Google brengt nieuwe Chromecast nu ook eindelijk naar Nederland

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 11:30
google chromecast google tvf1653985879
De Chromecast is sinds de eerste editie al zeer populair. Google heeft een tijdje geleden alweer een nieuwe versie gelanceerd en die brengt de techgigant nu ook eindelijk naar Nederland toe.
Met een Chromecast is het mogelijk om video’s en foto’s vanuit verschillende applicaties te casten naar je televisie. Zo kan je bijvoorbeeld Netflix kijken op een normale TV, zonder dat je daarvoor een onhandige kabel moet gebruiken. Je hoeft enkel op de cast-knop te drukken en binnen een paar seconden kan je alles op je televisie zien.
De nieuwe Chromecast van Google gaat nog een stapje verder. Dat apparaatje heeft namelijk ook Google TV, dat native ondersteuning biedt voor ruim 6500 apps. De Chromecast was al even in Nederland te verkrijgen via een omweg, maar Google verkoopt het apparaat nu eindelijk ook officieel in ons land via de Google Store en geselecteerde partners zoals Coolblue. Dat is wel opmerkelijk, omdat de Chromecast al eind 2020 werd gelanceerd in andere landen.

Wat kan de nieuwe Chromecast allemaal?

De nieuwe Chromecast heeft dus Google TV, waarmee al enorm veel apps ingebouwd zitten in het apparaat. Zo kan je bijvoorbeeld video’s van Netflix, HBO Max, Viaplay, Disney+ en Videoland bekijken zonder dat je hoeft te casten via je smartphone. De Chromecast met Google TV wordt dan ook geleverd samen met een afstandbediening, inclusief microfoon voor voice commands.
Met de Chromecast met Google TV kan je beelden streamen in 4K met HDR en tot 60 frames per seconde. Ook is er ondersteuning voor Dolby Vision en een HDMI-passthrough voor Dolby-audio. Je kan de nieuwe Chromecast nu reserveren voor 70 euro.