Ace Combat 7 Skies Unknown details - VR doet deze game goed

  Niet elke game is geschikt voor een VR-versie. Door de close-up en grotere intensiteit kan besturing soms wat onhandig aanvoelen en de game zelfs iets minder realistisch. Wij hebben de eerste details in de preview mogen meemaken van de VR-versie van Ace Combat 7 Skies Unknown. Waarom wij over deze game wél positief zijn lees je verder in dit artikel.

  Media Tornado nodigde ons uit voor de VR-preview van Ace Combat 7 Skies Unknown, waarin wij de details van de game hebben mogen bewonderen. Om te beginnen mochten we de lucht eerst verkennen op het vertrouwde televisiescherm, zodat we even in konden komen in de game. Na een tijdje spelen kregen wij de controls onder de knie, wat handig leek te zijn tot we tot de ontdekking kwamen dat we de VR-ronde heel anders gingen spelen.

  Fijne first person VR-gameplay

  Dit gaf wel een positief effect op de game, we speelden met een flying stick, namelijk de Thrustmaster T-Flight Hotas X Joystick. Dit geeft een extra gevoel van realisme, omdat het bijna voelt alsof je een vliegtuig daadwerkelijk zelf bestuurt. Voor je begint is het eerst handig om te weten dat je niet snel misselijk wordt of vliegangst hebt, want zodra je instapt weet je dat je een hele rit kunt verwachten.

  Aan het begin voelde de besturing wat onwennig, het is lastig om gelijk aan te voelen hoe hard je kan gaan en hoe de besturing precies werkt. Daarvoor moet je vallen en opstaan maar, ondanks dat je dit soms vergeet, zit je gelukkig niet in een echt vliegtuig. Persoonlijk vonden wij het richten in first person mode zelfs makkelijker dan in third person wanneer je zonder VR speelt.

  Meer plezier

  Dankzij de VR-versie begonnen we tijdens de preview van Ace Combat 7 Skies Unknown zelfs meer plezier te beleven in de game. Dankzij de VR-bril en de headset kregen we namelijk een veel persoonlijkere connectie met het besturen van het vliegtuig. Als je in third person mode crasht met je vliegtuig denk je “oh”, maar wanneer je vanuit je eigen ogen ziet dat je neerstort denk je “NEE!”.

  Als je niet continue zou moeten oppassen om de raketten die op je worden afgevuurd zou het vliegen door de wolken nog best rustgevend zijn ook. Bij de gewone en bij de VR-versie verschijnen er druppels op je scherm wanneer je door deze wolken vliegt, maar verschil blijft dat dit in de VR-versie wel klopt en in third person mode niet helemaal. Dit biedt nog een stukje extra realisme aan.

  Ace Combat 7 Skies Unknown details laten een goede indruk achter

  Of je nou nieuw bent bij de vliegtuigserie of al jarenlang een trouwe volger, deze nieuwe Ace Combat game biedt opnieuw meer aan. Het is de eerste Ace Combat game die een VR-functie aanbiedt, dus als je een VR in huis hebt is dit een goede game om uit te proberen wanneer hij uitkomt.

  Maar ook voor alleen de PlayStation 4 is de game een goede aanwinst om in huis te halen als het jouw type game is. Het enige probleem waar wij tijdens de preview tegenaan zijn gelopen is dat de besturing soms wat moeilijk is. Dit betekent wel dat je voor een grotere uitdaging staat en er urenlang oefening en plezier van kunt beleven.

  Ace Combat 7 Skies Unknown komt uit op 18 januari 2019. Voordat je zelf een duikvlucht maakt in deze game kun je nog lezen over alle Ace Combat 7 Skies Unknown details.

  Ace Combat 7: Skies Unknown

  Verkijgbaar vanaf 18 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.