Apple komt met nieuwe Mac Pro en Mac Studio

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 11:00
mac pro 2023f1686040905
Tijdens WWDC heeft Apple weer het één en ander aangekondigd. Naast de Vision Pro headset en iOS 17 zijn er ook nieuwe Macs onthuld. Binnenkort liggen een nieuwe Mac Pro en Mac Studio in de winkel.
De laatste Mac Pro stamt alweer uit 2019 en maakte nog gebruik van Intel-chips. Inmiddels zijn alle andere Macs overgestapt naar Apple Silicon, dus het was hoog tijd voor een nieuwe Mac Pro. Die komt er nu ook en hij krijgt een Apple Silicon M2 Ultra chipset.
Volgens Apple is de nieuwe Mac Pro daarmee tot drie keer zo snel als de Intel-variant. De Mac Pro beschikt bovendien over PCIe-expansion slots, zodat je de computer kunt uitbreiden met kaarten voor geluid of professionele camera’s en monitors. De Mac Pro is de enige Apple Silicon Mac met deze mogelijkheid.
De Mac Pro kent bovendien de nodige aansluitmogelijkheden. Er zijn acht Thunderbolt 4-poorten, drie USB-A poorten en twee HDMI-poorten die voldoende bandbreedte hebben voor 8K video. De Mac Pro heeft bovendien Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 voor draadloze verbindingen.

Ook Mac Studio flink krachtiger

De Mac Studio krijgt ook een upgrade. Er komt een variant met een M2 Max chip en een model met M2 Ultra. Ook de Mac Studio is een stuk sneller dan die van de vorige generatie: het M2 Ultra model is zo’n drie keer sneller dan het M1 Ultra model.
Vergeleken met de Mac Pro heeft de Mac Studio wat minder aansluitingen, met bijvoorbeeld maar twee USB-A poorten en vier Thunderbolt-poorten. Daar staat tegenover dat de Mac Studio een USB-C aansluiting en een SD-sleuf heeft. Net als de Mac Pro beschikt hij over Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 en een HDMI aansluiting die 8K video ondersteunt.
De nieuwe Mac Studio en Mac Pro zijn nu te bestellen via de website van Apple. De release is op 13 juni en vanaf die datum zijn ze ook in winkels te vinden. De Mac Studio is verkrijgbaar vanaf 2.429 euro en de Mac Pro kost vanaf 8.399 euro.

Populair Nieuws