Marvel maakt geliefde series officieel MCU canon

News
donderdag, 11 januari 2024 om 12:00
daredevilf1583494075
Er zijn tegenwoordig veel Disney+-series over Marvel-helden, maar jaren geleden had Marvel ook al veel succes op Netflix. Er werd in die series alleen een bepaalde afstand bewaard tot de gebeurtenissen in de bredere MCU-canon. Maar nu zijn ze toch officieel op de tijdlijn gezet.
De Marvel-series die ooit voor Netflix gemaakt werden zijn tegenwoordig te vinden op Disney+. Hoewel veel castleden uit deze series terugkomen in nieuwe series, was lange tijd niet helemaal duidelijk of de oude series nog als canon werden beschouwd. Maar nu is bevestigd dat dat wel degelijk het geval is.
Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders zijn namelijk allemaal opgenomen in de officiële MCU-tijdlijn die te vinden in op Disney+. Daredevil en Jessica Jones spelen zich af vlak voor Avengers: Age of Ultron. De andere drie series zijn tussen de orignele Ant-Man en Captain America: Civil War geplaatst.
Dat wil nog niet per se zeggen dat ze nu verplichte kost zijn om de toekomst van het MCU te begrijpen. Toekomstige series rondom deze personages zijn geenszins verplicht op al te diep in te gaan op wat er in de eerdere series gebeurde. Maar mogelijk wordt er wel naar verwezen, aangezien de nieuwe series dus waarschijnlijk geen complete reboots zijn.

Daredevil: Born Again compleet op de schop

Het maken van de nieuwe series loopt overigens niet helemaal op rolletjes. Daredevil: Born Again is vorig jaar bijvoorbeeld flink op de schop gegaan. Volgens Kingpin-acteur Vincent D’Onofrio is dat alleen geen enkele reden om je zorgen te maken.

Populair Nieuws