Dé 5 redenen om Project CARS te kopen!

Article
woensdag, 06 mei 2015 om 10:02
xgn google image
In mei 2015 is het racing genre weer een game rijker, namelijk Project CARS, de nieuwe racer van Slightly Mad Studios. Voor de twijfelaars onder ons hebben wij deze special geschreven, waarin dé vijf redenen staan waarom je Project CARS moet kopen. Ready, set and go!
Zodra je even aan het zoeken bent op het wondere web, dan zul je merken dat er al heel veel is geschreven en gesproken is over Project CARS. Zoeken naar een speld in een hooiberg gaat niemand goed af, dus hier staan er een paar overzichtelijk op een rijtje.
Ookal is Project CARS al veel lof ten deel gevallen, zijn er toch nog mensen die niet helemaal precies weten wat er speciaal is aan Project CARS. Vrees niet, lieve lieden, want Project CARS gaat een topper op het gebied van racegames worden.

5. Community assisted racing simulator

Eén van de unieke features van Project CARS, is dat de community inspraak in de game heeft gehad. Toen Project CARS ooit begon als kickstarter-project, kon de community tijden het proces tot volwaardige game Tool Packs kopen. Zodra je een Tool Pack had gekocht, kon je een voorstel indienen bij Slightly Mad Studios, en als dat voorstel goed genoeg was kwam het daadwerkelijk in de game.
Tevens krijg je, als je een Tool Pack gekocht hebt, de game opgestuurd, jouw eigen naam in de game, en jouw bedrijf op reclames van auto's uit de game. Dit was een unieke kans om jouw naam vereeuwigd te zien in een game, een kans die er misschien nooit meer zal komen.
De grootste waarde van die Tool Packs is misschein wel dat de game nu volledig is afgespitst op de wensen van de community, wat inhoudt dat de game voldoet aan bijna alle wensen van de community. Dit heeft dan weer tot gevolg dat er weinig geklaag zal komen vanuit de community, wat de verkoopcijfers weer een boost geeft.
68796

4. Project CARS een sandbox-racer?

Heel streng gesproken is Project CARS uiteraard geen sandbox-racer, want er zitten wel wat lineaire stukjes in de game, maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is zul je al gauw merken dat het spel wel trekjes van een sandbox-racer wegheeft. Dit komt omdat je in Project CARS de mogelijkheid hebt om heel veel motorsporten te beoefenen. Dit zorgt voor een ongekende vrijheid in een racegame, omdat je normaliter slechts in één genre kunt racen.
En met heel veel motorsporten, bedoelen we ook écht heel veel motorsporten. Karten, Formula 1,2,3 Renault én Formula A. Je zal je vrijwel nooit vervelen in Project CARS, simpelweg omdat er zoveel verschillende soorten racemodi zijn.
Misschien wel de meest unieke feature aan Project CARS, is de Career Mode. Het is in Project CARS voor het eerst mogelijk om van een zero naar een hero te racen. Dit doe je door te beginnen in het karten, op te klimmen naar Formula A, vervolgens naar de Formula Renault, en daarna de Formula 3 en 2 te doorlopen, en tot slot te eindigen in de Formula 1. Het unieke aan deze feature is dat je een idee krijgt over hoe hard je moet werken om te kunnen racen in de Formula 1.
Met het realisme van de Career Mode zit het ook wel snor. De reden hiervan is dat de Career Mode van zero to hero het carrière pad van F1-racer Lewis Hamilton weergeeft. En laat nou net de halfbroer van die Lewis Hamilton meegeholpen hebben aan de ontwikkeling van Project CARS.
68797

3. Met het realisme zit het wel snor

Als gevolg van de Tool Packs die de community konden aanschaffen, hebben er drie bekende en befaamde mensen uit de autobizz meegeholpen aan de ontwikkeling van de game. Top Gear presentator Jeremy Clarkson, die de afgelopen weken veel in het nieuws is geweest in verband met een geweldsincident, F1 coureur Oliver Webb en oud F1-coureur Nicolas Hamilton (de halfbroer van huidig F1-coureur Lewis Hamilton).
Voor de meesten van jullie betekenen deze namen niets, maar ze hebben wel degelijk invloed gehad in het maken van Project CARS. Omdat de community wilde dat het realisme hoog zou zijn, werd aan Slightly Mad Studios gevraagd of ze mensen konden regelen die dat realisme naar een hoger niveau zouden tillen. En dat heeft Slightly Mad Studios gedaan volgens het boekje.
Tevens zorgde de komst van de drie heren ervoor dat de tracks waarop wordt geraced, heel erg lijken op de werkelijkheid. Zoals te zien is in deze video, lijken de twee circuits op elkaar als twee druppels water. Dit is een grote verbetering ten aanzien van andere racegames, omdat er in andere racegames nog wel eens wat gesjoemeld wordt met de gelijkenis van de circuits.
68867

2. Virtual Reality Racing

Eén van de tofste features van Project CARS is dat je de optie hebt om te racen met een Oculus Rift of de Project Morpheus op je hoofd. Project CARS heeft hiermee een primeur, want het is de eerste AAA-game die de Oculus Rift ondersteunt. Tevens wordt de game ondersteund door Sony's virtual reaity headset Project Morpheus.
Omdat er in Project CARS zoveel content beschikbaar is, was het voor Slightly Mad Studios nog een behoorlijke klus om alle auto's er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Omdat elke auto net weer een ander interieur heeft, moest dat voor elke auto gebeuren. Dit geeft ook aan hoeveel aandacht er is besteed aan het uiterlijk en interieur van de game, wat ontzettend goed gedaan is.
Stel je voor: je hebt net een Oculus Rift gekocht en bent aan het nadenken welke toffe games je gaat spelen op het gevaarte. Project CARS schiet je te binnen en je racet naar de winkel om hem te kopen. Zodra je game hebt, scheur je als een malle de verpakking eraf en begin je te racen. Wat je als eerste opvalt is hoe slick Project CARS er uitziet. Ook zullen de de gelijkenissen met de circuits je meteen opvallen. En dat alles beleef je in 3D!
68868

1. De belachelijke hoeveelheid content

Met een belachelijke hoeveelheid bedoelen we ook echt een belachelijke hoeveelheid content. 67 rijdbare wagens, 52 verschillende circuits en twee zelfverzonnen (toeristische) routes over de Franse Côte D'Azur en over de gehele Amerikaanse Pacific Coast.
Tot de auto's behoren verscheidene McLaren's, Porsches, Ferrari's en ga zo maar door. De circuits waarop je kunt rijden behoren tot de meest beroemde over de hele wereld. Het Duitse Hockenheimring, het Britse Silverstone, het Dubai Autodrome uit en de Verenigde Arabische Emiraten hebben allemaal één ding gemeen: (afgezien dat het allemaal racing circuits zijn) Je kunt erop rijden in Project CARS. Tevens kun je op het Silverstone circuit karten, voordat je in de echte Formula 1 gaat racen.
De twee zelfbedachte routes beloven ook veel goeds. Als je in game even een tijdje wil genieten van een mooie omgeving, start je gewoon een race die je naar de Côte D'Azur of naar de Pacific Coast brengt. Uitzicht over de idyllische kust van Frankrijk of over de ietwat ruige kust van Amerika, wie wil dat nou niet?

Populair Nieuws