St. Patrick's Day - De 10 tofste groene game personages!

Article
vrijdag, 17 maart 2017 om 17:41
xgn google image
Het is vandaag St. Patrick's Day en dat betekent dat Ierland op z'n kop staat met parades, groene kleding en liters Guinness bier. Over heel de wereld zul je vandaag mensen in het groen gekleed zien rondlopen. Vandaar deze lijst met de 10 tofste groene game personages.
St. Patrick's Day is een trotse Ierse feestdag die tegenwoordig over de hele wereld gevierd wordt. Overal springt de kleur groen eruit, de kleur die geassocieerd wordt met Ierland. hoewel het in Ierland een katholiek feest is, wordt St. Patrick's Day in de rest van de wereld vooral beschouwd om flink wat Guinness bier achterover te slaan en volledig in het groen gekleed te gaan.
In Nederland kun je in bijna iedere Ierse pub wel een speciale feestvreugde vinden vanavond. Het grootste feest zal plaatsvinden in Den Haag, waar voor het zevende jaar op rij de Grote Markt volledig in het groen omgetoverd is.
In games kun je op je eigen manier de feestdag meevieren. Met deze tien groene game personages kun je voor een avondje meeleven in de Ierse vreugde. Wij hebben de 10 tofste voor je op een rij gezet!

St. Patrick's Day - De 10 tofste groene game personages!

10. Teenage Mutant Ninja Turtles

De eerste keer dat de Teenage Mutant Ninja Turtles in een game te spelen waren was het 1989. Toen kwam er een game uit op de NES. Er zijn in de loop van de jaren regelmatig nieuwe games uitgebracht met de ninja schildpadden in de hoofdrol. De laatste TMNT release was Teenage Mutant Ninja Turtles Legends voor mobile.
De TMNT club bestaat uit Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael. Na een chemisch ongeluk veranderden deze schildpadden in levensgrote ninja's. Inn het riool spenderen ze hun tijd met het eten van pizza's, gamen, en trainen met de rat sensei Splinter.
107877

9. Frogger

Iedereen kent Frogger wel. De jolige kikker wil koste wat het kost aan de andere kant komen van waar hij is. Dus trekt Frogger er als een waaghals op uit om tussen het verkeer door en over wilde rivieren heen om aan de overkant te komen. Ergens moet je er wel bewondering voor hebben want Frogger gaat achter zijn dromen aan, ondanks de risico's.
In 1981 verscheen Frogger voor het eerst op arcade machines. in de jaren erna zijn er meer dan dertig Frogger sequels verschenen voor een breed scala aan platformen. De laatste game met de groene kikker is Frogger's Crackout die in de Windows Store te downloaden is.
107878

8. Captain Qwark

De Ratchet & Clank games kennen vele leuke personages, maar niemand is zo gedenkwaardig als Captain Qwark. Deze grote gozer is ontzettend zeker van zichzelf, maar heeft helaas niet het volste hoofd op zijn schouders staan. Dankzij Qwark raken Ratchet & Clank meerdere keren in de problemen, maar gelukkig staat hij ook altijd voor ze klaar als het nodig is.
Captain Qwark is al sinds de allereerste Ratchet & Clank game een vast deel van de cast. Dankzij zijn grote karakterontwikkeling en nog grotere dosis humor is Captain Qwark uitgegroeid tot een geliefd karakter in deze franchise.
107879

7. Blanka

Blanka maakt carrière als vechter in de Street Fighter franchise. Met zijn grote groene lijf en elektrische krachten beukt hij iedereen in elkaar. Blanka is geboren als mens, maar door een ongeluk in de Amazone is hij gemuteerd tot wat we nu kennen als Blanka.
De eerste keer dat Blanka deel uitmaakte van de Street Fighter games is in 1991. Dat jaar kwam Street Fighter 2 uit. In verscheidene sequels en spin-offs is Blanka ook van de partij. De groene strijder is onder andere te zien in een animatiefilm, animatieserie, comics, en ook in de live-action Street Fighter film.
107880

6. Luigi

De eeuwige nummer twee vinden we terug op de zesde plek. Luigi heeft altijd in de schaduw van zijn broertje Mario moeten staan, maar dat heeft hem niet weerhouden om vol overgave zijn leven te leiden. Met zijn kenmerkende groene pakje aan heeft hij al vele avonturen beleefd. Vaak met, maar ook zonder Mario is Luigi in games terug te vinden.
Luigi is al vanaf het eerste uur aanwezig in de Super Mario Bros. serie sinds de eerste release in 1983. In Mario is Missing uit 1992 beleefde Luigi voor het eerst een solo avontuur. Daarna duurde het tot het jaar 2001 voordat de Luigi's Mansion game uitkwam op de GameCube. Mario mag dan wel het boegbeeld van Nintendo zijn, Luigi is net zo onmisbaar in de game-industrie.
107886

5. Bulbasaur

De Pokemon games zijn uitgegroeid tot een enorm fenomeen en al vanaf de eerste generatie is Bulbasaur verbonden met de franchise. Beter nog, Bulbasaur is de allereerste Pokemon in de Pokedex. Die eer kan maar één iemand hebben en dat is Bulbasaur. Hij is een van de drie starter Pokemon die je kunt meenemen op avontuur in de wereld van Pokemon.
Pokemon Red en Blue kwamen uit in 1996 voor de Game Boy. In Japan werd de Blue versie vervangen door een Green versie, met Bulbasaur op de cover. Ook in Pokemon Go, de mobile game, kun je Bulbasaur kiezen als een van de starter Pokemon.
107889

4. Link

Als er een karakter is dat bekend staat om zijn groene tuniekje dan is dat Link wel. In vrijwel iedere The Legend of Zelda game wordt er een verwijzing gemaakt naar de legende van de held gekleed in groen. Hoewel hij geen woord zegt, heeft Link ons al lang geleden ervan overtuigd dat hij een ontzettend tof personage is. Met al zijn skills en speciale wapens weet hij keer op keer het kwaad te verslaan.
Alleen een echte held is zo dapper als Link. De eerste keer dat Link geanimeerd werd was 1986 toen de eerste The Legend of Zelda uitkwam of de NES. Recent leverde Link weer een fantastisch avontuur met Breath of the Wild, ook al draagt hij daarin niet standaard zijn groene pakje. Gelukkig zijn er genoeg opties om kleding aan te passen in de nieuwe Zelda game, zodat je toch nog in het groen op avontuur kan.
107890

3. Cactuar

Deze cactus is altijd aan het rennen en is daarom ook super moeilijk te vangen in de Final Fantasy games. Ze rennen namelijk ontzettend snel en een normale aanval zal vaak missen. Het is het desalniettemin waard om achter Cactuar aan te gaan, want ze droppen ontzettend veel loot.
De Cactuar is een vaste vijand in Final Fantasy games sinds het zesde deel dat in 1994 verscheen. In ieder opvolgend deel kun je de vijand terugvinden. In het afgelopen jaar verschenen Final Fantasy 15 is er een missie waarbij je tegen een gigantische Cactuar moet vechten, toepasselijk Gigantuar genoemd.
107892

2. Master Chief

Master Chief is waarschijnlijk het bekendste karakter dat Microsoft heeft. Halo Combat Evolved introduceerde het personage aan de wereld als de protagonist van de Halo serie in 2001. In elk deel van de hoofdserie heeft Master Chief een belangrijke rol te vervullen. Dat doet hij met zoveel klasse dat hij een tweede plek in deze lijst verdient.
Master Chief verschijnt daarnaast ook in onder andere Halo Reach, The Halo Graphic Novel en serie Halo 4 Forward Unto Dawn. Master Chief is het jongste personage in deze lijst en de enige dat uit deze eeuw komt. Het is daarom extra knap dat de Chief het zover heeft weten te schoppen in deze lijst vol met toffe karakters.
107895

1. Yoshi

Er kan er maar een de tofste zijn en dat is Yoshi. Yoshi is niet alleen een geliefd karakter uit het Mario universum, maar hij kan ook nog eens op commando eieren leggen. En dan missen we het coolste nog: het is een dinosaurus! Yoshi is onmisbaar in Mario games en ook in een lijst met groene personages.
Yoshi werd in Super Mario World voor de SNES als eerst geïntroduceerd. Hij was meteen een belangrijk deel van de game. Yoshi heeft in zijn carrière nog meerdere games aan zijn curriculum toegevoegd. Meest recent was er Yoshi's Woolly World dat in 2015 naar de Wii U kwam en afgelopen maand werd uitgebracht voor de Nintendo 3DS.