Deze franchises verdienen een eigen LEGO film

Article
zondag, 19 februari 2017 om 10:06
xgn google image
LEGO is helemaal in weer op het moment. The LEGO Batman Movie draait net in de bioscopen en weet goed te scoren. Het is dus wachten op de volgende LEGO film. Wij hebben onze ideeën waar de volgende LEGO films over zouden moeten gaan.
Het gaat goed met LEGO films. Niet alleen is er net een Batman spin-off geweest, er staat ook nog een aantal LEGO films in de planning. Ten eerste is er de LEGO Ninjago Movie, die ninja's een LEGO makeover geven. Over een paar jaar kunnen we de officiële sequel van The LEGO Movie zien en ook staat er nog een project klaar onder de naam The Billion Brick Race.
Aangezien het onvermijdelijk is dat we de komende jaren nog regelmatig LEGO films voorbij zien komen, zijn we zelf maar eens gaan fantaseren over wat er allemaal mogelijk is. Daaruit is de volgende lijst met potentiële LEGO films gekomen, die naar ons inziens zeker de moeite waard zijn.

LEGO Darth Vader

De LEGO Star Wars games waren de eerste gelicentieerde games die naar gamingconsoles gebracht werden. Maar liefst vier delen zijn er uitgebracht in de LEGO Star Wars serie. Tegelijkertijd is Hollywood weer helemaal in de ban van de ruimtefranchise. Ieder jaar kunnen we een nieuwe Star Wars of spin-off bekijken.
Een spin-off die we nog niet gezien hebben is er eentje over Darth Vader. Het lijkt ons wel grappig als er een LEGO Darth Vader film komt. The LEGO Batman Movie heeft ons laten zien dat een duister karakter uitstekend geschikt is voor een LEGO film. Die duisternis omzetten in humor is dus goed te doen mocht Darth Vader zijn eigen LEGO film krijgen.
Met een universum zo rijk als het Star Wars universum is er ook genoeg content om grapjes over te maken. Zo zou Darth Vader kunnen grappen over de prequel films die over de opkomst van hem gaan, maar die desondanks door iedereen als de slechtste films uit de franchise worden gezien. Een meer casual blik op zijn leven en bijvoorbeeld het bouwen van de Death Star lijkt ons een prachtig idee voor een LEGO Darth Vader film.
106145

LEGO Marvel's Avengers

LEGO Marvel's Avengers ligt wat meer voor de hand voor een toekomstige film. Tientallen DC Comics superhelden en superschurken hebben hun opwachting al kunnen maken in The LEGO Batman Movie. Het lijkt ons dan ook niet meer dan eerlijk dat Marvel ook een kans krijgt om te laten zien wat ze kunnen in LEGO vorm.
Er is vorig jaar al een game uitgebracht over de Avengers, dus LEGO versies van veel Marvel karakters zijn er al. Een mogelijke film hoeft natuurlijk niet per se hetzelfde verhaal te volgen als die game. Een nieuw avontuur voor de LEGO Avengers lijkt ons een beter idee, dan kunnen schrijvers tenminste helemaal vrij de juiste scenario's bedenken waarin de superhelden het beste uit de verf komen.
Dat superhelden en hun vijanden geschikt zijn voor de LEGO wereld is waarschijnlijk geen verrassing. Na drie LEGO Batman games, twee LEGO Marvel games en het succes van zo'n beetje alle superhelden in The LEGO Movie en The LEGO Batman Movie zijn LEGO superhelden helemaal hot. Het Marvel universum puilt uit van de goede verhalen, dus er is genoeg content om een leuke LEGO Marvel's Avengers film te maken.
106147

LEGO Friday the 13th

Zou het niet cool zijn om een LEGO horrorfilm te kijken? Ons lijkt dat wel een goed idee. Het zou geen enge horror zijn natuurlijk, want LEGO blijft een kindvriendelijk product. Iedere keer wanneer personages vermoord worden kun je ze gewoon uit elkaar laten vallen, misschien met wat rode steentjes erbij in plaats van bloed.
Friday the 13th lijkt ons een van de betere franchises om een LEGO film van te maken. Jason Voorhees is super iconisch in de horrorwereld, maar heeft ook genoeg gebreken waarmee je zou kunnen lachen. Waarom praat hij nauwelijks en waarom gaat hij nou niet dood? Een LEGO Friday the 13th film zou daar mooi op kunnen insteken.
Aangezien het niet te eng mag worden zou je van Jason een grappenmaker kunnen maken die pranks uithaalt met mensen. Dat gaat alleen steeds fout waardoor de personages doodgaan. Desnoods laat je iedereen als LEGO geest terugkomen om de slechterik lastig te vallen. Wij denken dat er wel potentie zit in een horror LEGO film.
106148

LEGO Severus Snape

LEGO Harry Potter is nog zo'n franchise waarvan je misschien wel zou verwachten dat er een film van zou komen. De Harry Potter franchise is ontzettend magisch en steeds als er iets nieuws gebeurt in de serie trekken miljoenen mensen erop uit om te laten zien dat ze fan zijn. Met zo een trouwe fanbase zou een LEGO Harry Potter film het sowieso goed doen.
De LEGO Harry Potter games hebben al bewezen dat de serie zich perfect leent voor een LEGO makeover. De karakters en het verhaal zijn prima te doen in blokjesvorm, zelfs de duisterde delen. Gewoon het hoofdverhaal van de Harry Potter boeken afgaan lijkt ons daarentegen niet al te verstandig. Dat verhaal kennen we nou onderhand wel.
Een spin-off in hetzelfde wereldje lijkt ons geschikter, zoals Fantastic Beasts and Where to Find Them. Een film die helemaal gaat over het leven van Severus Snape klinkt dan het meest interessant. Dat kan gaan over zijn moeilijke jeugd, waarin hij veel gepest wordt en buitengesloten, of over zijn volwassen leven waarin hij de relaties tussen Dumbledore en Voldemort moet balanceren.
106149

50 Bricks of Yellow

Waar een LEGO versie van 50 Shades of Grey over zou gaan, weten wij ook niet, maar het klinkt als een briljant idee. Het kan natuurlijk niets te expliciet zijn, dus scriptschrijvers zouden hun best moeten doen om een kindvriendelijke LEGO film te maken die toch een S&M-ondertoon heeft. Leuk voor de ouders ook, die alle grappen op een andere manier interpreteren dan hun kinderen.
50 Bricks of Yellow (werktitel) zou bijvoorbeeld kunnen gaan over iemand die compleet onwetend is over alles dat er gebeurt. Een naïef personage dat heel casual het leven van een masochist binnen loopt en dat ze dan samen op avontuur gaan. We weten zeker dat er creatieve schrijvers zijn die daar een mooi verhaal van kunnen maken.
Het zou ook gewoon een film kunnen zijn die daadwerkelijk over vijftig LEGO blokjes in verschillende kleuren geel gaat. Dat kan nog een diepe politiekcorrecte film worden over gelijkheid. Al is het dan waarschijnlijk niet grappig genoeg meer. Net zo goed denken wij dat 50 Shades of Grey wel werkt als een LEGO film, net als alle andere series in deze lijst.

Populair Nieuws