Pokémon Scarlet en Violet krijgen snel grote update

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 11:30
pokemonscarletf1676998366
Eind vorig jaar verschenen twee gloednieuwe Pokémon games om de negende generatie van de franchise in te luiden. Pokémon Scarlet en Violet gingen als zoete broodjes over de toonbank, maar hadden ook veel last van technische problemen. Gelukkig krijgen de games snel weer een grote update.
Wie al lang Pokémon-fan is zal inmiddels gewend zijn dat er na een lancering in de herfst altijd een belangrijke update volgt in januari of februari. De nieuwe games zijn namelijk niet bij lancering direct compatibel met Pokémon Home, een app om Pokémon van de ene game naar de andere te brengen. Scarlet en Violet krijgen deze functie waarschijnlijk in de versie 1.2 update.
Deze verschijnt volgende maand en brengt nieuwe functionaliteit. Pokémon Home wordt daarbij niet expliciet genoemd, maar het lijkt aannemelijk, omdat ook deze app in februari een update krijgt. Of er ook nog andere nieuwe functies naar Scarlet en Violet komen is onduidelijk.

Pokémon update brengt ook bug fixes

Voor veel spelers is een ander aspect van de update mogelijk belangrijker. Er worden namelijk ook bug fixes beloofd. Spelers hadden bij lancering veel last van allerlei problemen en wilden in veel gevallen zelfs hun geld terug.
Nintendo verontschuldigde zich uiteindelijk voor de staat waarin de game was afgeleverd. Die verontschuldiging ging gepaard met bug fixes voor de ergste problemen, maar er werden meer verbeteringen beloofd. Hopelijk zorgene de bug fixes in versie 1.2 voor een merkbaar verschil.

Populair Nieuws