Gloednieuwe Game of Thrones prequel serie aangekondigd door HBO

News
donderdag, 13 april 2023 om 11:00
game of thrones 802helensloan hbo4 13096f1681375671
Na House of the Dragon gaat HBO nu nog verder met de Game of Thrones-franchise. De zender heeft namelijk een nieuwe Game of Thrones prequel serie aangekondigd.
De wereld van Westeros is meer dan alleen de boekenreeks A Song of Ice and Fire, waar de serie Game of Thrones op is gebaseerd. Zo heeft George R.R. Martin ook andere boeken geschreven over de wereld, waaronder het avontuur van Dunk en Egg.
Dat verhaal gaat nu ook een serie krijgen. HBO heeft de show officieel aangekondigd, zo meldt The Hollywood Reporter, naast de onthulling van de naamsverandering en de Harry Potter serie. De serie krijgt officieel de naam A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.
De prequel serie is niet alleen gebaseerd op de drie novellas van George R.R. Martin, de auteur werkt ook mee aan de show als executive producer en schrijver. Ryan Condal, de showrunner van House of the Dragon, wordt ook executive producer voor de nieuwe show.

Ander soort verhaal dan Game of Thrones

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight zal een ander soort serie worden dan de eerdere series in de franchise. Waar Game of Thrones en House of the Dragon namelijk gaan over grote oorlogen en machtige spelers, is de nieuwe prequel serie een stuk kleinschaliger.
De focus ligt op de hedge knight (een ridder zonder heer in de wereld van Westeros) ‘Dunk’ en zijn schildknaap ‘Egg’. Hun avonturen spelen zich af ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones, waarmee de serie precies tussen Game of Thrones en House of the Dragon in komt te liggen.

Populair Nieuws