5 gruwelijke fatalities uit Mortal Kombat

Article
maandag, 14 juli 2014 om 13:06
xgn google image
Raiden, wie kent hem niet? Nee, je moet nu niet denken aan Metal Gear, maar aan het bekende karakter uit Mortal Kombat. Kwamen we vandaag al met het nieuws dat hij terugkeert in Mortal Kombat X, is het nu hoog tijd om met een special te komen van 5 gruwelijke fatalities.
Mortal Kombat is onlosmakelijk verbonden met fatalities, de gruwelijke finishing move die je kan uitvoeren zodra je tegenstander geen gezondheid meer over heeft. De woorden "FINISH HIM" en "FINISH HER" zijn zelfs iconisch geworden voor het vechtgame genre. Reden genoeg dus om een lijstje te maken met de gruwelijkste fatalities uit de Mortal Kombat serie.
How gruwelijk is Mortal Kombat? Zo gruwelijk dat Mortal Kombat (2011, ook wel bekend als Mortal Kombat 9) verboden is in Zuid-Korea, en in Duitsland werd het spel zelfs geïndexeerd door het ministerie van familie, senioren, vrouwen en jeugd als schadelijk zijnde voor de kinders.
Mortal Kombat bestaat al sinds 1992, en in de loop de tijd hebben een heleboel gruwelijke fatalities het toneel betreden en verlaten. We zullen dan ook vast en zeker een paar brute fatalities missen, dus als jij zo iets hebt van "hee, ik mis die en die!" laat het ons dan vooral weten in de comments.

5. Liu Kang - Dragon

Liu Kang is er al sinds de eerste Mortal Kombat bij, en is nog steeds ongekend populair. Zijn fatalities zijn voornamelijk van de martial arts variatie, maar deze fatality gooit daar verandering in.

Met deze fatality verander je Liu Kang namelijk in een draak, vervolgens trekt deze draak-Liu de bovenkant van zijn tegenstander eraf, om diegene daarna op te eten. Deze fatality werd voor het eerst geïntroduceerd in Mortal Kombat II, en keerde terug in Mortal Kombat (2011) als een geheime fatality.
12638

4. Scorpion - Split Decision

Scorpion is misschien wel het meest bekend om zijn fatalities waarin hij zijn tegenstanders in de fik steekt zoals bij de iconische Toasty fatality, maar hij kan ook zeer goed overweg met een zwaard. Split Decision is een fatality die geïntroduceerd werd in Mortal Kombat (2011), waarbij Scorpion optimaal gebruik maakt van zijn zwaard.
In één vloeiende fatality snijdt hij je torso doormidden, je keel door, trapt hij je torso weg, en snijdt hij ook nog eens je hoofd doormidden. Gewoon, omdat het kan.
12639

3. Hara-Kiri

In Mortal Kombat: Deception is een manier om wel heel stijlvol ten onder te gaan, namelijk door een fatality op je zelf uit te voeren. Harakiri (letterlijk de (onder)buik opensnijden, ook wel bekend als seppuku) is een traditionele manier van zelfmoord onder de samurai, waarbij de samurai zijn buik opensnijdt.
Als je hara-kiri pleegt in Mortal Kombat heeft de tegenstander nog steeds het gevecht gewonnen, maar je gaat wel heel eervol ten onder door bijvoorbeeld je eigen hoofd eraf te trekken of je dijbeen botten eruit te trekken en vervolgens in je ogen te duwen.
Toegegeven, het is niet helemaal een fatality in de zuivere vorm van de zin, maar een variatie erop: een anti-fatality. Toch zijn ze gruwelijk genoeg om een plaatsje te krijgen op deze lijst. En is een zelfmoord niet een fatality die je jezelf aan doet?
(We lachen er dan wel over als het in een game op een over de top wijze gebeurd als hier bij Mortal Kombat, maar in het echte leven is zelfmoord geen grap. Voor degenen die met dit soort gevoelens worstelen zijn er hulplijnen beschikbaar).
12640

2. Sub-Zero - Spine Rip

Sub-Zero heeft iets met ruggengraten, en daarmee bedoelen we het eruit trekken van ruggengraten met hoofd en al. De "Spine Rip" fatality is een klassieker in de Mortal Kombat serie, en ook nog eens de gruwelijkste. Al sinds 1992 kun je je ongelukkige slachtoffers onthoofden en ontruggegraten.
Ook bijzonder gruwelijk: de Spinal Smash uit Mortal Kombat (2011), waarbij Sub-Zero de ruggengraat en schedel van z'n tegenstander eruit trekt, om vervolgens het lichaam te bevriezen en stuk te slaan door de ruggengraat en schedel te gebruiken als ball-and-chain.
12641

1. Goro - Torn Apart

De Torn Apart fatality uit Mortal Kombat (2011) gaat nog één stapje verder dan Sub-Zero en z'n ruggengraat fetish. Met deze fatality trekt Goro eerst de benen van z'n tegenstander eraf, vervolgens de armen, om als laatste het torso doormidden te scheuren.
Overingens vindt hij het niet alleen leuk om lichamen in vieren te delen, maar ook hoofden: met de Disconnect Four fatality trekt Goro eerst het hoofd van zijn tegenstander eraf met twee armen, om het vervolgens in vier kleine stukjes te trekken met behulp van zijn vier armen.