PC versie Final Fantasy 16 heeft geen haast

News
vrijdag, 02 juni 2023 om 10:30
final fantasy 16 releasewindowf1654240445
Hoewel er af en toe omheen gedraaid wordt, is het geen geheim dat Final Fantasy 16 uiteindelijk naar PC komt. Maar in eerste instantie zal de game een PS5 exclusive zijn. Het blijkt ook dat Square Enix nog geen haast heeft gemaakt met de PC versie.
Final Fantasy 16 mag dan een tijdje een PS5-exclusive zijn, dat hoeft Square Enix er niet van te weerhouden om alvast bezig te zijn met een PC versie. Het blijkt alleen dat het bedrijf nog niet echt bezig is met een PC port. Dat blijkt uit een interview met producer Naoki Yoshida.
Tegenover de Japanse publicatie Weekly ASCII laat Yoshida weten dat het werk aan de PC-versie pas na de release van de PS5 versie begint (via VG247). Dat komt ook overeen met zijn eerdere uitspraken over de release van de PC versie. Want hoewel de exclusiviteitsperiode op PS5 na een half jaar al is afgelopen hoeven fans niet te verwachten dat er dan meteen een PC versie verschijnt.
Er werd eerder zelfs een beetje geheimzinnig gedaan over het uiteindelijke verschijnen van een PC-versie. Yoshida deed eerder tijdens een livestream alsof hij niets wist van een PC-port, ondanks dat die al lang was aangekondigd. Ergens is dat niet zo gek, want Sony en Square Enix willen natuurlijk eerst zoveel mogelijk exemplaren verkopen op de PS5 en zien waarschijnlijk liever niet dat massa’s fans wachten op de PC-versie.

Gratis Final Fantasy 16 demo op komst

Wie graag een voorproefje wil van Final Fantasy 16 valt in de prijzen. Binnenkort verschijnt er namelijk een gratis demo voor de game. Een datum hiervoor is nog niet bekend, maar aangezien de game over een week of drie al in de winkel ligt, zal de demo niet lang meer uitblijven.

Populair Nieuws