10 mobiele games om hittegolf te overleven

  Het is heet, heter, heetst in Nederland. Consoles en PC zijn eigenlijk te warm om de hele dag aan te hebben, maar tja, wat moet je anders doen als gamer? Mobile games spelen dus, om lekker mee weg te luieren in de schaduw.

  Mobile games zijn niet alleen weggelegd voor de casual gamers, zelfs de meest hardcore gamers worden verleid door sommige titels op deze lijst. En je moet toch wat als je console of PC je levend probeert te verbranden? Juist.

  10. Candy Crush Saga

  Een paar maanden geleden kon niemand ontkomen aan Candy Crush: het spelletje was zo'n hype, dat het zelfs in een muziekvideo van PSY zit. Toch kunnen we er niet omheen dat Candy Crush enorm verslavend is, en daardoor stiekem ook wel erg leuk. Goed, het lijkt misschien wel een beetje té erg op Bejeweled, maar je wilt toch keer op keer weer een level uitspelen. Hoe frustrerend een game soms ook zijn.

  Platform: iOS, Android en Facebook
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  9. VERSCHRIKKELIJKE IKKE: Minion Rush

  De minions uit de Despicable Me (Nederlands: Verschrikkelijke Ikke) films zijn misschien wel beroemder dan de hoofdpersonages uit de films. Logisch dan ook dat ze hun eigen mobile game gekregen hebben.

  In Minion Rush heb je de controle over een minion die je naar hartenlust kan aanpassen met de meest gekke outfits. Deze platformer geeft je meerdere uitdagingen om je score te verbeteren en power ups te ontgrendelen en ook kun je strijden tegen andere spelers om de titel van "Minion of the Year".

  Platform: iOS en Android
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  8. Ruzzle Adventure

  Ruzzle Adventure is een bordspel met een twist. Elk bord dat je tegenkomt in Ruzzle Adventure is uniek, en heeft zijn eigen omgeving, verhaal en personages. Om het bord te voltooien moet je letters ontgrendelen om vervolgens woordpuzzels te kraken. Je kan het spel in je eentje spelen, maar je kan het ook opnemen tegen vrienden.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  7. Brave Fontier

  Brave Fontier is een klassieke Japanse RPG, die, verrassend, ongelooflijk populair is in Japan en Korea. Stel je eigen team van pixel helden samen, en speel met meer dan 200 karakters door meer dan 100 levels. Er is ook een arena waarin spelers het tegen elkaar opnemen voor beloningen en loot. Een must voor iedereen die weg is van klassieke pixel RPG's.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  6. Jellies!

  In Jellies! moet je permanent glimlachende visjes aan elkaar vast maken door de juiste kleuren met elkaar te verbinden. Je hebt een timer, en hoe meer visjes je aan elkaar rijgt hoe meer tijd je erbij krijgt. Het is enorm simpel, maar ook erg verslavend, en je zult al snel de app openen om toch weer even een level te spelen. Je wordt ook nog eens begeleid door heerlijk vrolijke muziek, die niet eens irritant wordt na een tijdje!

  Platform: iOS
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  5. Plague Inc.

  Plague Inc. is de spirituele opvolger van Pandemic, een grote hit op de PC van jaren geleden. Net als in Pandemic is het in Plague Inc. de bedoeling om de mensheid te eindigen. Dit doe je door de gehele wereld te infecteren met een dodelijk virus naar keuze, en ervoor te zorgen dat het virus zo snel mogelijk naar zoveel mogelijk landen reist. En maar hopen dat je Madagascar op tijd infecteert voor de het land de poorten sluit.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: €0.99, in-game aankopen beschikbaar

  4. World of Tanks Blitz

  World of Tanks is misschien wel de meest bekendste Tank game voor PC, maar de mobiele versie is een meer dan waardige compagnon voor zijn grote broer. Net als de PC game nemen jij en je tanks het op tegen andere spelers. In teams van zeven neem je het op tegen elkaar, en hierbij kunnen nieuwe voertuigen vrijgespeeld worden. Keuze is er ook genoeg, want Blitz heeft een roster van 90 tanks, afkomstig uit Amerika, Duitsland en de voormalige Sovjet-Unie.

  Platform: iOS
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  3. Chaos Rings

  Chaos Rings is een RPG op zakformaat, maar doet niet onder voor andere Square-Enix titels. Chaos Rings volgt verschillende personages in vier verhaallijnen, en speelt zich af in een gevechtsarena. Chaos Rings is goed voor meer dan 30 uur speeltijd, en is een must have voor fans van Japanse RPG's dankzij het bijna klassieke gevechtssysteem. Voor wie niet genoeg kan krijgen van Chaos Rings is er ook nog eens Chaos Rings Omega, een prequel, en Chaos Rings II, het vervolg.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: € 6.99

  2. Rayman - Jungle Run, Fiësta Run en Legend Beatbox

  De platform legende is uiteraard ook te vinden op je smarthphone. Er zijn inmiddels drie Rayman spellen uitgekomen voor iOS en Android: Jungle Run, Fiësta Run en Rayman Legends Beatbox. Jungle Run en Fiësta Run zijn beide platformers: Jungle Run heeft meer dan 70 levels, en Fiësta Run heeft meer dan 75 levels. In Legends Beatbox kun je liedjes uit Rayman Legends naspelen, maar in creation mode kun je je eigen liedjes maken.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: € 2.69, in-game aankopen beschikbaar (Jungle Run en Fiësta) en gratis (Legends Beatbox)

  1. Angry Birds

  Angry Birds is niet zomaar een mobiele game. Angry Birds is een fenomeen, en misschien wel een cliché zelfs als het om mobiele games gaat. Toch kunnen we er geen doekjes om winden, want als jij met je verstand op nul een leuk spelletje wil spelen, is dit de uitverkoren serie. Er zijn inmiddels genoeg Angry Birds spellen uitgekomen om je geen zorgen te maken over wat je moet doen nadat je een Angry Birds spel hebt uitgespeeld hebt.

  Platform: iOS en Android
  Prijs: gratis, in-game aankopen beschikbaar

  Voor zover onze top 10! Laats ons vooral weten wat jij speelt, ook als dat niet in deze lijst staat.

  Plague Inc.

  Verkijgbaar vanaf 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.