5 redenen om als een echte viking aan axe throwing te doen!

Article
zaterdag, 18 maart 2023 om 12:00
img 9355f1679123189
Als je een in onze prachtige hoofdstad bent, bezoek dan eens The Axe Effect in Amsterdam. Een plek waar je tegen betaling de echte viking in je los kunt laten en je dus axe throwing in levende lijve ervaart! Dit zijn 5 redenen waarom jij dit wilt!

Weer eens wat anders dan Assassin’s Creed spelen

Eén van de redenen om eens naar The Axe Effect te gaan is omdat het net weer even anders is dan je videogames spelen! Je hebt vast weleens Assassin’s Creed gespeeld en mogelijk dan ook Valhalla. Juist, die editie waarin je echt een Viking mocht spelen, maar dat was digitaal. Bij The Axe Effect in Amsterdam kun je langskomen en daadwerkelijk zelf met een bijl gooien en dan zul je ontdekken dat wat op het eerste oog zo simpel oogt, knap lastig is.

Als je van bowlen of darten houdt…

Als je bowlt of dart, dan weet je misschien wel dat dit leuke sporten of activiteiten zijn, maar dat je veel meer punten scoort als je goed bent in techniek. Hetzelfde kan gezegd worden voor bijl werpen. Je kan als een kip zonder kop gaan staan en gaan werpen, maar daar kom je niet ver mee. Sterker nog, de kans is groot dat je bijl niet eens blijft zitten. Zie het als een bowlingbal die meteen in het putje belandt of een dartpijl die helemaal geen doel treft.
Zodra je bij The Axe Effect komt, zal een begeleider je dan ook laten zien hoe het is om bijl te werpen, dat je dit met één hand kunt doen of met twee handen (een stuk makkelijker). En dan draait het niet eens om kracht, maar om de juiste houding en de techniek en dus ook het loslaten van de bijl op een bepaalde manier en hoogte. Eigenlijk dus net zoals een dartpijl, al is zo’n pijltje vele malen lichter. Enfin, houd jij van bowlen of darten, dan is dit wel wat voor jou!
img 9358f1679123327

Het ideale team-uitje

Nog een reden om langs The Axe Effect te gaan is omdat het harstikke leuk én origineel is als uitje. Wij kwamen er met vier personen, maar ondertussen op twee andere banen was een complete groep met mannen bezig. Er was flink lawaai, omdat ze allemaal aan het bier zaten – het leek wel een vrijgezellenfeest van op hol geslagen Vikings. Maar we kunnen niet ontkennen dat ze allemaal flink plezier leken te hebben. Ook zelf hadden we veel plezier en dat maakt bijl werpen een perfecte acitviteit om als team te doen. Denk aan een groepje vrienden of gewoon een tof bedrijfssuitje! Waarom bowlen als je ook kan bijl werpen?

Verantwoord je agressie loodsen

Een geheel andere reden om bijl te gaan werpen is omdat het een heerlijke verantwoorde manier is om wat agressie kwijt te kunnen. Sommigen gaan kickboxen of helemaal los in de sportschool, maar waarom zou je niet gewoon bijl gaan werpen? Het is namelijk knap lastig, zwaar om zo’n bijl vele malen opnieuw te gooien en daarmee dus hartstikke lekker om eens te doen.
img 9359f1679123389

Voor wie van een creatief spelletje houdt

Tot slot komen we aan bij de laatste reden en dat is dat je langs The Axe Effect wilt als je van een game houdt. Gamen in real life dus! Niet om je een viking te voelen per se, zoals we dit artikel openen, maar om punten te scoren en te winnen! Zodra je een sessie boekt, kunnen er namelijk twee spelletjes gespeeld worden: 21’en: waarbij het de bedoeling is dat je als eerste 21 punten gooit. De regels zijn ongeveer hetzelfde als bij darten, maar in plaats van 301 of 501 punten begin je met 21 punten. Zodra je richting de nul punten komt wordt het spel lastiger, want je moet uiteindelijk exact op die nul uitkomen. Even vijf punten gooien, terwijl je er nog maar een hoeft zit er dus niet in.
Een ander spel is binnen vijf beuren zoveel mogelijk punten scoren! Dat betekent dat je dus niet bezig bent met werpen én je bijl laten hangen, maar je bent gericht aan het gooien! Op het bord staan namelijk punten, zoals bij een dartbord, dus succes met richten én veel plezier!
The Axe Effect zit aan de Rhoneweg in Amsterdam. Je kunt een sessie boeken via de officiële website.