Ex-schrijver BioWare maakt zich zorgen over Mass Effect en Dragon Age series

News
zaterdag, 27 november 2021 om 12:00
mass effect legendary editionf1621239484
De ex-schrijver van BioWare heeft onthuld dat hij zich zorgen maakt over de mogelijke series die in de maak zijn van Mass Effect en Dragon Age. De schrijver is daar namelijk allerminst enthousiast over.
David Gaider, voormalig schrijver bij BioWare, heeft op Twitter zijn zorgen gedeeld over een mogelijke Mass Effect- of Dragon Age-serie. Eerder dit jaar verschenen er berichten waarin staat dat Netflix bezig was met het ontwikkelen van een serie gebaseerd op Dragon Age. Amazon Studios zou ook bijna een deal hebben gesloten om een Mass Effect-serie te ontwikkelen.
In de tweets van Gaider vertelt hij dat er een aantal factoren zijn die hem zorgen maken, zoals bijvoorbeeld het hoofdpersonage. Zo kan je in de games zelf je eigen personage maken, hierdoor moet de mogelijke serie ook de keuze maken of de hoofdrol een man of vrouw wordt. De schrijver zegt dat geen van de hoofdpersonages van de franchise geschikt zijn voor het publiek.

Verschillende verhaallijnen in Mass Effect

Mass Effect staat bekend om de door spelers gekozen verhaallijnen, doordat spelers het verhaal zelf kiezen is dit lastig aan te passen in een serie voor alle fans. Het avontuur is voor iedereen immers weer anders. Hierdoor beweert Gaider dat de toekomstige showrunners van de serie sommige fans altijd zullen teleurstellen met de serie.
Of de series uiteindelijk gemaakt worden is nog onbekend. Wel weten we dat er een nieuwe Mass Effect in ontwikkeling is, en dat Dragon Age 4 waarschijnlijk zal verschijnen in 2023.