme cliffhanger. Waar er in de Spaanse bank vreugde heerst over de hereniging met Lisbon (Itziar Ituño), is er elders in het land een hele andere sfeer. El Profesor (Álvaro Morte) zit namelijk behoorlijk in de problemen nu de sadistische inspecteur Sierra hem gevonden heeft. Is dit het begin van het einde van de overval op de Spaanse bank?

  Sierra is behoorlijk doortrapt en het is nog maar de vraag of de professor haar om de tuin kan leiden. Als hem dit al lukt, kan het verhaal twee kanten op gaan. Fans verwachten dat Sierra (Najwa Nimri) zich aansluit bij de groep overvallers, maar hoe waarschijnlijk is dit? Ze is nu tenslotte zelf voortvluchtig omdat ze Rio gemarteld heeft, dus aansluiten bij de bende zou geen gek idee zijn nu ze niets te verliezen heeft.

  Maar misschien is het juist het probleem dat Sierra niets te verliezen heeft. Deze dame was al gevaarlijk toen ze nog wel wat te verliezen had, maar is nu waarschijnlijk nóg gevaarlijker. Ze kan de professor nu inrekenen of het meesterbrein achter de overvallen gewoon door zijn kop knallen. We weten al dat deze vrouw tot alles in staat is en door haar zwangerschap en het verlies van haar man een kreng is geworden. We zullen moeten afwachten wat deze zwangere dame gaat doen.

  Netflix

  Wat is ingecalculeerd en wat niet?

  Op dit moment lijkt de groep overvallers in een patstelling te staan met de politie. Door de hele serie heen zijn al meer van dit soort momenten geweest, waarbij je tijdens de eerste overval telkens weer op het puntje van je stoel zat. Dan onthulde de professor weer een stukje van zijn plan en bleek dat alles ingecalculeerd was. Dit keer lijkt er alleen veel meer mis te gaan, waardoor je je af moet vragen hoe de overval verder gaat. Sowieso lijkt het erop dat we nog een heel seizoen in de bank blijven, gezien pas de helft van het goud omgesmolten is en er nog flink wat werk verzet moet worden.

  Daarnaast is er het exacte doel van het plan van El Profesor en Berlin nog altijd niet duidelijk. Hoe gaat de groep dat uit de bank halen. Misschien via de buis waar de Dali fret in zat? Nog belangrijker, hoe gaat de groep zelf de bank verlaten? Er zijn zoveel losse eindjes dat het verhaal in La Casa de Papel nog alle kanten op kan.

  Netflix

  Wie lopen er straks naar buiten met het goud?

  In La Casa de Papel seizoen 1 en 2 zijn al veel slachtoffers gevallen aan de kant van de bende. Berlin, Oslo en Moskou zijn gevallen in de strijd. Ook in seizoen 4 is al een slachtoffer gevallen: Nairobi. Haar dood kwam redelijk onverwacht, gezien zij een van de meer prominente personages uit de serie was. Gelukkig zijn er nog wel andere overvallers die we zeker terugzien in La Casa de Papel seizoen 5.

  El Profesor en Lisbon zijn zeker van de partij, alsook bendeleden Rio (Miguel Herrán), Tokio (Úrsula Corberó), Denver (Jaime Lorente), Stockholm (Esther Acebo) en Helsinki (Darko Peric) Bogotá (Hovik Keuchkerian). Hoogstwaarschijnlijk krijgen we ook nog de nodige flashbacks aan Berlin en Nairobi te zien, dus echt uit de serie zijn ze volgens ons (nog) niet.

  Netflix

  Doornen in het oog en undercover acties

  Een doorn in het oog van de overvallers bleek hoofd bewaking César Gandiá (José Manuel Poga). Hij gaf geen krimp bij de orders van de overvallers en wist uiteindelijk te ontsnappen naar een panic room in de bank. De overvallers hebben hem te pakken gekregen, maar niet voordat hij Nairobi wist te vermoorden. Uiteindelijk moest Gandiá meewerken om Lisbon de bank in te krijgen, maar hij zorgde meteen daarna toch weer voor een knokpartij. Wat heeft Gandiá nog meer in petto voor de overvallers? Vast niets goed gezien hij blijkbaar de hele layout van de bank in zijn hoofd heeft zitten en alles op alles zet om de held uit te hangen en de overvallers dood te maken.

  Naast Gandiá gaan we helaas ook Arturo Román (Enrique Arce) weer terugzien. Hij blijft een vlieg in de soep van de overvallers en zal de overval waar hij kan belemmeren. Gedurende de hele serie weet hij de overvallers al onnodig problemen te geven door de gijzelaars op te stoken, plannetjes te smeden en onrust te veroorzaken. Hij is alles behalve een rolmodel onder de gijzelaars in de ogen van de overvallers. Verwacht vanuit zijn kant in seizoen 5 maar weer de nodige opstootjes en rellen in de bank, want Roman zal niet stil blijven zitten.

  In seizoen 4 zagen we ook dat de bende van hun voorgaande avontuur heeft geleerd. Ze hadden tussen de gijzelaars een aantal undercover bendeleden zitten, waarvan er een achterbleef om de gijzelaars in de gaten te houden: Manilla. Zou zij de enige achterblijver zijn tussen de gijzelaars of is er nog een bendelid verscholen? Wij hebben niemand kunnen spotten die zich verdacht gedraagt, maar je weet het met de professor maar nooit.

  Netflix

  Wanneer mogen we van La Casa de Papel seizoen 5 genieten?

  Op dit moment houdt Netflix haar lippen stijf op elkaar rondom La Casa de Papel seizoen 5. Het seizoen is nog niet aangekondigd door de streamingdienst, maar er zijn wel al geruchten opgedoken dat de opnames gestart zijn. Volgens de Spaanse website FormulaTV zijn de opnames voor seizoen 5 én 6 van de serie zelfs al begonnen aan het begin van dit jaar.

  Als we de lijn van de releases van de seizoenen volgen, zit er ongeveer negen maanden tussen de laatste twee seizoenen. Seizoen 3 verscheen op 18 juli 2019 en seizoen 4 ging live op 3 april 2020, dus dat zou betekenen dat we seizoen 5 mogen verwachten aan het einde van dit jaar. Zoals bij veel films en series gooide het coronavirus alleen roet in het eten en dat betekent waarschijnlijk dat we nog een tijdje langer moeten wachten voordat we weer mogen genieten van de serie. Waarschijnlijk kunnen we ergens in het begin van 2021 weer genieten van Tokio, El Profesor, Rio, Denver, Lisbon en de andere overvallers in Dali maskers.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.