Let op: sommige van deze pagina's bevatten spoilers. Wanneer een pagina spoilergevoelig materiaal bevat, is dit te zien aan de dikgedrukte waarschuwing bovenaan de pagina.

Sookie Stackhouse​​​ (True Blood)

Sookie Stackhouse is een jonge vrouw met de gave om de gedachten van andere mensen te horen. Dit klinkt misschien als de beste gave die iemand zou kunnen hebben, maar Sookie zou die gave liever niet willen. Dit komt doordat ze de meest akelige gedachten kan horen. Het voelt voor haar overweldigend om bij andere mensen te zijn en daardoor is ze dan ook vaak op zichzelf.

Haar persoonlijkheid is eerlijk, sarcastisch en afstandelijk. Door deze afstandelijkheid dachten mensen vroeger dat ze dom was. Ondertussen heeft ze geleerd om geen moeite te hebben wanneer mensen hun oordeel geven.

Dit komt goed van pas wanneer ze openlijk vampier Bill Compton begint te daten. Ze voelt zich tot hem aangetrokken, mede omdat Sookie zijn gedachtes niet kan lezen en zij hierdoor tot rust komt. Ze is niet bang voor hem, de ass-kicking vrouw deinst niet voor hem terug.