Nieuw F1-team gaat toch niet rijden met nieuwe motoren

News
maandag, 09 januari 2023 om 9:30
f1 2022 gp barein e1652795348619f1657017847
Afgelopen week heeft Andretti aangekondigd weer een gooi te doen naar de Formule 1, samen met Cadillac als gloednieuwe motorleverancier voor de sport. Maar het F1-team blijkt nu toch niet te gaan rijden met nieuwe motoren.
Michael Andretti wil dolgraag een Formule 1-team starten, maar daarvoor moet eerst wel de goedkeuring komen van onder andere de FIA, FOM en de overige teams. De eerste poging vorig jaar faalde, terwijl het team wel aan alle eisen leek te voldoen. Maar nu is Andretti terug, inclusief een nieuwe motorleverancier: Cadillac.
Samen willen de twee partijen een echt Amerikaanse raceteam oprichten, met een Amerikaanse auto en een Amerikaanse krachtbron uit de fabrieken van General Motors. Nu blijkt alleen dat Andretti al veel eerder aan de sport wil meedoen dan 2026 - het seizoen dat de regels voor de motoren veranderen en nieuwe partijen kunnen aansluiten.
Dat betekent ook dat het team van Andretti voorlopig helemaal niet van plan is om te gaan rijden met Cadillac krachtbronnen. Dat heeft General Motors nu ook bevestigd aan GPblog.com.

Wie wordt dan de motorleverancier?

In plaats van het Amerikaanse bedrijf zal Alpine de motoren leveren aan Andretti, maar dan wel met de branding van Cadillac erop. Dat zou ook de enige mogelijkheid voor het team zijn als het Andretti lukt om toe te treden tot de Formule 1.
Ferrari en Mercedes leveren nu namelijk al veel krachtbronnen aan andere teams en bovendien is Toto Wolff de grootste tegenstander als het aankomt op de toetreding van Andretti. Honda is officieel eigenlijk geen leverancier meer in de sport, maar levert alleen nog motoren aan Red Bull Racing en AlphaTauri tot 2025.
Dan blijft dus alleen nog Alpine over, wat momenteel enkel leverancier is voor het eigen team. Een klant erbij zou dus ook goed nieuws zijn voor het Franse team, dat de laatste tijd al veel klappen te verduren heeft gehad.