10 PS5 games om nog naar uit te kijken in 2022

Article
donderdag, 01 september 2022 om 15:10
saints row 2022f1658921636
Voor de PlayStation 5 zijn er dit jaar al een aantal toppers uitgekomen. Maar er staat nog meer moois te wachten aan de horizon. Dit zijn 10 PS5 games om nog naar uit te kijken in 2022.

Saints Row

Releasedatum: 23 augustus - deze game ligt nu in de winkels!
Het is alweer bijna negen jaar geleden dat de laatste Saints Row game verscheen, maar fans kunnen binnenkort weer genieten van een nieuw deel. Daarbij wordt overigens niet voortgeborduurd op het bestaande verhaal, want Volition heeft besloten om met een schone lei te beginnen en een reboot te maken van Saints Row.
Dat betekent niet dat de unieke elementen uit de franchise verloren gaan. Zo kan je zo’n beetje alles aan je karakter aanpassen en zit de wereld vol met bizarre wapens en missies. De nieuwe stad heet Santo Ileso en is losjes gebaseerd op Las Vegas. Momenteel heersen er drie bendes in de stad, maar het is aan jouw om er daar één van te maken: jouw bende.
2022 06 08 f1 manager 2022f1654682543

F1 Manager 2022

Releasedatum: 25 augustus - deze game ligt nu in de winkels!
F1 22 is niet de enige Formule 1 game waar je dit jaar van kan genieten. Ben je zelf niet zo'n racewonder en kijk je meer op naar teambazen als Christian Horner en Toto Wolff, dan is F1 Manager 2022 de perfecte game voor je.
In F1 Manager 2022 sta je namelijk zelf aan het hoofd van een Formule 1-team en moet je zelf beslissen welke coureurs je aanneemt, welke race engineers je inzet, in welke upgrades je gaat investeren en meer.
the last of us part 1 remakef1672920524

The Last of Us Part I

Releasedatum: 2 september - deze game ligt nu in de winkels!
Hoewel The Last of Us als een remaster heeft gehad op de PlayStation 4, komen Sony en Naughty Dog dit jaar ook nog met een remake van de game. Het daarbij daarbij niet om een simpele grafische upgrade, de studio is namelijk helemaal opnieuw begonnen om alles uit de PlayStation 5 te halen.
Zo kan je dus ook genieten van unieke features voor de DualSense-controller en Naughty Dog heeft een de AI van de tegenstanders en je buddies flink verbeterd. En voor de echte rauwdouwers onder ons zal ook een permadeath-modus aanwezig zijn in The Last of Us Part I.
steelrising 4f1655364189

Steelrising

Releasedatum: 8 september
Soulslike games zijn de laatste tijd erg populair geworden, kijk bijvoorbeeld naar het immense succes van Elden Ring. Ontwikkelaar Spiders wil daar ook een graantje van meepikken, maar doet dat wel op een unieke manier met Steelrising.
De game speelt zich af tijdens een alternatieve versie van de Franse Revolutie. Deze keer is het volk minder succesvol, want koning Louis XIV heeft een leger aan robots ingezet. Het is aan de automaton Aegis om de tiran van de troon te schoppen, maar daarvoor moet ze het in haar eentje opnemen tegen een heel leger. En dat is geen makkelijke taak!
tunic headerf1658921954

Tunic

Releasedatum: 27 september
Eén van de grootste verrassingen van 2022 tot nu toe is Tunic. Deze game gebruikt geliefde elementen uit oude games, met name The Legend of Zelda games, en steekt ze in een nieuw jasje. De uitvoering is bovendien perfect, waardoor Tunic wordt overladen met complimenten en hoge cijfers.
Toen de action-adventure game uitkwam was het alleen een timed exclusive voor de Xbox consoles en PC. In september komt daar verandering in en zal Tunic ook beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en PlayStation 5, zodat iedereen kan genieten van de topper.
fifa 23f1658388766

FIFA 23

Releasedatum: 30 september
Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA. Ten minste, tot 2022. Het zal namelijk de allerlaatste FIFA game van EA Sports worden, voordat de reeks door het leven gaat als EA Sports FC. De samenwerking met de internationale voetbalbond is namelijk verbroken door Electronic Arts, vanwege te hoge kosten.
In FIFA 23 kunnen we zelf proberen om de wereldbeker te winnen in Qatar, maar je kan ook het WK voor vrouwen spelen. Daarnaast zal het vorig jaar geïntroduceerde Hypermotion-systeem een mooie upgrade krijgen en van invloed zijn op de gameplay. EA lijkt de FIFA-reeks dus een waardig afscheid te willen geven, wat goed nieuws is voor voetballiefhebbers met een PS5.
overwatch 2f1665057495

Overwatch 2

Releasedatum: 4 oktober
Liefhebbers van first person shooters hebben iets moois om naar uit te kijken in oktober. Dan komt Blizzard namelijk eindelijk met de sequel op Overwatch. Hoewel een sequel misschien een iets te groot woord is voor Overwatch 2.
De ontwikkelaar heeft er namelijk voor gekozen om direct op het eerste deel voor te borduren, dus spelers hoeveel geen enorme sprong in graphics te verwachten. Wel wordt de game gratis om te spelen - waar je voor de originele Overwatch de volle pond moest betalen - en krijgt het PvE-modi, waaronder een verhaallijn!
mavel midnight sunsf1630421980

Marvel’s Midnight Suns

Releasedatum: 7 oktober
Marvel is niet alleen een enorm universum aan het maken op het gebied van films, ook met games timmert het hard aan de weg. Na Marvel's Avengers en Marvel's Guardians of the Galaxy komt in 2022 namelijk Marvel's Midnight Suns uit.
Wel is de game drastisch anders dan voorgaande games, want het is een tactische game die gemaakt wordt door Firaxis Games, de ontwikkelaar van de XCOM-reeks. Daar komt nog een uniek element bovenop, want je voert acties in de turn-based gevechten uit door middel van kaarten die je trekt uit je deck. Verwacht dus een zeer interessante mix aan allerlei elementen in Marvel's Midnight Suns.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

Call of Duty Modern Warfare 2

Releasedatum: 28 oktober
Volgens veel Call of Duty-fans maakt Infinity Ward de beste games in de reeks en dit jaar is de ontwikkelaar weer aan de slag geweest. De nieuwe game gaat verder op de Modern Warfare reboot uit 2019 en dus kunnen we weer genieten van de avonturen van John 'Soap' McTavish en Simon 'Ghost' Riley.
Het singleplayer avontuur stuurt de beroepssoldaten weer de hele wereld over, inclusief naar de grachten van Amsterdam. Modern Warfare 2 heeft dan ook verbeterde water physics, naast nog een tal van andere grafische verbeteringen door een nieuwe engine. Alleen informatie over de multiplayer wordt momenteel nog geheim gehouden door Activision.
god of war ragnarokf1671538295

God of War Ragnarok

Releasedatum: 9 november
De game waar de meeste PS5-eigenaren naar uitkijken dit jaar is natuurlijk God of War Ragnarok. Fans hebben lang moeten wachten op de sequel, omdat de titel eigenlijk al in 2021 had moeten uitkomen. Het lijkt er gelukkig op dat ons geduld wel wordt beloond door Santa Monica Studios.
In november zal het verhaal van Kratos is Asgard eindelijk worden afgesloten, maar voordat het zover is, moet er natuurlijk wel veel geknokt worden. Zo zal de Griekse god het onder andere moeten opnemen tegen Thor en Odin, wat ongetwijfeld voor een enorm spektakel zal zorgen.