10 Snapchat tips voor jou - Snappen als een pro

Als je Snapchat niet kent, dan heb je de laatste jaren toch wel een beetje onder een steen geleefd. De socialmedia-app is één van de populairste ter wereld en laat je kiezen uit een breed scala aan filters, sommige om je foto mooier te maken en andere juist voor de lol. Maar je moet wel weten hoe alles werkt en daar is de app niet altijd even duidelijk in. Vooral omdat er om de zoveel tijd weer een nieuwe update uitkomt die de interface verandert.

Draai je camera om

Wanneer je een leuke foto wilt maken van die prachtige skyline of je versierde verjaardagstaart, dan heb je waarschijnlijk de camera aan de achterkant geselecteerd. Tenzij je er zelf bij op wilt. In dat geval zijn er veel gave filters om het allemaal net wat spectaculairder te maken. Maar ook wanneer je een selfie maakt kun je uit allerlei effecten kiezen.

Het lijkt logisch maar wat snel over het hoofd gezien kan worden, is dat het filter kan veranderen als je van camera wisselt. Snapchat geeft het in sommige gevallen ook zelf aan met teksten als ‘probeer deze met de camera aan de achterkant’. Wanneer je een selfie met winterthema maakt kan het zomaar zijn dat je ineens allerlei extra sneeuwvlokjes om je heen ziet wanneer je van camera wisselt.

Snapchat is te downloaden voor iOS en Android.