‘Nieuwe Mac Pro houdt opvallend design’

News
maandag, 09 januari 2023 om 10:00
nieuwe apple mac pro moet in 2019 uitkomen 129422
Naar verwachting komt Apple dit jaar met een nieuwe Mac Pro. Deze krijgt een Apple Silicon-chip, om de overstap van Intel naar Apple’s eigen chips compleet te maken. Maar aan het design gaat Apple niet tornen, misschien wel tot de teleurstelling van sommige gebruikers.
De nieuwe Mac Pro die dit jaar moet verschijnen zal op het eerste gezicht niet te onderscheiden zijn van de Mac Pro van 2019, meldt Mark Gurman van Bloomberg. Alle veranderingen aan de computer zijn intern. Het roemruchte kaasrasp-design, waar de Mac Pro in 2019 door velen hartelijk om werd uitgelachen, komt terug voor de nieuwe Mac Pro.
Intern krijgt de nieuwe Mac Pro een M2 Ultra-chip, een krachtigere variant van een chipset die al in meerdere Apple computers te vinden is. Omdat het RAM-geheugen onderdeel is van het moederbord kun je het niet upgraden. Dat was wel mogelijk met de vorige Mac Pro met Intel-chips.
Wel heeft de Mac Pro twee uitbreidingsslots voor SSD-opslag. Ook kan de computer uitgebreid worden met kaarten voor voor graphics, media en netwerk. Daarmee onderscheid hij zich ook van bijvoorbeeld de Mac Studio.

Ook een Mac Pro geannuleerd?

Voor velen zal deze Mac Pro wat teleurstellend zijn, ook al is er momenteel geen desktop met de M2 Ultra. Apple zou oorspronkelijk plannen hebben gehad om een nog krachtigere Mac Pro te maken met een M2 Extreme chip, maar die is volgens de laatste berichten geannuleerd. Het model zou te duur zijn geweest, waardoor de toch al kleine markt voor het apparaat te klein werd.