Until Dawn-studio Supermassive moet veel werknemers ontslaan

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 7:00
until dawnf1705572896
Ontwikkelaar Supermassive Games is niet immuun voor de zwarte periode in de game-industrie. De studio achter onder andere Until Dawn moet namelijk veel werknemers ontslaan.
Vorig jaar zijn er al veel ontslagen gevallen, maar 2024 lijkt helemaal een zwarte bladzijde te worden in de game-industrie. Hoewel het jaar pas net is begonnen, zijn er al veel ontwikkelaars hun baan kwijtgeraakt en dat lijkt voorlopig niet op te houden.
Supermassive Games heeft namelijk aangekondigd via social media dat er een ‘reorganisatie’ plaatsvindt bij de studio. Als het gevolg daarvan gaat het bedrijf ‘een overlegperiode in’, die naar verwachting zal leiden tot het ‘verlies van een aantal van onze collega’s’.
Volgens Bloomberg kan het gaan om een flinke aderlating bij de studio. Momenteel werken er iets meer dan 300 mensen bij Supermassive Games, maar zijn 150 werknemers ingelicht daar ze mogelijk hun baan kunnen kwijtraken. Naar verluidt zouden er in totaal 90 banen worden geschrapt.

Nieuwe versie van Until Dawn

Het is een flinke klap voor de studio, dat de laatste tijd juist positief in het nieuws is gekomen. Zo heeft Sony een remaster van Until Dawn aangekondigd, de game die Supermassive Games maakte in 2015. Dat niet alleen, er is zelfs een horrorfilm van de griezelige game in de maak. Veel werknemers bij de studio zullen alleen niet de release van de remaster meemaken als onderdeel van Supermassive Games.