5 toffe indie games voor de Nintendo eShop

Article
zondag, 16 november 2014 om 14:04
xgn google image
Het is geen geheim dat third-party ontwikkelaars Nintendo een beetje links laten liggen. Gelukkig zien indie ontwikkelaars wel potentie in de 3DS en Wii U. Voor het komend half jaar staan er dan ook ontzettend veel toffe indie games op het programma. Wij kozen er vijf uit die je zeker in de gaten moet houden!

Affordable Space Adventures

Affordable Space Adventures is een veelbelovende Wii U game. Tot die conclusie zijn we gekomen omdat dit spel ontzettend goed gebruikmaakt van de GamePad. In deze game bestuur je een klein ruimteschip waarmee je een vreemde planeet moet verkennen. Hiervoor moet je door nauwe grotten vliegen en vijanden ontwijken.
Hier komt de GamePad om de hoek kijken. Op de controller kun je de instellingen van je schip veranderen. Zo kun je van een brandstofmotor overschakelen op een elektrische motor waardoor je vrijwel geen geluid maakt. Of je kunt het schip stabiliseren om heel precies langs gevaarlijke obstakels te vliegen. Zoals te verwachten is, hebben deze opties ook nadelen.
Het vergt veel van de kleine motor in het schip om die instellingen bij te houden, waardoor je niet op je gemak kunt rondvliegen. Je zult er dus goed met je hoofd bij moeten blijven om veilig aan het eind van een level te komen. Affordable Space Adventures zal begin 2015 in de eShop van de Wii U verschijnen.
61734 6

Runbow

Runbow is een chaotische platformer die je met wel negen spelers tegelijk kunt spelen. Dat kan zowel lokaal als online. Wat Runbow zo interessant maakt is het gespeel met kleuren. De achtergrond verandert regelmatig van kleur en alle platformen van dezelfde kleur verdwijnen dan. Je moet dus goed opletten wil je het overleven.
Of je nou zelf levels bouwt of probeert alle kostuums vrij te spelen, Runbow is een superhectische game. Het spel kent een dozijn modi met onder andere Last Man Standing, King of the Hill en een competitieve co-op modus. Meer dan genoeg om voor iedereen wat leuks te vinden.
In de 9-speler modus controleert een persoon met de GamePad de kleuren en obstakels op het scherm terwijl de rest zijn best doet om op zijn voeten te blijven staan. Ben je in 2015 nog op zoek naar een toffe multiplayer game voor de Wii U, dan raden we aan om Runbow in de gaten te houden.
61735 5

Gunman Clive 2

Gunman Clive 2 is het logische vervolg op de eerste Gunman Clive. Dit spel was een groot succes op mobiele apparaten en 3DS. Met charmerende gameplay wist de game vele harten te winnen en eigenlijk willen we gewoon meer van dat. En meer kunnen we binnenkort krijgen op de 3DS.
Gunman Clive is een 2D platformer met een 'wildewestenstijltje'. Deel twee is verbeterd met dynamische levels, meer kleuren, 3D secties en vooral veel meer van wat het eerste deel zo goed maakte.
Ons enthousiasme is voornamelijk gebaseerd op de prestaties van het eerste deel. We hoeven gelukkig niet te lang te wachten om te zien of dit enthousiasme terecht is. Gunman Clive 2 moet dit jaar nog in de eShop verschijnen van de 3DS.
61736 4

Nihilumbra

Nihilumbra is een game die al een tijdje uit is voor PC en iOS apparaten. Deze winter zal de game echter ook de Wii U aandoen en met goede GamePad ondersteuning zien we die verhuizing van platformen wel zitten. Nihilumbra heeft namelijk een veelbelovend sfeertje dat niet misstaat op de Wii U.
Je speelt deze platformer als Born, een mysterieus personage. Born weet niet wie hij is, dus verkent hij de werelden om hem heen voor antwoorden. Om veilig aan het einde van een level te komen moet je de wereld aanpassen met behulp van kleuren. Kleur je een platform blauw dan wordt deze heel glad. Verf je een muur bruin dan blijf je eraan plakken.
Op deze manier moet je een goed geschreven verhaal door zien te komen dat je absoluut aan het denken zet… Dat laatste geloven we dan maar even op het woord van de vele recensenten die de PC of mobile versie van een recensie hebben voorzien. Nihilumbra is vanaf deze winter te downloaden.
61737 3

Tengami

Tengami is de game waar we het minst lang op hoeven te wachten. Vanaf deze week kun je deze Japans getinte game namelijk al downloaden op de Wii U. Dat moet je dan ook zeker doen want Tengami belooft een hele mooie ervaring te worden. In dit spel krijg je de mogelijkheid om rechtstreeks een sprookje binnen te stappen.
Je speelt in een pop-up boek, dus zo een waar de plaatjes naar voren komen en je met schuifjes dingen kunt laten bewegen. Wanneer je verder komt in het verhaal sla je ook echt de pagina’s om waarna je in een nieuwe omgeving terecht komt. Dit concept klinkt zo sprookjesachtig dat we Tengami onmogelijk weg konden laten in deze lijst.
Daarnaast ziet de game er prachtig uit. De vormen lijken echt uitgeknipt te zijn en alles is beschilderd met waterverf. Op de achtergrond klinkt rustige muziek waardoor de sfeer zelfs in de trailer al goed te voelen is. We zullen gelukkig snel genoeg te weten komen of Tengami zijn verwachtingen waar kan maken.

Populair Nieuws