Steam krijgt er zeer opvallende games bij

News
woensdag, 29 maart 2023 om 14:00
steamf1662720330
Steam is doorgaans een goede plek om games te kopen, al was het alleen maar om het reusachtige aanbod. Toch zijn er altijd console games waarvan je niet hoeft te verwachten dat je ze ooit via Steam kunt spelen. Maar een reeks onverwachte games wordt binnenkort toch speelbaar via de populaire PC launcher.
Binnenkort kun je een opvallende software downloaden via Steam. De populaire emulator Dolphin wordt namelijk beschikbaar via het platform. In het komende kwartaal wordt hij beschikbaar in Early Access en tegen het einde van het jaar is het de bedoeling dat er een volledige release is.
Dolphin is al jaren de meest populaire emulator voor GameCube en Wii. De naam is Dolphin komt dan ook van de interne codenaam die de GameCube tijdens zijn ontwikkeling droeg. De emulator biedt onder andere opties voor hogere resolutie en breedbeeld voor games die dat nog niet hadden.
Het is nog onduidelijk hoe de Steam-versie van Dolphin verschilt van de losstaande versie die je nu al kunt downloaden. Mogelijk gaat het gewoon om gebruiksgemak. Maar Dolphin laat wel weten dat er rond de release van de emulator op Steam ook meer bekend gemaakt wordt over de features die deze versie van de emulator heeft.

Is het gebruik van de Dolphin emulator via Steam legaal?

Ondanks de Steam release is de Dolphin emulator niet goedgekeurd door Nintendo zelf. Of emulators legaal zijn verschilt per land, maar meestal is de emulator zelf niet illegaal. De bestanden om daadwerkelijk een game te spelen moet je alleen zelf aanleveren vanuit game die je zelf daadwerkelijk in huis hebt, want het verspreiden van game-roms is wel illegaal.

Populair Nieuws