Sony Xperia X en andere producten - Deze moet je in de gaten houden!

Article
zondag, 27 maart 2016 om 13:20
xgn google image
Sony presenteert regelmatig nieuwe producten. Onlangs bij een persevenement werd er een stuk meer getoond dan alleen maar nieuwe lenzen voor een Sony camera. Wat was de opvallendste Sony tech? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
Natuurlijk heeft Sony nog veel meer producten dan wij hier laten zien, maar deze vonden we zo interessant dat we ze wel met je moeten delen. Vandaar, als je iets mist in dit lijstje met Sony tech, wees niet bevreesd, ze komen eraan, maar dit waren onze favorieten!

HDR TV’s

Sony zet dit jaar volop in op nieuwe HDR techniek. Mensen die camera’s gebruiken weten al ongeveer hoe dit werkt, voor de mensen die er niet zoveel vanaf weten; geloof ons, het ziet er een stuk beter uit dan normale 4k LED tv’s.
Het verschil tussen een normale 4k tv en een 4k tv met HDR werd ons pas duidelijk toen de tv’s naast elkaar werden gezet. Als je beide beelden aan ziet staan, dan zie je meteen het eerste verschil. Op een normale 4K tv is zwart eigenlijk nooit echt zwart, eerder een soort donkere grijstint. Toen de Sony tv met 4K HDR aan werd gezet zagen we pas echt het verschil, de kleuren spatten van je scherm af.
Het lijkt wel een wasmiddel reclame: met HDR is zwart ook echt zwart. Maar het is een verschil van dag en nacht - geen woordgrap. Alle kleuren worden zo helder weergegeven dat het bijna leek alsof we door een raam naar buiten aan het kijken waren.
Het valt op papier lastig uit te leggen en de foto’s doen de nieuwe techniek geen eer aan. Maar geloof ons als we zeggen dat je een duidelijk verschil ziet tussen een normale 4k LED tv en een 4K LED tv met HDR techniek.

Sony Xperia X smartphones

Jongens wat zien deze telefoons er mooi uit! De nieuwe smartphone line-up van Sony bevat 3 nieuwe toestellen: de Sony Xperia X, Xperia XA en de Sony Xperia X Performance. Die laatste hebben we niet in handen gehad, maar elk toestel zet op een ander segment in.
De Xperia XA zet in op het publiek dat een mooi toestel in handen wil hebben, niet per se de allernieuwste techniek in het toestel hoeft, maar wel goed voor de dag wil komen met zijn smartphone. De Xperia X is een wat krachtiger toestel voor diegene die in het dagelijks gebruik gewoon wat meer uit zijn telefoon wil kunnen halen en de Sony Xperia X Performance is voor de gebruiker die echt alles uit een smartphone wil kunnen halen.
Qua uiterlijk lijken de Sony Xperia X en Xperia X Performance tweelingen, maar van binnen is de Sony Xperia X Performance iets meer een krachtpatser dan de Sony Xperia X.
De Xperia XA zet dus inderdaad in op mensen die gewoon een mooie telefoon en goede specificaties wil hebben. Op beide vlakken levert het toestel een goed resultaat. Van binnen heeft het toestel goede specificaties en van buiten is de telefoon nog veel mooier dan zijn krachtiger broers.
Het beeldscherm heeft aan de zijkanten een minimale omlijsting die haast verwaarloosbaar is. Als de telefoon aanstond kon je nog een bezel ter grootte van 2 velletjes papier zien, maar daar hield het dan ook bij op.
Alle drie de toestellen zien er dusdanig goed uit dat het moeilijk kiezen wordt. Kies je voor een ontzettend mooi toestel met een zeer schappelijk prijskaartje (de XA)? Leg je iets meer geld neer voor net een wat krachtiger telefoon (de Sony Xperia X)? Of smijt je er nog meer geld tegenaan voor een nog betere krachtpatser (de Sony Xperia X Performance)?
Waarschijnlijk maakt het niet zoveel uit welke je kiest, alle drie de toestellen beloven toppers te worden.

Soundbars met Extra Bass

Sony heeft dit jaar een nieuwe techniek in haar speakers. Als je naar een dance nummer zit te luisteren waarvan jij denkt dat het wel wat extra bass kan gebruiken, dan brengt Sony je een knop die je precies dat geeft. De Extra Bass techniek die Sony heeft toegevoegd aan haar nieuwe speakers valt met een druk op de knop te activeren.
Wil je dus weer naar een wat rustiger classic rock nummer luisteren? Dan zet je die Extra Bass gewoon weer uit. Op zich een zeer handige techniek die Sony hier aan haar speakers heeft toegevoegd, want hoe vaak gebeurt het niet dat je op een feestje bent, er een tof nummer voorbij komt en je alleen maar het volume kunt aanpassen? Nu kun je dus ook extra bass regelen.

Sony WS410 draadloze sport oortjes

Deze oortjes zijn wel heel speciaal. De Sony WS410 oortjes die je tijdens het sporten kunt gebruiken, zijn water en stofbestendig. Als je een keertje het zwembad in wilt duiken terwijl je naar je favoriete muziek aan het luisteren bent, dan kan dat nu gewoon.
Tijdens het hardlopen wel eens over de draadjes gestruikeld? Dat is met deze oortjes dus ook verleden tijd. Je hebt niet langer last van een kabel die altijd in de weg zit. Je kunt je nu gewoon vrij bewegen met de WS410 oortjes.
De oortjes zelf staan in contact met elkaar door middel van een hoofdband die achter je hoofd langs gaat. Je krijgt ook een speciaal laadstation, zodat je ze overal kunt opladen, wel zo makkelijk als je een druk leven hebt.
Een nieuwe techniek die Sony in een aantal hoofdtelefoons heeft geplaatst, en dus ook deze oortjes, is een speciale vorm van noise cancelation. Het geluid van buitenaf wordt niet langer weggefilterd, maar de muziek en je omgevingsgeluid worden met elkaar vermengd, zodat je gerust naar je muziek kunt luisteren zonder dat het onveilig wordt. Wel zo handig als je vaak op straat hardloopt.
In ieder geval heeft Sony ons weer genoeg laten zien tijdens de presentatie en er was teveel moois om op te noemen, dit waren in ieder geval onze favoriete Sony tech producten die je in de gaten moet houden!