5 toffe Deus Ex Mankind Divided features

Article
zondag, 28 augustus 2016 om 16:00
xgn google image
"Adam Jensen is terug". Zo beschrijft Stefan Deus Ex: Mankind Divided als hij de recensie aanlevert. Een goed teken en de game verdient dan ook een 8. Maar wat maakt het spel zo goed? Wij serveren je 5 toffe Deus Ex Mankind Divided features.

5. Uitgebreid conversatiesysteem

Een game die zich afspeelt in de toekomst (2029) mag best een goed verhaal bevatten en daarbij horen goede gesprekken! Deus Ex Mankind Divided laat zich kenmerken door een dialoogsysteem dat vergelijkbaar is met de Mass Effect en Dragon Age games. Keuzes zijn essentieel. Geregeld zul je ook een debat hebben in de game die je kunt winnen, succes daarmee.
Inspelen op de gevoelige kant van een conversatiepartner zal hem soms tot inkeer weten te dwingen, maar anderen schermen dat juist af. Hoe meer je weet over een persoon na het lezen van emails en PDAs hoe makkelijker het voor de speler is keuzes te maken in gesprekken. Ga je voor de confrontatie of brei je een verhaal om hem heen dat geloofwaardig klinkt? De keuze is aan jou.
Voor wie in belangrijke gesprekken de touwtjes graag iets strakker in handen heeft, is er uiteraard ook weer de bekende CASIE augmentation. Net als in Human Revolution geeft deze social enhancer de mogelijkheid tijdens conversaties bepaalde kenmerken van een persoon te registreren. Zo zal je meteen zien of jouw aanpak op dat moment werkt of je juist nog dieper in de nesten werkt.
96835 1

4. Vele hacken

Deus Ex Mankind Divided zou geen Deus Ex game zijn zonder te hacken. En als super anti-terrorist moet Jensen dan ook heel wat hacken, denk aan laptops, deuren en kluizen. Een verbetering hierbij is dat de hack'puzzels' nu in 3D geprojecteerd worden, wat nog niet het geval was in Deus Ex Human Revolution.
Het hacken zorgt er in ieder geval voor dat je even wat welkome afwisseling hebt tijdens de rest van de intensieve momenten in Mankind Divided! Er is zelfs een nieuwe 'augmentation' voor het hacken. (zie pagina 4)
96836

3. Verschillende speelstijlen

Deux Ex Mankind Divided is nou typisch zo'n game die geschikt is voor meerdere type spelers: zij die meer "Rambo" te werk gaan en zij die van stealth houden. Al blijft tactiek toch wel een belangrijk woord in deze game. Toch neigt de game meer naar stealh, omdat de tutorials je in het begin min of meer daar naartoe duwen.
Moet je dan continu in cover blijven en alleen maar vijanden besluipen? Nee, hoor. Het kan ook anders, met wat minder subtitliteit. Een tip: bestudeer de objectives in je omgeving, het level-design is er niet voor niets.
96837

2. Gebruik van Augmentations

Je hoorde het woord net al voorbij komen: augmentations. Augmentations zijn een soort onmenselijke verlengingen aan het lichaam van Jensen waardoor hij superkrachten krijgt. Met één druk op de knop zet je bijvoorbeeld cloacking aan, waardoor je tijdelijk onzichtbaar wordt. Een ontzettend handige feature om je vijanden te verrassen. Stel dat je even geen munitie meer hebt, druk op cloak, bestorm een vijand van achteren en schakel deze in stealth uit. Tadaa!
In totaal kent de game 28 augmentations, Denk van te voren goed na waar je je praxis points aan uitgeeft. Wij raden in ieder geval aan om in te zetten op 'Remote Hacking', waarmee je op afstand kunt hacken! Handig als je niet gezien wilt worden ergens en toch wat gehackt moet hebben.
Onze Tony schreef ook al eens wat over de augmentations.
96838

1. Exploreren van Praag

Praag is je setting en Praag is groot! Het is dan ook niet gek als je elk hoekje en gaatje van de stad zal verkennen. De gamers die graag van exploreren houden, zullen zich geregeld betrapt voelen als je weer gebeld wordt om je hoofdmissie te vervolgen, terwijl jij nog lekker op ontdekkingsreis bent. Want voor je het weet heb je weer een sidequest of keiharde credit te pakken. En ook dat is niet verkeerd om in de pocket te hebben, right?