De 7 Minecraft creative mods die je geprobeerd moet hebben

  Deze 7 Minecraft creative mods geven jou meer mogelijkheden op het gebied van creatieve gebouwen maken. Minecraft biedt natuurlijk al veel mogelijkheden op dat gebied, maar met deze mods zijn dat er nog meer. Check hier welke mods je geprobeerd moet worden.

  Voor veel spelers van Minecraft is het ontwerpen en bouwen van inspirerende creatieve gebouwen waar het omgaat. Sommige mods breiden de creatieve mogelijkheden enorm uit waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. Of het nu gaat om nieuwe soorten hout of meubilair.

  7. Chisel 2

  Minecraft kent maar weinig verschillen in een keienstructuur, Chisel 2 heeft er maar liefst 24. Dus als je een fan bent van keien of kinderkopjes dan is deze mod echt wat voor jou. De mod voegt enorm veel alternatieve textures van standaardblokken toe alsook blokken die door andere mods worden toegevoegd. Op deze manier creëer je veel meer mogelijkheden en wordt Minecraft nog uitgebreider.

  Download Chisel 2 vanaf Minecraft CurseForge.

  6. Carpenter's Blocks

  Al die vierkante blokken zijn natuurlijk waar Mineraft om draait, maar lijkt het je niet leuk om af en toe een helling of ronding te maken? Dat kun dus met de mod Carpenter's Blocks, deze mod geeft je die rondingen in de blokken, samen met bedden, knoppen, deuren, bloempotten en ga zo maar verder.

  Alle toegevoegde items en blokken kun je weer aanpassen met de textures van de blokken die al in het spel zitten. Dus als je altijd al dakpannen had willen hebben, kun je maar het beste de nummer zes van deze 7 Minecraft creative mods downloaden.

  Download Carpenter's Blocks vanaf de officiele website van de mod.

  5. Decocraft

  Als je op zoek bent naar wat meer variatie in de keuzes voor het inrichten van je wereld moet je Decocraft eens proberen Deze mod voegt onder andere stoelen, tafels, potten, flessen, lampen en verschillende soorten speelgoed toe.

  Deze items kun je zelf alleen craften, de volledige lijst van items die je kunt maken lijkt wel eindeloos, zo uitgebreid is de mod. Daarom mag Decocraft zeker niet ontbreken in deze lijst van zeven Minecraft creative mods.

  Decocraft 2 is te downloaden via CurseForge.

  4. Bibliocraft

  Op nummer vijf van de 7 Minecraft creative mods staat Bibliocraft, deze mod voegt onder meer prachtig uitziende blokken toe. Maar dat is niet alles, deze blokken hebben ook allemaal hun eigen functionaliteit. Zo is er een vitrineblok waar je jouw vondsten kunt plaatsen en kunt tentoonstellen.

  Je hebt ook een soort kopieerapparaat waarbij je in-game boeken kunt printen en dus meer opmaak krijgt. Ook kun je een oogglas opdoen, net als de Baron in Bassie en Adriaan. Voor het geval je altijd al een oogglas wilde hebben.

  De Bibliocraft mod haal je vanaf de officiele website.

  3. Pig Manure

  Als je Minecraft op een fout kunt betrappen is het wel dat er weinig poep voorradig is in het spel. Ben je nou echt ontzettend op zoek naar in-game poep, dan ben je bij Pig Manure aan het juiste adres. Het gaat hierbij niet om het feit dat je varkens af en toe een stomende drol achterlaten, maar dat je een nieuwe 'grondstof' erbij hebt om te gebruiken voor nieuwe items.

  Als je de poep namelijk verzameld kun je het gebruiken om je gewassen sneller te kweken of zelfs opeten. Als je de poep in de oven doet kun je bakstenen produceren waarmee je weer huizen kunt bouwen.

  Downloaden kan via het Minecraft forum.

  2. Bacteria Mod

  Bacterieën worden nooit oud en het was dus ook hoog tijd dat deze organismen hun weg naar Minecraft vonden. Met de Bacteria Mod kun je meerdere bacterieën in blokken verwerken en dat levert aparte kleurencombinaties op.

  Hierdoor wordt de wereld gevarieerder en kun je meer kanten op. Pas wel op met de bacterieën want je weet maar nooit hoe het loopt als het er teveel worden...

  Deze mod haal je op het blog van de maker.

  1. Pam's HarvestCraft

  Op nummer één van onze 7 Minecraft creative mods staat Pam's HarvestCraft. Ga er maar eens goed voor zitten, want deze mod voegt namelijk meer dan 1100 nieuwe voedselproducten toe aan de wereld van Minecraft.

  Hieronder zijn 60 groentes, 17 soorten vis en 36 fruitsoorten. En voor de vegatariërs en veganisten onder ons, de mod voegt ook tofu toe. Het resultaat van deze mod is dat je een veelzijdig dieet krijgt en je gezonder zult voelen, althans, digitaal gezien.

  Download Pam's HarvestCraft via CurseForge.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.