10. De Sims 4

We beginnen onze lijst van toffe vrolijke games met De Sims 4. De meeste mensen zullen De Sims wel kennen, want de serie aan games heeft een grote fanbase. De originele game kwam uit in 2000 en is sindsdien een groot succes. Hierom staat deze toffe game ook in onze lijst met vrolijke games, omdat je lekker zonder er teveel bij na te hoeven denken de game kunt spelen. Er is niets goed of fout, wat je ook wil doen met je sims, alles is mogelijk!

De Sims 4 is de meest recente game uit de serie en bracht een belangrijke nieuwe toevoeging, namelijk emoties. Je kunt nu letterlijk dood neervallen van schaamte of jezelf dood lachen, maar je zelfgemaakte personage kan nu ook geërgerd raken of verdrietig worden. De emoties van je sims zorgen ervoor dat de game nog net even wat realistischer is dan voorheen.

De gemoedstoestand van je sims hebben verder invloed op de omgeving. Een verdrietige sim kan zijn planten bijvoorbeeld water geven met tranen, maar hier worden je planten ook verdrietig van. Zodra je sim geërgerd is, gaat hij smijten met servies en kookt hij agressief, waardoor de keuken in brand kan vliegen. Dit zorgt voor een leuke, afwisselende gameplay waarin jij bepaalt wat er gebeurt.

De Sims 4 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.