Woord vooraf: dit is een persoonlijke lijst van ondergetekende en dus niet een algemeen geldende top 10. De lijst is dan ook niet genummerd. En er zijn games die ook mooi zijn die niet in deze lijst staan.

BioShock Infinite (2013)

We beginnen de lijst van games met mooie graphics met BioShock Infinite. De game werd in 2013 uitgebracht door 2K Games voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Het spel vormt geen vervolg op de vorige games in de reeks.

De speler kruipt in deze first-person shooter in de huid van Booker DeWitt, een privédetective met een duistere geschiedenis. Booker heeft schulden opgebouwd en lijdt aan depressie. Wanneer hij steeds dieper in de schulden raakt, krijgt hij de kans om zijn schulden af te lossen. De missie die Booker moet voltooien is om Elizabeth, een jonge vrouw die opgesloten zit in een toren, te bevrijden.

Al haar hele leven lang zit Elizabeth opgesloten in de toren. Het enige dat ze kan doen is boeken lezen, waardoor ze tijdens de lange jaren in de toren veel kennis heeft opgedaan. Wanneer Booker erin slaagt om Elizabeth te redden, raken ze betrokken in een strijd tussen verschillende facties.

De graphics van sommige onderdelen van de game, zoals de personages zelf, zijn niet optimaal. Toch zien de wereld en de omgevingen er daarentegen erg mooi uit. Het mooiste qua graphics van deze game zijn de omgevingen, met daarbij het licht en de schaduwen. Dit is tijdens de gehele game een sterk punt.