5 redenen waarom Minecraft ongekend populair is

Article
maandag, 23 juni 2014 om 11:00
xgn google image
Minecraft verschijnt binnenkort op PlayStation 4 en Xbox One. De PC-versie is al jarenlang een grote hit met miljoenen verkochte exemplaren en de hype rondom de game blijft aanhouden. Daarom presenteren wij hier een top 5 met waarom Minecraft zo populair is!
De game oogt simpel en de graphics zien er niet zo veelbelovend uit zoals in The Last of Us of The Tom Clancy's The Division. Toch weet Mojang Games een meesterlijke game neer te zetten op de markt en zelfs tot op de dag van vandaag blijft Minecraft geliefd onder gamers.
Maar wat maakt Minecraft zo uniek dat bijna iedere gamer het wel wil spelen? Klik naar de volgende pagina en lees waarom Minecraft de harten van de gamers verovert.
6235

5. Veel voor weinig

Minecraft koop je in de winkel voor slechts 19,95 euro en dat is aanzienlijk minder dan andere AAA-titels voor consoles. Voor games, zoals Enemy Front of Watch Dogs, betaal je makkelijk 60 euro voor een titel en daarvoor krijg je ongeveer tientallen uren aan gameplay voor terug.
Bij Minecraft kun je eindeloos doorspelen en elke dag iets nieuws ontdekken. Het spel kent geen einde en je kunt elk moment weer inhaken, zonder iets te hebben gemist. Het lijkt Goede Tijden, Slechte Tijden wel. Uiteraard heb je andere games die ook oneindig doorgaan, zoals League of Legends, maar een gamer kan zich daar helemaal blauw betalen aan extra items.
6236

4. Drang naar nostalgie

Mocht je vroeger als kind een doos met LEGO hebben gekregen, dan vindt je waarschijnlijk je jeugd terug met het spel. Met behulp van LEGO-blokjes kon je vroeger uren zoet zijn met het creëren van eigen gebouwen en voertuigen. Dat kun je ook in Minecraft doen.
Net als bij LEGO, werk je met blokjes in Minecraft. Met behulp van die blokken werk je aan jouw eigen creatie. Door ze op te stapelen, verschijnt er vanzelf een groots bouwwerk aan de horizon. Je kunt alles bedenken en maken wat jij maar wilt. Zolang je er maar genoeg tijd in steekt, wordt jouw droom werkelijkheid.
6237

3. Modificeren tot je erbij neervalt

In Minecraft heb je de mogelijkheid om bijna alles in de game aan te passen en met name voor de PC-versie van het spel. Je kunt werkelijk alles veranderen. Een andere kleur aan je blokken geven of zelfs een patroon behoort tot de mogelijkheid. Voor extremere mods ben je bij Minecraft ook nog bij het goede adres.
Ontwikkelaar Mojang Games levert om de zoveel tijd een update af, waardoor er meer mogelijk is met Minecraft. Vliegende draken of per helikopter het land verkennen zijn geen uitzonderingen meer. Creëer windmolens binnen enkele stappen of ga nog een stap verder en maak je eigen RPG-game binnen de wereld van Minecraft.
6238

2. Humoristische situaties

Tijdens het spelen kom je maar al te vaak situaties tegen waar je onwijs hard om moet lachen. Kijk toe wanneer een Creeper toeslaat bij je medespelers of maak een enorme faal door te snel te graven, waardoor je in lava valt. Mocht je niets tegenkomen, dan kun je natuurlijk zelf voor wat vermaak zorgen.
Zet een val op voor Mobs door een oogstmachine te plaatsen en geniet van de chaos wanneer het voertuig in beweging komt en iedere Mob opvreet. Of bouw My Little Pony na in Minecraft en laat je medespelers verrassen. Het is overigens wel te hopen dat een Creeper niet tevoorschijn komt en jou vermoordt tijdens het maakproces.
6239

1. Multiplayer in Minecraft

Niets is leuker dan een avondje Minecraft met vrienden. Laat dat WK voetbal in Brazilië maar zitten en schuif samen met anderen aan voor een potje Minecraft. Het tempo ligt veel hoger als je samen aan een gebouw werkt en daardoor kun je sneller lekker ronddwalen in een fort die jij en je vrienden hebben gemaakt.
Je kunt ook voor wat meer avontuur kiezen en samen eropuit trekken om grotten te verkennen. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen de reis overleeft. Het noodlot kan toeslaan als één van je vrienden per ongeluk in een put vol met lava valt. Daarnaast kan die vervelende Creeper weer altijd toeslaan.
Bewaar daarom je zwaard in de hand en beleef een ongekend groot plezier met Minecraft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties