Alles wat je moet weten over de Tales of Berseria release

Article
dinsdag, 27 september 2016 om 11:06
xgn google image
Nog eventjes wachten, maar begin 2017 is het zover! Dan moeten we aan de slag met een nieuwe Tales of Berseria. Onlangs speelden we de game bij Bandai Namco in Tokio. Hier lees je alles wat je moet weten over Tales of Berseria release.

Voor wie is Tales of Berseria?

Tales of Berseria is een role-playing game uit de stal van Bandai Namco en een nieuw deel uit de langlopende serie. De eerste Tales of game kwam uit in 1995. Het laatste Tales of verhaal dateert uit oktober vorig jaar, toen Tales of Zestiria verscheen. Een game die een welverdiende 8 kreeg in onze Tales of Zestiria review. De kenmerken: oogstrend mooi en een sterke gameplay, volgens onze redacteur.
Die twee elementen gaan zeker ook op wat betreft nummertje 16: Tales of Berseria, die overigens al in het land van de rijzende zon verkrijgbaar is. In Tales of Berseria kruipen spelers in de huid van Velvet, een jonge vrouw die een trauma heeft overgehouden aan iets ergs. Dat verhaal beleef je vanuit third-person view en het is een gloednieuw avontuur. Het is dus geen vereiste om een van de vorige Tales of games gespeeld te hebben, al helpt dat natuurlijk altijd een handje tijdens de gameplay.
Terugkomend op de vraag voor wie Tales of Berseria is: sowieso voor de fans. Maar dat antwoord is te simpel. Dat spreekt voor zich. De vraag is of buitenstaanders ook gelokt kunnen worden door de charme van Tales of Berseria. Zeker wel. De enige voorwaarde is dat je houdt van Japanse role-playing games en het kleurenpalet.
Tales of Berseria oogt vrolijk en wisselt dialogen af: dan weer een komische noot, dan weer een serieuze ondertoon. En natuurlijk moet er gevochten worden. Als jou dat aanspreekt en als je een mysterieus verhaalt wilt ontrafelen, dan kun je zeker eens een Tales of proberen en waarom dan niet beginnen met Tales of Berseria?
98399

Nieuwe features in Tales of Berseria release

Een zestiende baby in een familie, dat betekent dat het kind een eigen smoel moet krijgen. Zo ook Tales of Berseria. Wat is er nieuw?
Inmiddels heeft Bandai al twee nieuwe karakters, een nieuw item en een aantal nieuwe features onthuld voor Tales of Berseria. Eén van die nieuwe karakters is Artorius Collbrande, leider van de Exorcists. Artorius en Velvet waren ooit close, maar na de gebeurtenissen van drie jaar geleden, verbroken ze alle banden.
Hoewel Seres onder het bevel van Artorius stond, begon ze achterdochtig te worden van Artorius' acties na het incident van drie jaar geleden en besloot ze Velvet te helpen met het ontsnappen van Prison Island.
Het nieuwe item heet Potentite en heeft veel effecten en kan je abilities veranderen tijdens gevechten. Ook zijn een aantal nieuwe features bekend gemaakt, zoals bijvoorbeeld Code Red Daemon Hunting, waar je beloond wordt met waardevolle spullen als je jaagt op de machtige daemons.
Daarnaast introduceert Tales of Berseria ook nog nieuwe minigames, zoals de Serving Game en de Geoboard games.
98400

Hoe speelt het?

Een van de belangrijkste vragen is uiteraard: hoe speelt Tales of Berseria? Japanners weten dat allang, gezien de game daar al lang en breed een feit is. Wij hebben helaas de game in Tokio maar tien minuten in handen gehad, simpelweg omdat binnen die tijd de demo over was. We speelden een stuk gameplay op een dromerig eiland, al is dat ook maar schone schijn.
Want al gauw kwamen we vijanden tegen om mee te vechten. Was dat moeilijk? Nee, niet bepaald. Maar de besturing was prima, soepel. Daar gaat het om. Verder was het een kwestie van lekker exploreren. Want er viel van alles te verkennen.
Soms was het even onduidelijk waar je heen moest. Maar dit is dan ook een RPG voor mensen die tijd en geduld hebben. Een game waar je jezelf uren in kan verliezen. Het is niet iets wat je tussendoor even een half uurtje gaat spelen. Maar zeg eens eerlijk: welke RPG is dat wel?
Van belang is in ieder geval dat de eerste indruk positief is: de game oogt goed en het speelde fijn.
Meer weten? Lees dan onze Tales of Berseria preview.

Populair Nieuws