Alcatel OneTouch producten geïntroduceerd tijdens MWC

Article
maandag, 02 maart 2015 om 17:14
xgn google image
Alcatel OneTouch een van de snelst groeiende smartphone-merken ter wereld komt deze week tijdens het Mobile World Congress 2015 in Barcelona met een reeks aan nieuwe producten. Nieuwe reeks van Alcatel OneTouch producten bevat een nieuwe smartphone, tablet, smartwatch en Wi-Fi link dit jaar op de markt.

Alcatel OneTouch Wi-Fi LINKs

Alcatel heeft Wi-Fi LINKs geïntroduceerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dit zijn mobiele hotspots die gebruikers toegang geven tot hogesnelheid-wifi. Iedereen kan er zijn of haar laptops, tablets of andere WiFi-apparaten mee verbinden met een mobiel netwerk naar eigen keuze.
“We ontwikkelden Wi-Fi LINKs, omdat gebruikers overal verbonden willen zijn”, zegt Dan Dery, Chief Marketing Officer van Alcatel OneTouch. Met deze mobiele hotspots van Alcatel moet dat nu kunnen.
Alcatel OneTouch Wi-Fi LINKs zijn klein en passen daarom in een broekzak. Ze zijn compatibel met alle wifi-apparaten en behalen downlink-snelheden tot 300 Mbps (4G+), 150 Mbps (4G) of 21 Mbps (3G). De Wi-Fi LINK 4G+ biedt een keuze aan configuraties, met zowel een lcd-scherm dat alle benodigde informatie in een oogopslag duidelijk maakt, als een led-scherm voor de makkelijkste gebruikservaring. Voor deze configuraties zijn speciale verwijderbare batterijen beschikbaar (1800 mAh en 3600 mAh).
De bijbehorende app die beschikbaar is voor de 4G- en 4G+-apparaten, stelt gebruikers in staat de hotspot van afstand te besturen met een smartphone, tablet of laptop. De applicatie is compatibel met Android en iOS, en geeft de verbindingsstatus en datasnelheden weer. Verder maakt de app sms-beheer mogelijk, kunnen gebruikers er de batterijstatus mee controleren en zit er een automatische bespaarstand op. De Wi-Fi LINK APP is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store.
Alle Wi-Fi LINKs zijn te verkrijgen in zowel zwart/asgrijs als wit/koelgrijs.

Alcatel OneTouch IDOL 3

Alcatel OneTouch introduceert de IDOL 3-serie. De IDOL 3 is verkrijgbaar in twee maten: 4,7-inch en 5,5-inch en bevat software en technologie die is ontwikkeld in samenwerking met partners. Zo zorgt JBL voor twee ‘front-facing’-speakers met Clari-Fi-technologie en bevat het toestel een Technicolor Color Enhance-technologie. Ook is de IDOL 3 uitgerust met een 13-megapixelcamera met een ‘next-generation’-senror.
Het speciaal voor IDOL 3 geproduceerde JBL-audiosysteem met Clari-Fi-technologie biedt de kracht van professionele audio volgens de makers. De twee frontspeakers bieden een 3D-surroundgeluid. De OneTouch MIX-muziekapp stelt audioliefhebbers in staat zelf nummers te mixen of het door de app te laten doen.
De IDOL 3 heeft een hogeresolutiecamera aan de achterzijde met 13 megapixels en heeft een groot diafragma voor situaties waarin weinig licht is. De camera aan de voorzijde heeft een brede kijkhoek met 84 graden. De Fast Face Focus-software detecteert gezichten in 0,15 seconden. De realtime HDR-video-optie is goed voor 30 frames per seconde. De Auto Scene Detection past kleuren, belichtingen en contrast automatisch aan.
De Technicolor Color Enhance-technologie biedt een voortreffelijke kleurweergave, volgens de makers. Het HD-scherm zorgt voor een goede zichtbaarheid vanuit elke kijkhoek. De extra helderheid maakt alles op het scherm goed leesbaar, zelfs in fel zonlicht.
De smartphone is verkrijgbaar in twee maten: 4,7-inch en 5,5-inch. Het model van 4,7-inch beschikt over een quad-core CPU en een HD-scherm. Het 5,5-inch model heeft een octa-core CPU en een full-HD-scherm. Beide bieden ze 4G LTE-verbindingsmogelijkheden en draaien ze op Android Lollipop. IDOL 3 heeft een symmetrisch design voor volledige omkeerbaarheid.
De IDOL 3 met 4,7-inch scherm zal 229 euro gaan kosten en het model met een 5,5-inch scherm zal 299 euro kosten. Beide modellen zijn vanaf mei 2015 in de winkels verkrijgbaar.

Alcatel OneTouch PIXI 3-tablet

Alcatel introduceert tijdens het Mobile World Congress nieuwe Alcatel OneTouch producten waaronder een nieuwe PIXI 3 7-inch-tablet, die daarmee de 8-inch-versie van de PIXI 3 vergezelt. De PIXI 3 7-inch-tablet biedt 4G, 3G of wifi-only-verbindingsmogelijkheden. De PIXI 3 met een 8-inch scherm biedt een 3G-verbinding.
De Qualcomm Snapdragon 210-processor ondersteunt niet alleen multimode 3G/4G LTE voor snel en efficiënt browsen, maar bevat ook een GPU in de Adreno 300-serie. Hierdoor biedt de tablet geweldige beelden en een 8-megapixelcamera, en is het vastleggen en afspelen van full-HD-video mogelijk.
De 4G-versie draait op Android 5.0 Lollipop. De 3G- en wifi-versies op Android 4.4 Kitkat. GPS is beschikbaar op de 3G- en 4G-versies, een ‘On-the-Go’-functie op alle drie. Met deze functie is het mogelijk een audiospeler of mobiele telefoon te gebruiken als host.
Net zoals andere apparaten in de PIXI-serie is de PIXI 3 met 7-inch-scherm aanpasbaar. Het is mogelijk om te kiezen uit 7 kleurrijke back covers voor je tablet. Speciaal ontworpen opvouwbare foliohoezen beschermen en personaliseren je tablet nog verder.

Alcatel OneTouch WATCH

De Alcatel OneTouch WATCH is een smartwatch met premiumontwerp voor een betaalbare prijs. De WATCH maakte voor het eerst zijn opwachting tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen januari. Daarna bekroonde het iF International Forum Design GmbH het horloge met een prestigieuze iF Design Award.
Doelstelling van Alcatel OneTouch met de lancering van de WATCH is het voor een breed publiek beschikbaar maken van connected-technologie. Het smartphonemerk paste zijn ontwerpervaring toe op een stijlvolle smartwatchlijn die beschikbaar is voor een retailadviesprijs van een fractie van die van concurrerende modellen. Hiermee komt Alcatel OneTouch tegemoet aan de eisen van mensen die gaan voor dezelfde look & feel als een traditioneel horloge.
De Alcatel OneTouch WATCH is verkrijgbaar in verschillende stijlen: sportief donkerrood/vulkaanzwart, vrouwelijk wit, klassiek chroomkleurig/donkergrijs en elegant metaalwit. De smartwatch is gemaakt van materialen als geborsteld chroom, kunststof en wit roestvrij staal. Met de afwerking van het horloge richt het merk zich op zowel vrouwen als mannen, hiermee bevestigt Alcatel haar missie missie om producten op de markt te brengen, die bij iedereen passen.
Naast keuze in stijl biedt de WATCH ook verschillende gezondheidsfuncties en is hij via Bluetooth te koppelen aan Android- en iOS-smartphones. De WATCH is uitgerust met diverse sensoren. Zo is de hartslagmeter verwerkt in de onderkant van de wijzerplaat. Daarnaast zijn er een snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en E-kompas.
De WATCH is voor 129 euro verkrijgbaar vanaf eind april 2015.

Alcatel OneTouch PIXI 3 smartphone

Deze smartphone in de PIXI 3-serie biedt 3G+- of 4G-verbindingsmogelijkheden en een quad-core processor. De PIXI 3 met 5.5-inch scherm beschikt over een groot scherm, dat het geschikt maakt voor multimediagebruik.
De PIXI 3 4G met 5.5-inch scherm is voorzien van een downloadbooster, wat betekent dat je grote bestanden snel downloadt via LTE en wifi tegelijkertijd. Dit model biedt ook Wi-Fi Display, wat je in staat stelt de content op je telefoonscherm te projecteren op een groter scherm.
Het is mogelijk om de PIXI 3 smartphone aan te passen aan je persoonlijke smaak door te kiezen uit negen kleuren: Volcano Black, White, Amber Orange, Tango Red, Neon Pink, Laser Yellow, Vivid Green, Sharp Blue en Metallic Silver.
De PIXI 3 met 5,5-inch scherm maakt onderdeel uit van de PIXI 3-serie. Deze varieert van een versie met een 3,5-inch-scherm tot een met een 5,5-inch-scherm.

Populair Nieuws