Game of Thrones-actrice begrijpt kritiek op einde seizoen 8

News
maandag, 21 juni 2021 om 11:30
game of thrones danyf1638126606
HBO serie Game of Thrones ging heel wat jaren mee en sloot uiteindelijk het doek met seizoen 8. Toch kwam op dit seizoen ladingen aan kritiek vanwege diverse plotwendingen die mensen niet zagen aankomen. Game of Thrones-actrice Emilia Clarke begrijpt de kritiek maar al te goed.
Let op: dit artikel bevat spoilers over Game of Thrones!
Schrijvers van Game of Thrones seizoen 8 David Benioff en D.B. Weiss namen verschillende keuzes bij het maken van dit seizoen, zoals Bran koning van Westeros maken en Daenerys laten vermoorden door Jon Snow. Hier waren fans niet al te blij mee. Tijdens de promotietour van Emilia Clarke, die de rol van Daenerys Targaryen speelde, voor haar comic M.O.M. Mother of Madness reageert ze op de kritiek van GOT-fans op seizoen 8, naast het praten over haar nieuwe comic.
In een recente aflevering van The Happy Sad Confused podcast geeft de Game of Thrones-actrice aan dat het onmogelijk is om iedereen blij te maken met het einde van GOT seizoen 8, maar dat ze de kritiek hierop wel begrijpt. Hierna geeft ze aan dat het voor haar niet mogelijk is om haar karakter, waar ze bloed, zweet en tranen in heeft gestopt, gerechtigheid te geven wanneer ze het niet eens is met de keuzes die gemaakt zijn voor het laatste seizoen. Hiermee geeft ze dus aan dat ze ook niet blij was met sommige keuzes, vooral voor haar karakter.
Ook geeft de actrice aan dat ze voor haarzelf, voor de serie en het verhaal naar de set gaat om het karakter te spelen op haar manier. Alhoewel ze zelf een rol speelt in het overbrengen van haar karakter, geeft Clarke ook aan dat de editor besluit hoe Daenerys op het beeld verschijnt en de schrijver bepaalt wat zij zegt.

Game of Thrones-spinoffs ondanks kritiek seizoen 8

Hoewel de serie op een slechte manier is geëindigd met ladingen aan kritiek op het laatste seizoen, krijgt Game of Thrones verschillende spinoffs die in de komende jaren uitkomen. Zo staat House of the Dragon als eerste gepland uit te komen. Ook komen er andere spinoffs aan zoals Tales of Dunk and Egg en Nine Voyages.