Nog een Viaplay-topman stapt op

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 18:00
viaplayf1647263873
Het zit Viaplay niet bepaald mee. Na tegenvallende financiële resultaten stapte twee maanden terug al de CEO op. Nu verlaat nog een andere topman het bedrijf.
Nicholas Hadley-Kamptz werkt sinds september 2021 bij Viaplay. In eerste instantie werkte hij als hoofd uitbreidingsprogrammering en leidde hij het team dat verantwoordelijk was voor alle contentstrategie, planning en acquisitie voor de hele internationale expansie van Viaplay. Begin dit jaar werd hij gepromoot tot hoofd film, documentaires en kindercontent, maar nu stapt hij dus op.
‘Na twee opwindende, fantastische en uiteindelijk zeer ontwikkelende jaren komt mijn reis bij Viaplay tot een einde na de recente ingrijpende herstructurering, en ben ik nu #OpenOmTeWerken,’’ aldus Hadley-Kamptz (via Digital TV Europe).

Viaplay in zwaar weer

Het vertrek van Hadley-Kamptz is de zoveelste verandering in de Viaplay Group. Eerder stapte al CEO Anders Jensen op wegens slechte resultaten. Ook zou er flink gesneden worden in het personeel. Het zou met name gaan om de marketingafdeling.
Naast veranderingen in het bedrijf zelf, verandert Viaplay ook het een en ander aan de aangeboden content. Door te tegenvallende resultaten moet er flink bezuinigd worden, waardoor exclusieve content van de dienst verdwijnt. Daarbovenop lijkt het erop dat Viaplay ook nog eens de F1 kwijtraakt.
Ondertussen gaat het gerucht dat Viaplay wellicht wordt overgenomen. De Tsjechische PPF is namelijk onlangs voor 6 procent eigenaar geworden van het bedrijf. Hoewel dat nog niet genoeg is voor een overname, zou PPF bezig zijn om voldoende geld vrij te maken om een meerderheidsbelang te kopen.