Amazon maakt toch weer Lord of the Rings MMO

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 11:30
the lord of the ringsf1632130763
The Lord of the Rings biedt één van de meest geliefde fantasy-werelden ooit. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen daar wel een poosje in zouden willen vertoeven. Dat wordt in de toekomst mogelijk, want Amazon maakt een Lord of the Rings MMO.
Amazon is momenteel een bedrijf om de gaten te houden als je van The Lord of the Rings houdt. Voor Prime Video is het bedrijf bijvoorbeeld bezig met The Rings of Power. Nu werkt Amazon Games aan een MMO in de wereld van Midden-aarde (via GamesRadar).
De rechten van The Lord of the Rings liggen momenteel bij Embracer Group. Die heeft een overeenkomst getekend met Amazon waarbij laatstgenoemde de game ontwikkelt en uitgeeft. Afgezien van dat Embracer de licentie verstrekt is het bedrijf dus niet al te nauw bij het project betrokken.
MMO’s zijn vaak alleen voor PC, maar deze game wordt ook ontwikkeld voor consoles. Het is nog niet duidelijk wanneer de game verschijnt. Amazon Games werkte eerder aan de MMO New World, dus de studio heeft ervaring met het genre.

Lord of the Rings MMO werd eerder gecanceld

Het is overigens niet de eerste keer dat er gewerkt wordt aan een Lord of the Rings MMO bij Amazon. Een aantal jaren geleden was er ook één in ontwikkeling, maar die werd toen gecanceld. Naar verluidt had dat ermee te maken dat er onenigheid was tussen Amazon en Tencent, dat eigenaar was van de studio die de eerdere MMO maakte.

Populair Nieuws