5 ontroerende sterfscenes in games

Article
dinsdag, 08 juli 2014 om 12:46
xgn google image
In games van tegenwoordig zie je dat het verhaal niet altijd de boventoon voert. Bij andere titels is het echter wel zo dat een game je grijpt en niet meer loslaat, ook emotioneel gezien als er bijvoorbeeld iemand sterft. In deze special zetten we van dit soort vijf ontroerende sterfscenes op een rij. Let wel op, want dit artikel bevat spoilers!
In veel games van tegenwoordig zien we karakters de pijp uit gaan. De een krijgt een kogel en de ander flikkert van een gebouw af. Bij games geldt, net zoals bij films, dat de ene dood de ander niet is. Het ene personage gaat met een hoop poeha naar de andere kant, terwijl de andere simpelweg op de achtergrond omvalt. Ook qua gevoel ligt het sterven tegenwoordig bij veel games ver uit elkaar.
Ontwikkelaars werken karakters namelijk steeds realistischer uit en weten er ook steeds meer op de emotionele betrokkenheid van gamers in te spelen. Zo zijn er dan ook al een flink aantal tranentrekkers of in ieder geval behoorlijk emotioneel geladen sterfscenes in games verwerkt. Hier een lijst met vijf van dit soort gevallen.
5 ontroerende sterfscenes in games 11543

5. Lee Everett - The Walking Dead

In de The Walking Dead game volg je Clementine, een meisje dat midden in de zombie apocalypse steun vindt bij Lee Everett. HIj ondersteunt haar gedurende het hele seizoen en je bouwt dan ook een behoorlijke band op met hem geuderunde de game.
Uiteindelijk gebeurt echter het onvermijdelijke; Lee wordt gebeten en dat betekent dat hij een zombie wordt. Clementine heeft op dat moment de keuze om Lee dood te schieten of om hem simpelweg geboeid achter te laten. Hoe dan ook, een hartverscheurend tafereel.
5 ontroerende sterfscenes in games 11544

4. Grote broer - Brothers: A Tale of Two Sons

In Brothers: A Tale of Two Sons draait alles om de avonturen van twee broers. Je speelt de game in je eentje en bestuurt beide broers die nogal wat meemaken in de game. Doordat de broers al zoveel meemaken in de game, verwacht je eigenlijk niet dat het nog eens gruwelijk mis gaat. Toch gebeurt dat.
De grote broer wordt namelijk door een grote spin te grazen genomen en heeft een dodelijke wond. De kleine broer sleept hem dan mee, maar helaas mag het niet lang duren. De grote broer sterft.

5 ontroerende sterfscenes in games 11545

3. Dominic Santiago - Gears of War 3

In Gears of War maken zowel Marcus Fenix als Dominic Santiago, die elkaar bijna als broers zien, een heleboel mee. Sera is tenslotte in oorlog met de Locust en dat gaat er flink aan toe. Vooral Dominic krijgt er mentaal van langs in de franchise, aangezien hij zijn vrouw zoekt.
Steeds komt hij een stapje dichterbij totdat blijkt dat er eigenlijk niets van haar over is, behalve de lege huls die ooit zijn vrouw was. Logischerwijs is Dominic het zat om te blijven leven, maar hij gaat door voor Marcus en de rest van het team. Uiteindelijk offert hij zich op door met een voertuig op een brandstoftank in te rijden en zo het Delta team te redden.

5 ontroerende sterfscenes in games 11546

2. Roth - Tomb Raider

In Tomb Raider kom je als schipbreukeling op een eiland alwaar je door een hel gaat. Tijdens de game merk je dat Lara met een best wel hecht gezelschap op pad is en allemaal krijgen ze behoorlijk wat te verduren. Roth is een beetje de leider van de groep, zeg maar een vaderfiguur.
Uiteindelijk moet Roth Lara redden door haar mond- op-mond beademing te geven en vervolgens beschermt hij haar ook nog tegen de vijand. Helaas sterft hij hierbij doordat hij een bijl in zijn rug krijgt.

5 ontroerende sterfscenes in games 11578

1. Sarah - The Last of Us

In The Last of Us zitten een heleboel noemenswaardige momenten. De game laat tenslotte een heleboel mensen sterven, maar eentje steekt er met kop en schouders bovenuit. Deze scene zit direct in het begin van de game en sleurt je dan ook zo de heftigheid van het verhaal in.
In het begin zie je dat een vader met een blond meisje, zijn dochter, in zijn armen loopt. Uiteindelijk worden ze beschoten en het meisje wordt geraakt. Het gevolg is een fatale wond en een smekende vader die zijn dochter in zijn armen ziet sterven…hartverscheurend.