5 redenen om Call of Duty Modern Warfare 2 over te slaan

Article
zondag, 23 oktober 2022 om 13:00
call of duty modern warfare 2 ghost headerf1655288979
De winter is weer in aantocht en dat betekent dat een nieuwe Call of Duty voor de deur staat. Dit keer is het Call of Duty Modern Warfare 2, het vervolg op de reboot uit 2019. Waar de historische reeks een hele rits fans heeft die kan genieten van de shooter, zijn er helaas genoeg redenen om Call of Duty Modern Warfare 2 over te slaan.

1. Slechte eerste indruk

Een goed begin is het halve werk, maar helaas voor Call of Duty Modern Warfare 2 is er van een goed begin niet te spreken. De game kreeg afgelopen zomer een beta, zodat de multiplayer alvast onder handen kon worden genomen door fans. Deze viel alleen totaal niet in de smaak bij fans.
Zo is de minimap aangepast waardoor vijanden niet langer hun positie weggeven wanneer ze geen gedempt wapen gebruiken. Spelers waren enorm boos over deze aanpassing, vooral doordat simpele aanpassingen waar de fanbase al om vraagt sinds 2019 niet zijn geïmplementeerd. Het komt toondoof over van ontwikkelaar Infinity Ward en bewijst helaas dat de studio niet precies weet wat fans van de game willen.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

2. Activision Blizzard steunen

Call of Duty Modern Warfare 2 wordt natuurlijk gemaakt door Infinity Ward, één van de studio’s die onder fans van de Call of Duty-reeks nogal geliefd is. Het bedrijf dat boven de studio hangt, Activision Blizzard, daarentegen is de laatste jaren nogal omstreden. Het is alom bekend dat het bedrijf een lastige tijd doormaakt door aantijgingen rondom een scala van misstanden binnen het bedrijf.
Daarin staat centraal dat werknemers op meerdere niveaus niet goed behandeld worden, waardoor het volgens velen tijd is dat er actie ondernomen wordt tegen het bedrijf. De staat van Californië doet dit door middel van een rechtszaak, intern staken werknemers geregeld, maar onderaan de streep is er nog weinig veranderd. Wel zijn er velen die besluiten om met hun portemonnee de interne misstanden te veroordelen door games van de uitgever niet meer te kopen en/of spelen.

3. Houdt vast aan last-gen

De release van Call of Duty Modern Warfare 2 komt bijna gelijk met de verjaardag van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Beide consoles worden twee, wat betekent dat de nieuwe generatie consoles al niet zo nieuw meer is. Toch wordt er nog constant gesproken over next-gen en dat heeft te maken met games als Modern Warfare 2.
Het feit dat ontwikkelaars nog steeds vast blijven houden aan de hardware die inmiddels zo’n negen jaar oud is, hindert de kwaliteit. Infinity Ward moet namelijk de game zo ontwikkelen dat deze op het oude systeem ook nog prima draait. Dat betekent gelijktijdig dat niet het onderste uit de kan wordt gehaald voor de versies op PS5 en Xbox Series X.
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468

4. Geforceerde cross-gen bundel

Over de verschillende generaties gesproken, daar zit nog een ander probleem. Activision Blizzard geeft je geen optie om de PS4 of Xbox One-versie te kopen voor een goedkopere prijs. Je kunt alleen kiezen voor de zogeheten cross-gen bundel waarin je zowel de PS4 als PS5-versie krijgt.
Hierdoor moet je de volle 79,99 euro betalen voor de PS4/Xbox One-versie van de game als je de digitale winkel op de console wil gebruiken. Mocht je de game fysiek willen halen, kun je hier en daar nog vijf tot tien euro besparen, maar zit je nog steeds verplicht vast aan een cross-gen bundel. Dat er vervolgens gepronkt wordt met een gratis next-gen-upgrade is dan ook makkelijk praten, want je betaalt eigenlijk gewoon de prijs voor een next-gen game, zelfs als je nog op PS4 of Xbox One speelt.

5. Er bestaat al een Call of Duty Modern Warfare 2

Als laatste is er nog het feit dat Call of Duty Modern Warfare 2 al bestaat. In 2009 kwam de game voor het eerst uit. Ook toen ging het om een titel van Infinity Ward en een vervolg op Modern Warfare. Het grote verschil nu is dat Call of Duty Modern Warfare 2 (2022) een vervolg is op de reboot uit 2019. Modern Warfare 2 (2009) daarentegen was een vervolg op de baanbrekende 2007-titel Modern Warfare.
De game uit 2009 wist niet alleen een schepje bovenop het multiplayer plezier van die game te doen, maar bracht ook een legendarische campagne met zich mee. Activision Blizzard heeft voor de reboot daarentegen besloten dat de campagne een week voor de release al gespeeld kan worden, mits je de game pre-ordert. Daardoor is het bijna zeker dat het complete verhaal al online verklapt wordt door iedereen met vroege toegang.

Populair Nieuws