10. Friday The 13th: The Game (2017)

We beginnen de lijst van 'horror games spelen' met een game die dezelfde titel draagt als de beruchte dag: Friday The 13th.

Uiteraard is deze game gebaseerd op de populaire filmreeks met dezelfde naam. Friday The 13th: The Game bevat twee verschillende aspecten. Er is namelijk één speler die in de rol stapt van moordenaar Jason Voorhees, terwijl zeven andere spelers zijn de toekomstige slachtoffers spelen.

Deze zeven andere spelers kunnen het slachtoffer worden van Jason, tenminste, als je geen actie onderneemt! De andere spelers moeten zien te overleven, verstoppen of ontsnappen. Zo moeten spelers bijvoorbeeld auto onderdelen bij elkaar vinden om zo de auto aan de praat te krijgen en weg te rijden.

Friday The 13th: The Game weet het leuk te houden voor alle spelers. Of je nou de jager bent of zelf wordt opgejaagd, er is altijd wat te beleven. Een zelfde soort game in dit genre en die ook leuk is, is Dead by Daylight. In onze Dead by Daylight review lees je hoe spannend de game kan zijn voor allebei de partijen. Friday The 13th & Dead by Daylight zijn twee games die in sommige aspecten op elkaar lijken, maar het allebei waard zijn om te spelen!

Friday The 13th: The Game bevat online co-op voor acht spelers.

Dead by Daylight bevat online co-op voor vijf spelers.