Acer Predator gamingserie - Jagen op de mooiste graphics

  Met het koude weer wil je soms niets liever dan de hele dag lekker binnen zitten gamen. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe hardware om het maximale uit je speelsessies te halen, dan moet de nieuwe Acer Predator gamingserie de taak aankunnen! Het Taiwanese Acer heeft haar arsenaal uitgebreid met een nieuwe desktop, monitor en headset.

  Begin september werd de jaarlijkse tech-beurs IFA in Berlijn gehouden, waar ook Acer net als vorig jaar een behoorlijk aantal gloednieuwe stukjes techniek liet zien. De meeste daarvan zouden deze periode uitkomen, waaronder ook de Acer Predator serie in december. Daarom hield Acer nog eens het Next@Acer evenement waar de mooiste producten voorbij kwamen. Hardcore gamers die Acer wel zien zitten, kunnen beter de Swifts en Nitro’s overslaan en rechtstreeks door naar de Predator.

  Acer Predator Orion 9000

  Met zo’n naam moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. De Orion 9000 is de nieuwste desktop in de Predator lijn en voorzien van behoorlijk wat spierballen. Met dit monster kun je als een bezetene ‘jagen’ op de mooiste games, want hij zal met zijn indrukwekkende techniek behoorlijk toekomstbestendig zijn.

  Gamen in virtual reality of 4K is geen probleem met deze desktop. De Orion 9000 ondersteunt zelfs 8K Ultra HD. Daarom is gekozen voor een Intel Core i9 Extreme Edition processor met 18 cores, 4x AMD Radeon RX Vega of twee NVIDIA GeForce GTX 1080Ti videokaarten in SLI. Om de boel niet al te heet te maken, zit er in de kast een vloeibaar koelsysteem, genaamd Ice Tunnel 2.0.

  Ook aan het uiterlijk heeft Acer gedacht, want de enorme kast komt met RGB verlichting en een doorzichtige zijkant. In totaal weegt hij zo’n vijftien kilo, dus je mag medelijden hebben met degene die hem de trap op moet dragen (succes als je het zelf bent)! Voor dit alles moet je wel diep in de buidel tasten, want de adviesprijs ligt op 1.999,- euro.

  Acer Predator X35 monitor

  Met een desktop alleen ben je nog niet klaar, want waar verschijnt alle pracht en praal op? Juist, op je beeldscherm, dus eentje met High Dynamic Range en een hogere resolutie dan Full HD is geen overbodige luxe. De 35 inch grote Predator X35 heeft onder andere een resolutie van 3440 x 1440 pixels, HDR, NVIDIA G-Sync, 4 milliseconden responsetijd en 200Hz refresh rate.

  Met de aparte beeldverhouding en alle andere features kunnen gamers zich al goed inleven in de actie op het scherm, maar de X35 is ook nog eens gebogen. Toch blijft het beeld dankzij de kwaliteit vanuit allerlei hoeken helder. In het eerste kwartaal van 2018 komt de monitor uit, een prijs is nog niet bekend.

  Acer Predator gaming headset Galea 500

  De Acer Predator Galea 500 is Acers nieuwste headset speciaal gericht op hardcore gamers. Ook met je oren moet je nu kunnen weten waar alles is. Acer heeft daarvoor de TrueHarmony 3D Soundscape-technologie, die de akoestiek op basis van de kijkrichting bepaalt. Stel je speelt een racegame zoals F1 2017 en ene Max Verstappen probeert je in te halen, dan zou het geluid van zijn naderende wagen moeten veranderen als je zijn richting op kijkt.

  De Galea 500 heeft drivers met zachte, rubberen oorkussens en moet voor een helder en krachtig geluid zorgen. Bovendien is er een equalizer aanwezig om wat verder met het geluid te frutselen, namelijk muziek, film en sport. De gaming headset is voor 299,99 euro te koop, dus goedkoop is hij niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.