WhatsApp is bezig de belfunctie te verbeteren

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 13:00
whatsappf1631522124
WhatsApp is bezig met het vernieuwen van haar belfunctie. Meerdere kleine verbeteringen zouden samen moeten gaan zorgen voor een betere belervaring. Dat meldt WABetaInfo.
In de nieuwste bèta van WhatsApp op iOS heeft het scherm voor groepsbellen een nieuw uiterlijk gekregen. Je ziet nu niet alleen de vakjes van de deelnemers, maar ook geluidsgolven. Zo kun je dus makkelijk zien wie er op dat moment spreekt.
De één-op-één audiogesprekken krijgen ook een make-over: de contactpersoon met wie je belt wordt in een soort kader weergegeven. Het is nog niet bekend of de geluidsgolven daarin ook zichtbaar zullen zijn, maar dit is natuurlijk minder noodzakelijk dan bij groepsbellen.
Een andere verbetering is een aparte wallpaper tijdens een telefoongesprek. Achter de kaders van de deelnemers van het gesprek verschijnt de WhatsApp-wallpaper. Het is nog niet mogelijk om deze achtergrond te veranderen, wat wel kan in je chats.
Wanneer deze wijzigingen voor iedereen beschikbaar zijn is nog niet bekend. Tijdens de test kan er nog van alles veranderen. Bellen via WhatsApp is zeer populair: miljoenen gebruikers zouden er volgens het bedrijf dagelijks gebruik van maken. In ons land zou het volgens analistenbureau Telecompaper om 3 miljoen gebruikers gaan. Verbeteringen zijn dus meer dan welkom.

Meer updates voor WhatsApp

WhatsApp komt de laatste tijd met veel updates. Zo zullen groepsbeheerders binnenkort berichten kunnen verwijderen en kleinere groepen kunnen aanmaken binnen al bestaande groepschats. Ook kun je sinds kort je spraakopname eerst terugluisteren voor je het verstuurt en zal je ‘Laatst gezien’-status automatisch verborgen worden voor vreemden.

Populair Nieuws