7 toffe gamescom indie games - Houd deze titels in de gaten!

Article
vrijdag, 26 augustus 2016 om 15:47
xgn google image
Op gamescom gingen we niet alleen aan de slag met de nieuwste AAA-titels, maar hebben we ook een hele hoop indie games mogen checken. Een overzicht van deze toffe gamescom indie games check je hier!

Scrap Garden

De game Scrap Garden is een puzzel platformer waarin de eenzame robot Canny in de hoofdrol staat. Deze robot wordt op een dag wakker op de schroothoop en komt erachter dat alle andere robots uitgeschakeld en verdwenen zijn. Aan jou de taak om erachter te komen wat er gebeurd is en om de robots te redden!
Scrap Garden speelt gemakkelijk weg. Deze platformer is bedoeld voor gamers van alle leeftijden en is daarom niet te moeilijk. Ook de vijanden zien er niet echt eng uit en de game bevat geen bloed of gore. Dit betekent echter niet dat Scrap Garden voor de meer doorgewinterde gamer 'saai' is: de avonturen van Canny zijn voor iedereen leuk, of je nu een casual gamer bent of niet.
Bovendien is recentelijk het uitbreidingspakket Scrap Garden: The Day Before verschenen op Steam. Deze prequel van het spel is gratis te downloaden voor iedereen en geeft spelers een kijkje in de wereld voor de evenementen uit Scrap Garden.
96753

Heliborne

De game Heliborne is een tactische helikopter combat arcade game, die eerder dit jaar via Steam Early Access is uitgekomen. De game beschikt over 31 verschillende en historisch correcte helikopters met piloten van over de hele wereld. Op verschillende maps die historische conflicten uitbeelden, ga je de strijd aan: je zet je troepen in en helpt ze posities te verdedigen tegenover de vijand!
Spelers kunnen hiervoor kiezen uit helikopters die qua bouwjaar variëren van de jaren '60 tot aan het jaar 2000. Eén van de belangrijkste spelmodi biedt een twist op het klassieke Control en draait om het brengen van troepen naar landingszones, die deze troepen vervolgens kunnen overnemen en verdedigen.
Heliborne is op dit moment nog altijd verkrijgbaar via Steam Early Access en het is nog niet bekend wanneer de volledige release plaats gaat vinden. De game wordt ontwikkeld en uitgegeven door JetCat Games.
96754

Gremlins, Inc.

Gremlins, Inc. is een strategisch bordspel, dat zich afspeelt in een steampunk wereld waarin corrupte, kapitalistische gremlins tegen elkaar strijden voor geld, aanzien en politieke macht. De game bevat verschillende singleplayer en multiplayer modi, waarin je de strijd aan kan gaan tegen de andere gremlins.
Deze kunnen zowel door de AI als door echte spelers bestuurd worden, dus je kan ook potjes tegen je vrienden spelen. Door middel van zoveel mogelijk sluwe trucjes toe te passen, zoals het omkopen van mensen of zelfs het bestelen van anderen, kan je jouw pad naar overwinning belopen. Bovendien kan je het spel niet alleen beter voor jezelf maken, maar kan je jouw tegenstanders ook behoorlijk dwarsbomen: al helemaal leuk tijdens een potje tegen je vrienden dus!
Gremlins, Inc. is sinds maart dit jaar verkrijgbaar via Steam. De game is ontwikkeld door de studio Charlie Oscar, die in Vilnius, Litouwen, gebaseerd is. Yukitama Creative Industries is de uitgever van Gremlins, Inc.
96755

Badass Hero

De game Badass Hero is een 2D platformer shooter, die zich afspeelt in een stripboek. In een stripboek? Ja, want door tussen verschillende stripboeken te bladeren selecteer je als speler een omgeving waarmee je aan de slag gaat, om vervolgens van pagina naar pagina proberen te komen. Deze pagina´s zijn uitgebeeld op je map, waarop je duidelijk kan zien in welke 'panelen' het huidige level is verdeeld en welke route je kan nemen om naar de volgende pagina (oftewel rechtsonderaan de map) te komen.
Badass Hero biedt naast klassieke platformer-elementen ook een hoop actie: het is tevens een shooter. Bewapend met een uitgebreid scala aan wapens ga je de strijd aan tegen verschillende vijanden. Het tempo van de game ligt erg hoog en je moet je een weg zien te banen door hordes vijanden en dodelijke valstrikken, waarbij snelle gameplay beloond wordt door bijvoorbeeld een combo timer. Daarnaast zorgt de procedural generation van levels en items ervoor dat elke playthrough anders is!
Daarnaast krijg je in Badass Hero de mogelijkheid je eigen Badass Hero samen te stellen. Je krijgt de keuze uit een hoop aanpassingsopties, zodat jouw held er precies uit kan zien zoals jij dat wilt. De game is op dit moment nog niet uit, maar moet ergens in 2017 verschijnen.
96756

The Karters

Als Mario Kart en Crash Team Racing een liefdesbaby zouden hebben, dan zou dat The Karters zijn. Deze toffe arcade karting game haalt zijn inspiratie onder andere bij CTR vandaan voor gameplay, dynamics en design. Maar zoals ze zeggen: beter goed gejat dan slecht bedacht. En hoewel The Karters dus niet de originaliteitsprijs in de wacht zal slepen, is het wel een enorm vermakelijke game.
Spelers gaan namelijk de strijd met elkaar aan in de vorm van races, zowel tegen AI als tegen andere spelers. Net als in de eerder genoemde games kan je ook in The Karters wapens en powerups oppakken, waarmee je jezelf een boost kan geven of andere spelers kan dwarsbomen. The Karters geeft je hiervoor keuze uit wapens als Electric Bazooka, Rocket Launcher, Smoke Mine, Hammer of Toxic Cannon.
Daarnaast draait het vergaren van snelheid voornamelijk rond het driften in The Karters: het is dan ook van belang dat je eigenlijk door elke bocht heen drift, want dan verkrijg je een drift boost waardoor je sneller gaat rijden. The Karters is op dit beschikbaar voor Steam Early Acces en moet later dit jaar officieel verschijnen. De game wordt ontwikkeld en uitgegeven door Cmoar Studio.
96757

Detached

Detached is een virtual reality game die spelers naar de ruimte brengt. De game speelt zich af in first-person en draait om rivaliteit, verkenning en overleving. Doordat de game speciaal ontworpen is voor gebruik met een VR-headset, ga je als speler helemaal op in Detached. Alle bewegingen en besturingen voelen levensecht: de makers wilden spelers namelijk laten ervaren hoe het is om zelf in de ruimte te zijn.
Door gebruik te maken van realistische physics zetten de ontwikkelaars met Detached inderdaad een ervaring neer waar je van ondersteboven raakt. Letterlijk. Wij raden aan deze game op een lege maag te spelen, want hoewel de ruimte er adembenemend uitziet in VR, zorgen de vele salto's en backflips die je maakt ervoor dat je gehele interne evenwichtssysteem uit balans raakt.
De game ziet er grafisch enorm goed uit en wij zijn ook erg geïnteresseerd in het hele PvP-idee achter de game. In Detached speel je namelijk als de enige overlevende van jouw factie, nadat een conflict tussen twee groepen over de ontdekking van een mijnbouwinstallatie beide groepen de nek heeft gekost. Je gaat in een wanhopige reis op zoek naar voorzieningen zoals zuurstof en brandstof, maar je moet ook de enige andere overlevende van de andere factie te slim af zijn.
Wij waren aan de ene kant erg onder de indruk van deze game, want: de ruimte! In VR! Hoe vet is dat?! Helaas zorgde de erg gevoelige en wat ingewikkelde besturing, waardoor je personage vaak hele passages ondersteboven uitvoerde of simpelweg salto's in de lucht deed, in combinatie met een volle maag ervoor dat we niet zoveel hebben kunnen genieten van deze game als gehoopt.
Detached komt begin volgend jaar uit, een precieze release is nog niet bekend. Hopelijk is de besturing tegen die tijd aangepast, want deze game heeft echt enorm veel potentie. Maar dan moeten we 'm wel kunnen spelen zonder elke twintig minuten een pauze nodig te hebben..
96758

Pathologic

Pathologic is een psychologische survival adventure game, die oorspronkelijk al in 2005 verscheen. Op dit moment zijn de makers in studio Ice Pick Lodge echter bezig met een volledige remake van de game in Unity, voor PC, Mac, PS4 en Xbox One, die eind volgend jaar moet uitkomen.
De game draait rond drie verschillende dokters, twee mannen en een vrouw. Ieder van hen probeert op zijn of haar eigen manier om te gaan met de oorsprong van een mysterieus en dodelijk virus genaamd de sand plague, dat een klein dorpje teistert. Als speler speel je als één van deze drie personages, maar je beleeft wel steeds dezelfde verhaallijn: deze zie je steeds op een andere manier door de ogen van verschillende personages.
Als dokter is het aan jou om uit te zoeken wat er is gebeurd en hoe je de plaag kan stoppen, om zo het dorp en de bewoners te redden. Je hebt hier twaalf dagen de tijd voor en iedere dag krijgt de speler quests aangeboden van NPCs. Ongeacht of je deze quests voltooit of niet, de game blijft doorgaan en om middernacht worden de niet-voltooide quests verwijderd. Naast het zoeken naar antwoorden is het doel van de speler simpelweg om te overleven tot de twaalf dagen voorbij zijn.
Volgens de ontwikkelaars is Pathologic vergelijkbaar met de televisieserie Twin Peaks, aangezien iedereen in het dorp wel iets te verbergen heeft. Ook de sfeer en de setting doen hier aan denken. De heerlijk mysterieuze en lugubere sfeer die in het dorpje hangt doet ons met smart verlangen om terug te keren!

Populair Nieuws